070 445 069 vlatkoKazete nekoj za kontakt od МБП od Skopje ?
070 445 069 vlatkoKazete nekoj za kontakt od МБП od Skopje ?
Aj ke bide uste malkuNi zamre optimizamot a so toa I forumov, e koga davaa na site drzavjanstva kakov optimizam imase, se pisea desetici stranici na forumov, toa bea vreminja
Со происходот докажуваш само потекло,неможеш да вадиш лична карта.За лична карта ти треба или Д виза или гражданство...Мислам дека некаде на форумов прочитав нешто на оваа тема но мислам дека немаше некој прецизен одговор, па да прашам ако некој знае да ми одговори. Кога ќе испадне производот можиш да направиш бг лична карта па дали може со неа да управуваш (купиш) кола на бг таблички и што ви се случило потоа ако пример те одбијат за пасош. Што ќе се случи со личната карта, дали ќе ти ја одземат и ќе треба возилото да го префрлуваш на наши таблички.
Сите одиме на финална, пиши кога ќе поминеш на Совет за државјанство, таму е проблемот.Денеска проверин статусот ми е сменет на финална. Пред нова година не беше. Интервју крајот на ноември 2016 , преку прв братучед , изводи произход , без потврда или документ Ај да се надеваме дека ќе се сменат работите на подобро.
drugarot moj od mart mesec 2017 e na proverka od vicepresident so intervju od 2013 brojce okolu 17000Дали има некој со статус "Проверка от Вицепрезидента на Р Б'лгарија", и колку време стои на потпис?
gi sledev izmenite na ovaj zakon na istiov link i imat promeni,pred nekolku dena mi imase receno eden posrednik ama ne veruvav na negovite zborovi deka ke se naprajt golema promena deneska (petok) ke imalo nekoe glasajne ama koso gledam smenet e i clenot 6 (koj kocese dosta) koj isto taka ke stapit na sila kako i drugite promeni juli godinava, ke vidime so ke bidit i so kakvi informacii ke proizlezat jotova i drugite za novive izmeni koke gi zavrsat site promeni na zakonot.Сакате уште една Горка вистина? Од 01.07.2018 г. влегуваат во сила новите измени во
НАРЕДБА № 1 ОТ 19 ФЕВРУАРИ 1999 Г. ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ГЛАВА ПЕТА ОТ ЗАКОНА ЗА Б'ЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО.
Тие што прашуваа како може да ти ги примаат документите во МП ако не ги признаваат потврдите, стигна одговорот: Откако ќе закажете и ќе ви ги примат документите во МП ќе се спроведе интервју доколку се доставени сите неопходни документи според оваа Уредба. Значи нема ни да ги примаат ако не се според законот.
Членот 6 си останува ист, по директна линија со документи.
Во рок од 14 дека ќе извршат експертски преглед на документите за нивната усогласеност со нормативните акти од дирекцијата "Бугарско државјанство", мислам ова последново важи само за тие со разрешен престој или брак... Има повеќе измени, кој сака нека прочита,
Еве ги измените
https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/-549705728