Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.482
Поени од реакции
24.230
Прашање е дали ако Хорхе блокира, може некој пратеници да го сменат мислењето , па ако втор пат не помине законот тогаш да се разгледуваат амандманите што Груби ги ескивираше ??
Не умрел коњ до зелена трева.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.765
Поени од реакции
37.766
Ima li nekoja inicijativa za bunt ili uste nema[DOUBLEPOST=1515693085][/DOUBLEPOST]Mislam deka e krajno vreme da go zapalime parlamentot a tie gomna so bea denes vnatre da gi snema pod zemja.
зашто бе бунт? до сега што направија овие предходните? зошто дозволиле ваква работа, ем беа прислушкувани , ем ги позатворија, ем со СЈО се сложиле, ем техничка влада се сложиле, ем дозволија ДУИ да се курчи, а парите и власта беа во нивни раце, народ ли ќе суди? зш бе народ? ТИЕ зошто имаја дополнителни бенифиции ?
ДА !!!- НИЕ НАРОДОТ ги подржувавме во сите реализирани проекти, тоа што е добро секој нормален ќе го одобри дека е добро, но не ние на бунт, а тие дома да си седат? каде е многубројното членство на ВМРО а? сега како АМди БАјрам ѓуптинот преку ноќ ќе мутираме? народот ќе пресуди? а кога ВМРО членството ќе пресуди? а? :facepalm:

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
120-69=51
Ispagja deka site drugi etnicki zaednici glasale za albanskiov jazik. Nieden od vmro ne glasase ZA?

V

viktora

Гостин
Ич да не се надеваш, формалности се во прашање. Само ќе се одложи некое време дури да го изгласаат пак и толку. Да сум ко тебе би се крстел во уставен или би излегол на протест , ама за жал нити сум побожен нити сум по протестите многу многу.[DOUBLEPOST=1515693396][/DOUBLEPOST]
И ти си член на ВМРО-ДПМНЕ ако не пак така да наместо да не прашуваш нас запрашај се самиот себе.
И не немора двотретинско онака чисто информативно.

Ехеее колку касниш батка, година и нешто со аватарот.
П.с Мојот е поубав :sneaky:

Шостори и ти бе видовит. :bravobe: Како ли успеа да предвидиш пред месец дена.
Ај сега види од кога ми е отворена темата за повеќејазичност на форумот и ако не ти е мака де види што имам пишувано па шознам пред година и повеќе од сега.
Иванов ако не го потпише се враќа на повторно гласање.Ако повторно се изгласа Иванов мора да го потпише.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Незнам јас зошто баш сега де јуре решенија, ти што мислиш ?
АД никогаш немале национални предзнаци, се работи за бизнис.

Сепак мислам дека ќе е референдум, малце чуствително прашање е.
Малко поиќе.

Како да не се смејам на Лавров (па и на неговите западњачки колеги) добро позната ми е таа стара советска whataboutism пропаганда.
Не знам зошто баш сега, може се создаваа предуслови за да отпочнат уште потешки процеси од тие кои требаше да бидат последни на Западне Балкан, јбга, еден член тука напиша за наше добро било сето тоа, така велат „пријателите“ изглеа.

Сеуште имаат АД национаен предзнак, групирани се така, а дека соработваат без скрупули може да се рече.

Јас мислам дека ќе направат обид да помине во Собрание, ако се оди на Рефереднум првично ќе се осигураат дека ќе помине, по севернокорејски стандади, пошто е пакетче некое, не само име.

The whataboutism goes both ways by the way, whats acceptable in Albania depending on the circumstances, its unacceptable in Macedonia.
American democracy and British justice goes long way :icon_lol:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
А, и уште нешто... старо ама ќе се користи уште многу години.

Јако е, само шо и тој има добар удел во маме ебавањето на Македонија :icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.482
Поени од реакции
24.230
Бре ама колнење. Жени да подзавидат.
Е тебе ми те чекав.
Дај малце да се подсетиме на муабетот што го правевме пред скоро две години.[DOUBLEPOST=1515694157][/DOUBLEPOST]
Иванов ако не го потпише се враќа на повторно гласање.Ако повторно се изгласа Иванов мора да го потпише.
Оти јас што напишав?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Butnaa narod i drzava so penkalo.[DOUBLEPOST=1515692520][/DOUBLEPOST]
Pa vidi, istoto i tebe te ceka, ja ubavo odamna napisav da se stavi anketa dali skiptar ili blgar. Treba da se pocne so kroenje na granicata, dodeka e vreme.
Мхм, најчесната и најпатриотска власт, ограда на мост пола милион евра а изгледа како средношколци да ја правеле на практична настава, да знаеа дека вака ќе биде немаше така срдечно да ги поддржуваат во рушењето на отпорот на Б.Ц, јбга карма.

За ова второто си додуша во право,

:icon_lol:

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.770
Поени од реакции
16.997
120-69=51
Ispagja deka site drugi etnicki zaednici glasale za albanskiov jazik. Nieden od vmro ne glasase ZA?
на дпмне 4 члена отидоа во неутралци кој ќе го подржуват Зајко, а 5 се кој во притвор кој во домашен..значи дпмне мах гласови има сега 42 !!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.346
Е тебе ми те чекав.
Дај малце да се подсетиме на муабетот што го правевме пред скоро две години.[DOUBLEPOST=1515694157][/DOUBLEPOST]
Оти јас што напишав?
Веќе е game over, нема корист од стари муабети. Се заврши, сега само да се изгледа расплетот.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ako ima neso organizacija odma kazujte. Nikad ne sum bil na protesti ama ovojpat odam vo prvite redovi. Mameto da im go ebam prodadeno predavnicko.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.482
Поени од реакции
24.230
Веќе е game over, нема корист од стари муабети. Се заврши, сега само да се изгледа расплетот.
Е ако де удоволи ми.
Ајде и баш ме интересира каков расплет ни следува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom