Македонска берза

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
Некогаш ликвидниот и профитабилен СПАЗ, со познатото мото: „Повелете комшија“, започнал со нова кампања: „Одјебете комшија“
http://emagazin.mk/vesti/vest/44084

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
STB во последниве 15 години има исплатено САМО ДВЕ дивиденди на обични акции и тоа во последнава 1,1 година, незнам како ти си добил 3 дивиденди изгледа имаш посебен третман . . .
145 (1 нето дивиденда)+ 113(2 нето дивиденда) = 258 денари дивиденда
За најголем дел од акциите ја имам добиено дивиденда . . . . . + 930/970 денари = ~~ 20 ЕУР
ДОВОЛНО МИ Е . . . ИЧ НЕ МИ Е КРИВО . . .

Предупредувам дека СТБ во следните 2-3 години ќе мора да ги зголеми РЕЗЕРВАЦИИТЕ, а тоа ќе се одрази на профитот . . . Ќе стагнира во најмала рака . . . . Во случај да се продава нема да се продаде повеќе од 20 ЕУР по акција . . . .. Па секој нека си удри математика, мојата вика ДОСТА Е !!!!
Третата дивиденда е сега наредната за неа зборувам, без неа имаш изгубено 34% ако трета биде 120 дена тогаш загубата ти оди преку 40% незнам на колку имаш излезено ама тука си. Ако наредните три години стб продолжи да дава дивиденда а кмб стагнира или исплаќа бедна од 2% тогаш загубата ти оди на 80% скоро се што си извадил и вложил у кмб.

Иначе ова со продавањето сега не продадов земав дивиденда, а цело време викаш продавав на будали уште првиот пат кога удри 1000денари тоа веке се лажеме по форумот и си кажуваме петар пан приказни за деца.

Член од
19 јуни 2017
Мислења
76
Поени од реакции
19
ednas se zbori kese prodava sigurno stb drukpat nema keja cuva grkot Koga kako ni odgovara za prikaski i racionalizacii

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
Чув информации дека еден голем играч на пазарот со маркети сака да ги преземе СП маркети, за преку нив да земе удел во скопскиот регион

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Третата дивиденда е сега наредната за неа зборувам, без неа имаш изгубено 34% ако трета биде 120 дена тогаш загубата ти оди преку 40% незнам на колку имаш излезено ама тука си. Ако наредните три години стб продолжи да дава дивиденда а кмб стагнира или исплаќа бедна од 2% тогаш загубата ти оди на 80% скоро се што си извадил и вложил у кмб.

Иначе ова со продавањето сега не продадов земав дивиденда, а цело време викаш продавав на будали уште првиот пат кога удри 1000денари тоа веке се лажеме по форумот и си кажуваме петар пан приказни за деца.
Кога БАБА би имала мадиња би ја викал ДЕДО . . .
Ќе дале дивиденда . . . Ќе загубиш . . . КМБ ќе стагнирала . . . СТБ ќе експлодирала . . .
Многу претпоставки на едно место!!!
Прво скокни па кажи оп . . . .
Фала што ми ги пресмета загубите . . .
До пред некој месец јас сите пари ги реинвестирав !!!
Меѓу другото купив и ЗПКО на 1800 денари денес 2600 денари.
ОХБ на 3500/3600, па дел продадов на 6050 денари, а денес е 4800 денари . . .
КМБ купував претежно на 2800 денари . . .
Јас за разлика од тебе секоја трансакција ја пријавувам . . . .

http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=4042&page=47

p.s.
А ако продолжи КМБ како во последниве 3 дена . . . ќе правиме муабет за 1 месец.
СТБ ни на сон нема да стигне 1200 денари освен со пумпање :) .[DOUBLEPOST=1515334351][/DOUBLEPOST]Скопски пазар да ги издадат маркетите под кирија би им бил најпаметен бизнис потег што можат да го направат оваа година . . . Тие од тој бизнис се во загуба, незнаат да го работат, а и никој не сака да носи роба кај нив, неплаќаат.
најдобро им е да се држат до издавање простор . . . како тетекс . .

Последно уредено:
Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
@bosko007 Ти од место со дивиденда отиде на место без дивиденда да земаш дивиденда, а на мене ми викаш прво скокни па кажи ОП.... не прво ти скокни па кажи ОП...
Ова школувањево не ти иде со ситуациијата.

B

Bafra

Гостин
Скопски пазар да ги издадат маркетите под кирија би им бил најпаметен бизнис потег што можат да го направат оваа година . . . Тие од тој бизнис се во загуба, незнаат да го работат, а и никој не сака да носи роба кај нив, неплаќаат.
најдобро им е да се држат до издавање простор . . . како тетекс
Тие да имаат памет, немаше на ова дереџе да се, ама проблемите да се надеваме дека ќе ги опаметат.

И намали со СТБ, имаш кажано едно 10пати зашто тешко би растела, ама немора секој пост да се исмеваш и ситиш. Нели имаш за цел да споделуваш инфо :D

Член од
19 јуни 2017
Мислења
76
Поени од реакции
19
sekoj post dodeka imal stb deka kese prodade do 2013-14-15-16... sega prodal i odednas nevredi nisto. abe cepki :))))))) ,se citateli voopsto??

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
sekoj post dodeka imal stb deka kese prodade do 2013-14-15-16... sega prodal i odednas nevredi nisto. abe cepki :))))))) ,se citateli voopsto??
Банката вреди !!!! Но колку ???? 2013 година беше 130 денари, а не 930+256 денари . . .
Е да си ме послушал тогаш пари ќе си направил . . . 900% заработка . . .
А јас не сум ти крив што ти си купуваш на > 900 den. Па сега бога молиш да стигне 1500 денари . . . .
А се кладам дека сега имам повеќе акции СТБ од тебе !!!!

И намали со СТБ, имаш кажано едно 10пати зашто тешко би растела, ама немора секој пост да се исмеваш и ситиш. Нели имаш за цел да споделуваш инфо :D
Не се ситам . . . Се трудам да ги заштитам оние „нови акционери“ што Ве читаат и Ви веруваат бидејќи сте доста убедливи . . . . Едно време само за СТБ афирмативно се зборуваше на форумов . . . . . .

А и инфо кога ќе ви каже чоек дека резервациите на СТБ ќе растат, а профитот во најмала рака ќе стагнира за 2-3 години . . . . Вие и тогаш се вреѓате, па види ги резервациите во 3 квартал, а уште повеќе во 2019 година. ИЗВИНЕТЕ.
Малку се заќутавте во последниве два месеци зошто берзата Ве демантира инаку човек неможеше да Ве заќути . . . Но за некој месец кај ќе ви биде крајот :) . . .[DOUBLEPOST=1515351158][/DOUBLEPOST]Но стварно батали СТБ . . . Доста е . . . . И така сега КМБ е во мода . . .
Ако стварно продала дел од имотот, ќе се прави доста муабет за неа во следните година дена . . .

B

Bafra

Гостин
Банката вреди !!!! Но колку ???? 2013 година беше 130 денари, а не 930+256 денари . . .
Е да си ме послушал тогаш пари ќе си направил . . . 900% заработка . . .
А јас не сум ти крив што ти си купуваш на > 900 den. Па сега бога молиш да стигне 1500 денари . . . .
А се кладам дека сега имам повеќе акции СТБ од тебе !!!!

Не се ситам . . . Се трудам да ги заштитам оние „нови акционери“ што Ве читаат и Ви веруваат бидејќи сте доста убедливи . . . . Едно време само за СТБ афирмативно се зборуваше на форумов . . . . . .

А и инфо кога ќе ви каже чоек дека резервациите на СТБ ќе растат, а профитот во најмала рака ќе стагнира за 2-3 години . . . . Вие и тогаш се вреѓате, па види ги резервациите во 3 квартал, а уште повеќе во 2019 година. ИЗВИНЕТЕ.
Малку се заќутавте во последниве два месеци зошто берзата Ве демантира инаку човек неможеше да Ве заќути . . . Но за некој месец кај ќе ви биде крајот :) . . .[DOUBLEPOST=1515351158][/DOUBLEPOST]Но стварно батали СТБ . . . Доста е . . . . И така сега КМБ е во мода . . .
Ако стварно продала дел од имотот, ќе се прави доста муабет за неа во следните година дена . . .
Бате Боле, јас продадов СТБ пред да даде 2та дивиденда и влегов во КБ на 3.000 :D .
Ама не им трубам секој пост на тие што имаат, зашто не расте СТБ.
Јас гледам да споделам што мислам, да заработам а не да им фаќам сеир.

Ти се супер споделуваш инфо и мислења само замерка имам во сеирот... некои и заслужуваат ти да им фаќаш сеир ама досадно е :D

Член од
19 јуни 2017
Мислења
76
Поени од реакции
19
oo7 sipisal sto posta pogresni: kese prodade stopanska dosega kebide 200 evra ohb kebide sto evra kmb.... site pogresni. Kojznae uste kolku promaseni prognozi na mojnovac i toa citav

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
имаше некој муабет прошлата година за СПАЗ дека ги имал понудено сите продавници на поголемиве синџири кај нас, и дека веќе била договорена поделбата.. но одеднаш стигнало писмо од СПАЗ дека постигнатите договори не важат и се пропаднало.. сега кружи муабет дека некој голем играч ќе ги преземе сите продавници со повеќето вработени во нив..

Kajgana Shop

На врв Bottom