Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.250
Epa toa e problemot so ovaj narod, ima takvi kako tebe za zal, prodaeni dusi, se nadevam eden den toj orelot ke ti se poseri na glavata :drk:
Попрво би рекол дека ти онака гордо ќе си застаниш под него и ќе си ја ставиш дланката на градите отколку мене што ќе ми се посери.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Epa toa e problemot so ovaj narod, ima takvi kako tebe za zal, prodaeni dusi, se nadevam eden den toj orelot ke ti se poseri na glavata :drk:
Орелот ни се сере на глава еве веќе 17та година... Претходно ни се сереше по двориште. Имаме дефакто ситуација како кнедла што ја голтаме 17 години. Заев е само лубрикант за грлото.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Дупиш брат... секоја дискусија во врска со власта и системот е јалова. Апатијата е постигната, вчера на протести имаше само 100 души... А за тоа се криви и двете партии кои и ја шират таа апатија.
Се согласувам другар, ама делумно, едино не стои дека апатијата е постигната, не бар на ниво кое им е зацртано, само нешто им ги замрси конците, само за кратко веројатно. Се додека има повеќе од еден човек на тие протести не е готово.

Тие партии во суштина и не се баш наши, реков дека разно разни безбедносни служби директно или индиректно преку својата пропаганда се навлезени во ДНКта на овој народ, тешко да пркне нешто, а не некоја суштинска промена да дојде.

Од тоа шо гледам околу мене, ако грчињата на одредени ликови за уличарски инфо и нешто курирски должности им го помагаат „студирањето“ на нивните деца странција, шо останува за посериозни личности кои може да испорачаат нешто вредно.
Каде се тука останатите „заинтересирани“ страни?

Прилеп, подрачните единици на републичките институции станаа двојазични поради Долнени, да сака ДПМНЕ може да крене народ, ама битно е “спечаленото' да се зачува, ем да се троши на слобода, пошто е се тоа чесно, патриотски, излишен е секој коментар.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Попрво би рекол дека ти онака гордо ќе си застаниш под него и ќе си ја ставиш дланката на градите отколку мене што ќе ми се посери.
Toa nema da go vidis Judo, jas sum Makedonec prav, Smrt ili Sloboda, pamtis, ovaa zemja imala pravi heroi koi zivotot go dale za ovaa drzava I uste gi ima, ne se site pederi za sreka

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.250
Орелот ни се сере на глава еве веќе 17та година... Претходно ни се сереше по двориште. Имаме дефакто ситуација како кнедла што ја голтаме 17 години. Заев е само лубрикант за грлото.
Супер си е човекот. Се што вети или барем повеќето си исполни. Е сега дека некој спиеја на уши никој не им е крив.
Само види интересна работа. По некоја година или повеќе од кога ќе се испили новата генерација на шарени куртончиња ке дојди тука некој копиљ со муабетот од типот абе шо има везе секако републиката е двојазична и практично поделена, шо ќе смени ако се федерализира. Битно во Еу и Нато да влезиме ;)[DOUBLEPOST=1515768608][/DOUBLEPOST]
jas sum Makedonec prav,
Нема уште долго :kezec:

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Супер си е човекот. Се што вети или барем повеќето си исполни. Е сега дека некој спиеја на уши никој не им е крив.
Само види интересна работа. По некоја година или повеќе од кога ќе се испили новата генерација на шарени куртончиња ке дојди тука некој копиљ со муабетот од типот абе шо има везе секако републиката е двојазична и практично поделена, шо ќе смени ако се федерализира. Битно во Еу и Нато да влезиме ;)[DOUBLEPOST=1515768608][/DOUBLEPOST]
Нема уште долго :kezec:
Za toa si vo pravo.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Се согласувам другар, ама делумно, едино не стои дека апатијата е постигната, не бар на ниво кое им е зацртано, само нешто им ги замрси конците, само за кратко веројатно. Се додека има повеќе од еден човек на тие протести не е готово.
Не ме зезај, секогаш мора да има лоши примери. 100-200 души да ги покажуваш со прст е баш ниво за кое треба да се одржува апатијата. Ако ништо друго да им каже на оние кои сакаат да се бунат дека има само 100-200 души кои се бунат. Ако ги нема нив, не знаеме дека сме апатични.

Тие партии во суштина и не се баш наши, реков дека разно разни безбедносни служби директно или индиректно преку својата пропаганда се навлезени во ДНКта на овој народ, тешко да пркне нешто, а не некоја суштинска промена да дојде.
Единствено возможна промена е ако дојде калифатотот тука да се крене, тие ќе ги запалат патиките и да ги нема, ќе остане тука сиромаштија која и нема да има избор. Или џа или бу ситуација. Е ако таа генерација, која ќе пролее реки крв, успее да се избори за држава, после тоа ќе може да гради држава.

Прилеп, подрачните единици на републичките институции станаа двојазични поради Долнени, да сака ДПМНЕ може да крене народ, ама битно е “спечаленото' да се зачува, ем да се троши на слобода, пошто е се тоа чесно, патриотски, излишен е секој коментар.
Зошто да крене ?!? За сув патриотизам ?!?
Не иде тоа така пријател. Партиски маси се креваат за да се дојде на власт или за да се остане на власт. Мада и тоа е само фарса, за дефокус. Јас мислам дека све е договор.
Еве гледај како бледат бомбите, кои нели беа причината за смена на власта.... Гледај како други приоритети излегуваат на виделина...
Само види интересна работа. По некоја година или повеќе од кога ќе се испили новата генерација на шарени куртончиња ке дојди тука некој копиљ со муабетот од типот абе шо има везе секако републиката е двојазична и практично поделена, шо ќе смени ако се федерализира. Битно во Еу и Нато да влезиме ;)
Друга генерација.... ти не си во тек со настаните, јас мислам дека тоа е оваа генерација, погледни ги постовите на темава. Дури и повеќе, се повеќе слушам муабети за дефакто поделба на Македонија меѓу обичниот народ во стилот, па подобро ќе ни биде.

Како дошла работата сега браниме поделба, како подобра варијанта од тоа цела да им се даде.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.250
Друга генерација.... ти не си во тек со настаните, јас мислам дека тоа е оваа генерација, погледни ги постовите на темава. Дури и повеќе, се повеќе слушам муабети за дефакто поделба на Македонија меѓу обичниот народ во стилот, па подобро ќе ни биде.

Како дошла работата сега браниме поделба, како подобра варијанта од тоа цела да им се даде.
И јас сум еден од нив. Колку побрзо се поделиме толку поголем дел ќе имаме. Ти реков вчера ако почекаме ќе не спаковаат во околината на Делчево.
А и реално за кој кур ти се Тетово, Гостивар, Дебар, Кичево, Струга, пола Скопје па ајде и селата кумановски. Слободно нека одат курбан пошто секако се веќе ојдени.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Само види интересна работа. По некоја година или повеќе од кога ќе се испили новата генерација на шарени куртончиња ке дојди тука некој копиљ со муабетот од типот абе шо има везе секако републиката е двојазична и практично поделена, шо ќе смени ако се федерализира. Битно во Еу и Нато да влезиме ;)
И уште еднаш да те цитирам, кога ќе размисли човек малце подлабоко. Па ние имаме ситуација на капитулација во 2001. Како одат одтогаш работите, све поизвесно е дека ние сме фактички под албанска окупација под закрилата на НАТО.[DOUBLEPOST=1515769939][/DOUBLEPOST]
И јас сум еден од нив. Колку побрзо се поделиме толку поголем дел ќе имаме. Ти реков вчера ако почекаме ќе не спаковаат во околината на Делчево.
А и реално за кој кур ти се Тетово, Гостивар, Дебар, Кичево, Струга, пола Скопје па ајде и селата кумановски. Слободно нека одат курбан пошто секако се веќе ојдени.
Тоа веќе е вон нивниот план. Тоа беше на маса до 2001, сега е цела Македонија таргет. Пошто реално напикани сме само во Скопје, како ќе го задржиш Делево или Виница ?!? Лудион сепак бил визионер.

ЕДИТ: не е цела Македонија таргет, туку тоа е реалноста.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.250
И уште еднаш да те цитирам, кога ќе размисли човек малце подлабоко. Па ние имаме ситуација на капитулација во 2001. Како одат одтогаш работите, све поизвесно е дека ние сме фактички под албанска окупација под закрилата на НАТО.
Ами дека малце ја изгубивме војната во 2001, можи затоа така ти се чини.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ами дека малце ја изгубивме војната во 2001, можи затоа така ти се чини.
И за тоа си погрешно информиран, војната не ја изгубивме, а сепак потпишавме капитулација, поради незнам која причина.....Абе реков јас.... black adder....

Член од
24 април 2008
Мислења
11.114
Поени од реакции
12.695
Ееех, да беа сега пвеводбениците и нивниот пастир на власт, ќе можеа да се пофалат со кредитниот рејтинг на Македонија, кој е ист како кредитниот рејтинг со тој на Бангладеш, Доминиканска Република, а од вчера, четврток, 11 јануари 2018, не` дружи и Бразил, најголемата јужноамериканска држава и најголемата јужноамериканска економија.

Можеби за фудбал не не` бива како нивните, но изгледа и таму дошол живот со доаѓањето на власт на Мишел Темер, откако и` изгласаа импичмент на Дилма Русеф во 2016 година.

Brazil Pays Credit-Rating Price on Pension Overhaul Failure

By Ben Bartenstein, Rachel Gamarski, and Mario Sergio Lima

January 11, 2018, 11:05 PM GMT+1 Updated on January 12, 2018, 2:05 PM GMT+1

S&P lowers Brazil long-term rating to BB-; outlook stable

Nation now at same level as Bangladesh, Dominican Republic

Brazil paid the price for failing to approve President Michel Temer’s flagship pension overhaul as S&P Global Ratings downgraded Latin America’s largest economy further into junk territory.

S&P cut Brazil’s debt rating to BB-, three notches below investment grade and the same as Bangladesh, Macedonia and the Dominican Republic. The outlook is stable, S&P said.

...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom