Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.996
Поени од реакции
51.168
Почнаа да пристигнуваат, ги координираа од штаб :)
За ден - два најкасно очекувај нов предмет на СЈО (нормално без епилог какви што се сите до сега ) чисто за да им дадат мастраф за јадење гомна на тема на која се “јаки’’, во надеж дека оваа ќе се затрупа.

Стари и видени фори од еден друг премиер што исто вака идеше на скијање кога ќе излаже и ќе усере

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
..не си во право, фигурите се поставени на шаховска табла кралот ќе добие шах мат, но само кога ќе ,,паднат,, сите шаховски фигури кои се бореле за да го матираат кралот, со еден збор симболично сега во иднина ќе бидеме сведоци на колатерална штета од овие нови промени во МКД, целта е постигната, ќе се чисти теренот, на кој начин страв ми е да предвидам и да кажам !
nema nikakov shah.nema nikakvo cistenje.
edinstvenata vojna vo 2001, pa imase mkd. komandiri sto davaa motoroli na uck za pari.
kje zagine samo nekoj zbunet i idealist i od dvete strani. nieden od pravite uck ne e vo vlada, dodeka talat i ali muva ne gi lazi i se bogatat. grubi i osmani mislis fatile puska vo svojot zivot?
ama ako,neka im bide lekcija na obicnite albanci toa deka ovaa `emancipacija` sto im ja prodavaat dui vo momentov, skapo kje gi cini
ete mesto kanalizacija,sea kje ima dvojazicni uniformi vo aracinovo i kje mozat da serat i mocaat vo uniformite namesto vo septicki jami

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.777
Поени од реакции
37.787
Што пишуваш ти сиротице, знаеш ли уопште?
за истото што ми пишал и твојот колега од Битола пред неколку месеци, а сега кога го постирав за потсетување беше избришано и бев набедена за рекламирање и одстранување од форумот од модераторот, но поради тоа што ме нарекуваш ,,сиротица,, во интерес да не бидам оф топик ќе ти пуштам во инбокс и почит кон опомената на модераторот, за кој се надевам дека ќе те опомени и тебе зошто лично ми се обраќаш и омаловажуваш...!

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
И Грујо како посран бегаше и Заев како посран бега кога се носат жешките одлуки.
Се е исто, само глумците си ги заменија улогите.Не знам како уште тоа не може да го видите.Исти се.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.775
Поени од реакции
17.006
Ајде кога ке дојдат гомната вмро ке видиме дали ке го поништат законот или ке се залепат за фотеља
овој закон ( ако сега се усвои и по ветото) НЕ може да се укине без Бадинтерово мнозинство...

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ајде кога ке дојдат гомната вмро ке видиме дали ке го поништат законот или ке се залепат за фотеља
vmro kako popcinja si go odrabotuvaat svojot del od dogovorot`amnestija za sorabotka`
isto kako sto sdsm se bunea za zakonot za haskite slucai pa go smenija koga dojdoa na vlast...not[DOUBLEPOST=1515702361][/DOUBLEPOST]
За ден - два најкасно очекувај нов предмет на СЈО (нормално без епилог какви што се сите до сега ) чисто за да им дадат мастраф за јадење гомна на тема на која се “јаки’’, во надеж дека оваа ќе се затрупа.

Стари и видени фори од еден друг премиер што исто вака идеше на скијање кога ќе излаже и ќе усере
eve denes e top tema gakjite na ivona talevska.
od 5 milijardi ukradeni od grujo,mijalkov i koco stignavme do gajkite na ivona

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.491
Поени од реакции
24.259
Тоа ти е игра на зборови само, федерација имаме, а конфедерацијата ќе ја прескокнеме. Само незнам дали ние ќе се делиме или ќе не поделат.
Јас велам да оставиме на странците, тие најдобро знаат што е најдобро за нас. Ако не остават нас да се делиме Делчево главен град ќе ни биди.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.775
Поени од реакции
17.006

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.423
Јас велам да оставиме на странците, тие најдобро знаат што е најдобро за нас. Ако не остават нас да се делиме Делчево главен град ќе ни биди.
Абе за Делчево се подразбира, ама јас мислев да не влеземе во ЕУ и НАТО експресно под Бугарија...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.775
Поени од реакции
17.006
vmro kako popcinja si go odrabotuvaat svojot del od dogovorot`amnestija za sorabotka`
isto kako sto sdsm se bunea za zakonot za haskite slucai pa go smenija koga dojdoa na vlast...not[DOUBLEPOST=1515702361][/DOUBLEPOST]
eve denes e top tema gakjite na ivona talevska.
od 5 milijardi ukradeni od grujo,mijalkov i koco stignavme do gajkite na ivona
и 27 април беше дел од циркуското сценарио, штом заживее законот за двојазичност, промена на името, идентитетот се ќе се заборави, а РМ од унитаарна држава ќе стане една збирштина од хациенди на локални моќници

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
И Грујо како посран бегаше и Заев како посран бега кога се носат жешките одлуки.
Се е исто, само глумците си ги заменија улогите.Не знам како уште тоа не може да го видите.Исти се.
Konkretno za predavnickiot zakon za jazici ni priblizno ne e isto, ova denes vrska nema ni so ustav ni so ramkoven. A drugoto da, jasno e deka nema razlika megu ednite i drugite, so toa sto nekolkupati e dokazano deka pogolema cuma od toa da dojde komunjar baska i nepismeno tele na vlast nema.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom