Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.777
Поени од реакции
37.787
да се потсетиме,
наближува месецот кога пред 14 години, кога поранешниот председател на МКД доживеал авионска несреќа трагично загинувајќи во многу сомнителни околности... потрагата за паднатиот авион траела дури 24 часа и наредниот ден било соопштено дека претседателот, членовите на неговиот Кабинет и екипажот биле мртви...

цитирам,,...многу домашни и странски експерти како и европратеникот Андрес Грос веднаш го оспорија извештајот за несреќата наведувајќи безброј пропусти. Дел од нив тврдеа дека станува збор за класична ликвидација, а скопскиот адвокат Игнат Панчевски тврдеше дека има докази кои го поткрепуваат тоа тврдење.Тој минатата година излезе со шокантна изјава дека поседува сателитска снимка од падот на кингерот каде јасно се гледа дека е срушен со ракета испалена од друг авион....,,

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Vo kosovo poleka poleka se vrtat rabotite, pola ljocki placat po srbija i jugoslavija, normalno, nemaat ni za leb ni za treva pasenje. Toa ti e parazit narod, nesposoben za bilosto drugo osven parazitiranje, kriminal, uceni i prodavanje na veter i magla.

Член од
8 октомври 2014
Мислења
489
Поени од реакции
300
на мајчин јазик можеш да се образуваш од 1997 со законот за високо образование на албански јазик
се подобри состојбата од тогаш до денес? колку високообразовни установи има на албански јазик?
ova mi bese replika na muabetov pogore, poentava mi e toa sto vie kako makedonci nisto ne gubite ako jas kako albanec dobivam povise prava vo vrska so jazikot. toa e toa

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
ova mi bese replika na muabetov pogore, poentava mi e toa sto vie kako makedonci nisto ne gubite ako jas kako albanec dobivam povise prava vo vrska so jazikot. toa e toa
A na doktor po poteklo od tvoeto pleme odis li da te leci. E koga sam ke si odgovoris na ova prasanje bidi malce realen i samokriticen i sve ke ti stane jasno.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.423
Ништо не губиме ама ништо не ни добиваме, место да има кохезија има делење.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.997
Поени од реакции
51.169
Законот може да се бутне и на уставен суд.
таа сенилна багра никогаш ништо паметно не направила, нема да направи ни сега. Предремуваат до пензија, без тензии без нервози и чао пријатно. Преку сила може мала модификација да има за казните, да не се 5000 евра, еве да се 3000 за да не изгуби па ептен СДС образ, пошто нели амандам пуштија, и толку од уставен на оваа тема

Чудно гледам денес по слободниве медиуми теми за лекови, загадување, дарио, опра... поморот на пираните во амазон... све , само за лагава на циганчето никаде.

Али затоа утре.... кога ќе опали Фатиме еден предмет, или па некоја фискална коа ќе извадат како јадел Панче Кралев на семинар некој во 2010, па кога ќе зинат, па коа ќе ги впрегнат сајбер-љангурите(вклучително и форумскиве што денес се на поштеда) крај нема да им се фаќа од правда и поштење

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
toa ne e odgovor na moeto prasanje
dali od 1997 od koga moze da se obrazuvas na majcin jazik, e podobrena situacijata? prvo imase samo eden univerzitet
sega ima nekolku visokoobrazovni institucii za studiranje na albanski jazik.
dali sega zivees podobro od 1997?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom