Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Епа ајде , што можеш ти да смениш? ти си еден обичен ку*опушач на гујо и цело време се однесуваш врз база на тоа како е расположен гујо, 11 години ви беа драги сограѓани за соживот, а сега серете по форуми и заборавате што сте јаделе тие 11 години.
Кај беше да сереш и да се правиш патриот во 2008 кога им се дозволи на албанците да зборуваат албански во инситуциите?
Овој договор за јазиците е формиран врз база за нешто што претходно постоело, а кога се донесе таа двојазичност на ниту еден патриот од УЧК-ДУПМНЕ не го погоди како сега што ве погодува, само 30 луѓе бевме кои излеговме да се буниме, па и предавници не правевте.
Ебатe небањативе лицемерни гомна ебате.
Па јас не видов нешто посебно да се потресеш, напротив, ти и другите ботови на Заев викавте дека оваа држава треба да ја снема.
Нешто лицемерие, у, а?

L

Löwe

Гостин
Не дека немам ништо против законов, имам ми смета и мене, но едно да прашам само
Дали сериозно има некој што е убеден дека истиов закон немаше да биде изгласан ако ВМРО беше на власт место СДСМ моментално?

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Законов беше со европско знаменце.Ни 3 процедури не помина а не па 300.
Дарко денеска изјави дека не сака да го коментира законот.Предходно даде заклетва пред СДС,ДУИ,БЕСА и Алијанса.Батали ти тоа што он работел кај Иванов.
Цел СДС го купија за еден уставен судија не се замараат.
Ja go pocituvam tvoevo mislenje, ama toa e od tvoja gledna tocka. Ja nemozam da ubedam covek sto fantazira.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Прецедателот па еден способен па... Еден твитераш од типот на Бетменот има повеќе авторитет од Ѓорѓе, и тоа во зандани.
Зошто да не? Ако можеше за некој работи, може и за тоа.

Успат, вреди да се погледне и да се свестиме веќе еднаш засекогаш:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.450
Поени од реакции
30.962
Не дека немам ништо против законов, имам ми смета и мене, но едно да прашам само
Дали сериозно има некој што е убеден дека истиов закон немаше да биде изгласан ако ВМРО беше на власт место СДСМ моментално?
Не, ама прикаската дека грујо се согласил со се освен законот за јазици се потврди да е точна.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Па јас не видов нешто посебно да се потресеш, напротив, ти и другите ботови на Заев викавте дека оваа држава треба да ја снема.
Нешто лицемерие, у, а?

Тоа со казните е измислица од ДУПМНЕ.
Тоа што го направи грујо со јазиците е мачја кашлица во споредба со ова што се случува денес.
Гујо на тацна им остави на албанциве што сакат да прават во државата, благодарение на него е тој Скендер Бег што го серете овде вие "патриотиве" т.е небањати вморони.
На тебе 11 години не ти пречеше ништо што се случува во државата, а дури сега реагираш и критикуваш на одредена ситуација, затоа овде на форумот си еден обичен небањат вморон и џабе глумиш загрижен државник.
;)

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Не, ама прикаската дека грујо се согласил со се освен законот за јазици се потврди да е точна.
СЈО глупчо, тој од СЈО бегаше како ѓавол од крст.
Да направеше влада гујо за возврат на албанциве ќе им дадеше и да не клецнат сите по еднаш.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Епа ајде , што можеш ти да смениш? ти си еден обичен ку*опушач на гујо и цело време се однесуваш врз база на тоа како е расположен гујо, 11 години ви беа драги сограѓани за соживот, а сега серете по форуми и заборавате што сте јаделе тие 11 години.
Кај беше да сереш и да се правиш патриот во 2008 кога им се дозволи на албанците да зборуваат албански во инситуциите?
Овој договор за јазиците е формиран врз база за нешто што претходно постоело, а кога се донесе таа двојазичност на ниту еден патриот од УЧК-ДУПМНЕ не го погоди како сега што ве погодува, само 30 луѓе бевме кои излеговме да се буниме, па и предавници не правевте.
Ебатe небањативе лицемерни гомна ебате.
Знaев декa ке се пoјaвиш кaј дa е мoре гнaсo мaлoумнa и неписменa

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.232
Поени од реакции
8.338
Да направеше влада гујо за возврат на албанциве ќе им дадеше и да не клецнат сите по еднаш.
Ај бе припази на речникот зелка од планина вака симнат нема да треска глупости како тебе.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Вистина, подискриминаторна влада од сегашнава кон македонскиот народ сме немале досега.

http://www.skopjeinfo.mk/vo-skopje-nema-da-se-vleguva-so-avtomobil-za-gragjanite-od-drugite-gradovi-parkiranje-samo-na
Не парапет, ѕид околу Охридско езеро е помалце забегана идеја од оваа... Па уште и барале локации и менувале ДУПови. :pos:

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Za zal vo ovaa drzava nema profesionalci, sega ke ceka da vidi koj kolku ke go plati, a normalno najmnogu ke go platat tie sto se sega na vlast imaat pari kolku sakaat celiot nas budjet
Epa batka, togas, pak ke dojdat losite momci od Eu da ja vadat drzavava od endek,a ako ne uspeat oni, togas ke dojde gavolot od Usa,i ke ne uci kako funcionira Edna drzava. Ja im se cudam sto se zamaraat so nas. Neka ne ostavat tuka sami, za 24 saata ke Se ispoubime site.

Член од
19 јуни 2014
Мислења
180
Поени од реакции
158
На страна што веројатно и грујо истото ќе го направеше, тоа што го кажуваш е спин од рамките дека и Заев и Вице би ја украле државата како Фамилијата ако би владееле 11 години. Ја разбирам дека си симпатизер на некоја политичка партија, ама понекогаш не е лошо да се име достоинство и самокритичност...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom