Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

Трипл Што?

#Протестирам
Член од
30 декември 2017
Мислења
97
Поени од реакции
33
Како бе може некој ментално да те насочи да бидеш педер? Како може некој ментално да те насочи да имаш ерекција гледајќи машко тело? Се работи за примарни инстинкти и нагони кои не се ментално зависни.
Истото важи и за инцестот?[DOUBLEPOST=1515763059][/DOUBLEPOST]
Тогаш ти имаш проблем, смртта не е решение, ниту било какво малтретирање.
Не бев сериозен ама ај.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Како бе може некој ментално да те насочи да бидеш педер? Како може некој ментално да те насочи да имаш ерекција гледајќи машко тело? Се работи за примарни инстинкти и нагони кои не се ментално зависни. Нема врска анологијата со религијата, бидејќи таму се работи за вредности кои ги прифаќаш. Таму се работи за умот, кај хомосексуалноста се работи за телото и за нагонот.
Те молам дај ми такво истражување каде што е меѓународно прифатено дека хомосексуалноста е вродена, за џамче муабет може да си правиме до бесконечност.
Зошто мислиш дека твојот ум не може да се трансформира под одредени влијанија, во затвор си слушнал ли колку почеста појава е сексуални односи меѓу исти полови, такви биле родени или годините затвоени во четири ѕидови без да видат личност од спротивниот пол ги довела до ситуација да се еби нешто?
Па познавам дете од моја генерација што до 20 години се пушташе на се женско што мрда околу него и добиваше корпи на секој чекор, еве го дојде да студира тука, си нашол ист побратим и гледам сега парадира како геј, последно кога го сретнав се пофали дека живеат и заедно со дечко му. Да не му ги гледав очајните обиди за да стигне до пичка со свои очи пред неколку години можеби и ќе ти се согласев дека се раѓа како таков.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Те молам дај ми такво истражување каде што е меѓународно прифатено дека хомосексуалноста е вродена, за џамче муабет може да си правиме до бесконечност.
Зошто мислиш дека твојот ум не може да се трансформира под одредени влијанија, во затвор си слушнал ли колку почеста појава е сексуални односи меѓу исти полови, такви биле родени или годините затвоени во четири ѕидови без да видат личност од спротивниот пол ги довела до ситуација да се еби нешто?
Па познавам дете од моја генерација што до 20 години се пушташе на се женско што мрда околу него и добиваше корпи на секој чекор, еве го дојде да студира тука, си нашол ист побратим и гледам сега парадира како геј, последно кога го сретнав се пофали дека живеат и заедно со дечко му. Да не му ги гледав очајните обиди за да стигне до пичка со свои очи пред неколку години можеби и ќе ти се согласев дека се раѓа како таков.
Ужасни ти се примерите и аналогиите. Затворот е специфична ситуацја, сексуалниот нагон е многу силен и на крајот се насочува кон истиот пол само затоа што нема друг пол. Сите тие кои имале хомо секс во затвор прво што ќе направат кога ќе излезат од затвор ќе биде да си платат курва. Женска. Нив не им се трансформирал умот, туку едноставно не можеле повеќе да го држат нагонот под контрола, преку мастурбација на пример.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ужасни ти се примерите и аналогиите. Затворот е специфична ситуацја, сексуалниот нагон е многу силен и на крајот се насочува кон истиот пол само затоа што нема друг пол. Сите тие кои имале хомо секс во затвор прво што ќе направат кога ќе излезат од затвор ќе биде да си платат курва. Женска. Нив не им се трансформирал умот, туку едноставно не можеле повеќе да го држат нагонот под контрола, преку мастурбација на пример.
Од каде знаеш дека голем дел од тие не минале низ период кој им го довел нивниот мозок до тој степен ова да го прифаќаат како нормална работа? Па не сите луѓе се кршат исто психички и можат да издржат исти препреки.
Затворот е една изолирана институција каде е видливо дека може да се промени размислувањето во одредени услови, што е доказ дека човековите размислувања, гледишта, афинитети не се перманентни.
Уште го чекам пусулчето каде пишува дека хомосексуалноста е вродена и дека не може да настане во текот на животот со целосна анализа, методи, истражувања кои биле направени за да се стигне до тој заклучок.

S

staycalm

Гостин
Од каде знаеш дека голем дел од тие не минале низ период кој им го довел нивниот мозок до тој степен ова да го прифаќаат како нормална работа? Па не сите луѓе се кршат исто психички и можат да издржат исти препреки.
Затворот е една изолирана институција каде е видливо дека може да се промени размислувањето во одредени услови, што е доказ дека човековите размислувања, гледишта, афинитети не се перманентни.
Уште го чекам пусулчето каде пишува дека хомосексуалноста е вродена и дека не може да настане во текот на животот со целосна анализа, методи, истражувања кои биле направени за да се стигне до тој заклучок.
https://www.livescience.com/50058-being-gay-not-a-choice.html

https://www.theguardian.com/science/blog/2015/jul/24/gay-genes-science-is-on-the-right-track-were-born-this-way-lets-deal-with-it

http://www.health24.com/Sex/Sexual-diversity/The-verdict-is-in-homosexuality-is-not-a-choice-20150807

https://cosmosmagazine.com/biology/what-does-science-say-about-sexuality

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Хомосексуалноста не е заразна, не се префаќа и не се добива преку надворешни стимули. Напротив, се работи за вродена предиспозиција.
Иако и јас се сложувам со ова, и сметам дека кај најголем број хомосексуалци причината е генетска, сепак тука зборот „предиспозиција“ игра огромна улога.
Ако нешто има предиспозиција да се случи, тоа значи дека фали некаков тригер за да се случи.
И тригерот е најверојатно environment.
Ако не ми веруваш, пробај еден експеримент на себе. Затвори се дома еден месец и гледај само порничи со педери. Потоа види дали си станал хомосексуалец. Ако не, што е многу вероватно, немој да лупаш се и сешто.
Експериментов ти е феил од повеќе аспекти, и не ти е првпат да го спомнуваш.
Феил е затоа што веќе е доцна во подоцнежни години.
Друго е кога ти малку по малку, уште од рана возраст, на најразлични начини можеш да бидеш „бреинвошнат“.
Татко ти не те сака/не ти пружа внимание, татко ти е крајно неспособен, живееш само со мајка, не те сакаат во машко друштво, итн. итн.
Не значи дека се ова мора да биде исполнето, не значи дека по автоматизам стануваш геј дури и да имаш некои од овие „услови“, но, најчесто.

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2013
Мислења
99
Поени од реакции
198
Според тебе, и Хитлер има многу помогнато на човештвото во однос на пренаселеност? Убијците исто помагаат.

Јас правев споредба. Зошто еден хомосексуалец може да има секс со маж, а таткото не може да има со својата ќерка, ако притоа двајцата сакаат? Зошто тие да не можат да стапат во брак, а хомосексуалците да можат? Ако не сум свесен што зборам, да те молам објасни ми.
Прво и основно кога дискутираш научи да не ги извртуваш зборовите на спротивникот.
Хомосексуалците како може да ги рамниш со некој што убивал милиони луѓе? Каква штета прават тие? Како рамниш хомосексуалност со инцест? Те молам објасни ми врз која логика тоа е исто?

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.725
Поени од реакции
2.497
Прво и основно кога дискутираш научи да не ги извртуваш зборовите на спротивникот.
Хомосексуалците како може да ги рамниш со некој што убивал милиони луѓе? Каква штета прават тие? Како рамниш хомосексуалност со инцест? Те молам објасни ми врз која логика тоа е исто?
Мене ми личи како да му се дига на ќерка му, па си бара оправдување...

S

staycalm

Гостин
Иако и јас се сложувам со ова, и сметам дека кај најголем број хомосексуалци причината е генетска, сепак тука зборот „предиспозиција“ игра огромна улога.
Ако нешто има предиспозиција да се случи, тоа значи дека фали некаков тригер за да се случи.
И тригерот е најверојатно environment.

Експериментов ти е феил од повеќе аспекти, и не ти е првпат да го спомнуваш.
Феил е затоа што веќе е доцна во подоцнежни години.
Друго е кога ти малку по малку, уште од рана возраст, на најразлични начини можеш да бидеш „бреинвошнат“.
Татко ти не те сака/не ти пружа внимание, татко ти е крајно неспособен, живееш само со мајка, не те сакаат во машко друштво, итн. итн.
Не значи дека се ова мора да биде исполнето, не значи дека по автоматизам стануваш геј дури и да имаш некои од овие „услови“, но, најчесто.
На возраст од 14 год до 16 гледав ИСКЛУЧИВО стрејт порничи и замисли не ме бреинвошнало и уште сум геј? :)
Живеам со мајка ми и со татко ми, баш татко ми повеќе ми пружал внимание. Се дружам со машки и со женски.....

Член од
19 март 2011
Мислења
65
Поени од реакции
21
Ле ле !!! Опасна работа ова станало тука ::))) Абе што се замарате? Ако сте среќни со вашите животи, што има да дискутирате за туѓи?

Член од
24 август 2008
Мислења
15
Поени од реакции
5
Заборавате една работа. Дека хомосексуалците откако постои човештвото имаат деца, само во лажни бракови кои ги склопиле поради стигма или загрозување на животот. Некои од нив се добри родители, некои лоши. Исто како и хетеросексуалците. Не измислуваме ние сега топла вода туку работата е да се прекине со лажењето оти тоа не носи добро никому.

Трипл Што?

#Протестирам
Член од
30 декември 2017
Мислења
97
Поени од реакции
33
За првото бев саркастичен дека смешно ми беше тоа што го кажа, дека помагале планетата да не биде пренаселена. Исто ко да кажеш дека самоубијците помагаат за планетава да не биде пренаселена.
Еве како рамнам хомосексуалност со инцесцт и зоофилија. Љубов е љубов, нели? Хомосексуалците своеволно се заљубуваат, имаат секс. Истото може да се случи и помеѓу мајка и син, татко и син, татко и ќерка, и мајка и ќерка. Таквите бракови се забранети. Тие луѓе ги третираат и полошо од хомосексуалците. За зоофилите пак е уште полошо. Луѓето ги гледаат како фрикови. Што ако некоја девојка има секс со коњ, а притоа да не го присилува животното? Му наштетува некому? Таа не може да го контролира нагонот, се пали на коњи... исто како што хомосексуалците се палат на ист пол.[DOUBLEPOST=1515772857][/DOUBLEPOST]
Ле ле !!! Опасна работа ова станало тука ::))) Абе што се замарате? Ако сте среќни со вашите животи, што има да дискутирате за туѓи?
Не дискутираме за туѓи животи туку го изразуваме нашето мислење за хомосексуалноста.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Најдено е дека има зголемено присуство на SLITRK6 и на Xq28, но ме интересира каде е потврдено дека ова важи во сите случаи? Каде пишува дека геј се само луѓе кои имаат само повишено присуство на овие два гени, а други не можат да бидат?
Значи паралелата моја со тие што се родени како убијци се испоставува дека не е далеку од реалноста, кај нив беше пронајдено т.н „гени на убијци“ и тоа MAOA и CDH13, што покажува дека и едните и другите не сте нормални!
Тоа што се пронајдени гени корелирани со оваа состојба не ви ја олеснува ситуацијата, ниту ве прави дека сте нормални, баш напротив, само може да ви даде дополнително сожалување од заедницата дека сте заебани во сам старт.

Kajgana Shop

На врв Bottom