Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.919
Поени од реакции
30.895
Да каже некој од политичарите дека името не се менува и ќе се прекинат преговорите у Грција ќе се крене паника на национално ниво, вени ќе се сечат, нема да знаат шо да прават, кутрите 30 години ги лажат дека се Македонци.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.408
Поени од реакции
84.705
... Ама битно другите ми се смееле:facepalm:.
...
Не е битно дали другите ти се смеат. Другите можда се идиоти. Ти глеј дали ја ти се смеам. По тоа најбоље ќе сфатиш дали тропаш глупости или не многу.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.417
Поени од реакции
24.144
Не е битно дали другите ти се смеат. Другите можда се идиоти. Ти глеј дали ја ти се смеам. По тоа најбоље ќе сфатиш дали тропаш глупости или не многу.
Ко ке ми текни колку беше запален за Смилковско и ветувањето на газдата твој како имал некоја бомба која ќе ја објавел просто посакувам ти да ми се смееш. Бонус ти е темата за Катица и старецот како го отепале ради нејзе, така да те молам продолжи да се смееш. Ептен ми е битно.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Помпава што се крева околу името им дојде како кец на десетка периодов на Зајко и компанија. Наредниов период ќе им служи како параван за бројните партиски вработувања кои следат. Уште сега празнично почнаа да се пикаат партиските пацови по разно-разни владини институции, државни агенции, болници и административни дувла.
Битно се интезивираат преговорите околу името, главна вест! Се пуштија во погон владините мегафони и медиуми со банални клишеа типични за овој период. Нека врти народот ора околу коледарските огнови, баш ни е фино.
Го тераат стадото каде што им одговара. Изгледа оти уште остана волна за стрижење.
Ни се случува дежа ву а ние појма немаме.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.408
Поени од реакции
84.705
Ко ке ми текни колку беше запален за Смилковско и ветувањето на газдата твој како имал некоја бомба која ќе ја објавел просто посакувам ти да ми се смееш. Бонус ти е темата за Катица и старецот како го отепале ради нејзе, така да те молам продолжи да се смееш. Ептен ми е битно.
Не ти се смеам бе ја. Сега си умен, зашто да ти се смеам?
Остај ги другиве, не знаат они кој потенцијал се крие у тебе.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
У Грцијa сoбирaaт пoтписи вooпштo дa не се сoдржелo иметo Мaкедoнијa,a oвде Берик, измислен лик oд филм oд жaнрoт нaучнa фaнтaстикa ни гo мери курoт 24/7 штo прaвеле Вмрo.Знaчи тие штo не ги зaсегa у Грцијa пoише се интересирaaт зa нaшетo "нoвo име" oд нaс сaмите.Абе кoпук еден oпинци сaмo зa тaкви кaкo тебе штaбски гмизaвец

Член од
14 август 2006
Мислења
45.408
Поени од реакции
84.705
У Грцијa сoбирaaт пoтписи вooпштo дa не се сoдржелo иметo Мaкедoнијa,a oвде Берик, измислен лик oд филм oд жaнрoт нaучнa фaнтaстикa ни гo мери курoт 24/7 штo прaвеле Вмрo.Знaчи тие штo не ги зaсегa у Грцијa пoише се интересирaaт зa нaшетo "нoвo име" oд нaс сaмите.Абе кoпук еден oпинци сaмo зa тaкви кaкo тебе штaбски гмизaвец
У Грција потписи, на граница емигранти, од Косово муџахедини, Сорос освојува...
а овде за ВМРО зборат
свашта

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
У Грција потписи, на граница емигранти, од Косово муџахедини, Сорос освојува...
а овде за ВМРО зборат
свашта
Само жестоко, знаеш дека твоите робовладетели те читаат, од форумски паушалец може ќе зграбиш простор во Министерството за Вистина, па со @Let 3 ќе креирате политики, ако не пак, тука се шансите да станеш еден од тие 93 дулеџии, прочитав убава кованица на твитер, инаксдсматори :icon_lol:

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ептен вријам. Чадам буквално.
А и немаш забележано дека ова почна ептен стандард да се користи, демек ти се смејат другите. Кој сте бе вие другите? Оние издигнатите, просветлените или по народот вака попознати како шарените куртончиња кои испаднавте најголеми тркала. На нив мислиш ми се смејат. Слободно нека се смејат. Тебе ко не ти беше битно дали ти се смееја кога ни објаснуваше за естетски причини поради кои нејќиш двојазичност на форумот а тастатурата си ја искрши од објаснување како тоа било полезно и потребно и дека радо ја користиш во секојдневието, мене искрено око не ми трепнува. Па кога ќе се сетам како стручно ни ја објасни поврзаноста на цената на дизелот со регулаторна и акцизата незнаев дали да те жалам или да ти се смејам. Ама битно другите ми се смееле:facepalm:.
Ај нека ти биди, тапшајте се по рамо колку сте паметни. Уште тоа изгледа ви остана во арсеналот пошто за се друго шо го дрвевте тука како ве измочаја, триста матни не ве перат:(.
П. С околу кладењето прво не е забрането на форумот, а како друго за разлика од вас рајските птици немам право на бан така да и немам некој избор на дејствија кога некој класичен гомнојадец сака да се продаде како локум.
Ахахххаха шо ти реков ќе зовриеш :))

Абе ич не си на мене бе, види ме.. глупости тресам со тие регулаторните (а во право сум) и пак гајле неам, си го дрвам, си бучам опуштено на ЈуТуб и чекам да се појавиш ти со некој поголем пост од претходниот во кој главна улога сте ВИЕ тврдокорните.. Цело време маргинализирани, увреЏени, затварани, притворани.. леле леле страдаат кутрите за Мајка Мацедонија :D

Ај дасибиш векот ме растажи со сериозниот муабет :(

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Член од
14 август 2006
Мислења
45.408
Поени од реакции
84.705
Само жестоко, знаеш дека твоите робовладетели те читаат, од форумски паушалец може ќе зграбиш простор во Министерството за Вистина, па со @Let 3 ќе креирате политики, ако не пак, тука се шансите да станеш еден од тие 93 дулеџии, прочитав убава кованица на твитер, инаксдсматори :icon_lol:
lol па сите на форумов за случувања знаат дека ја и Let3 сме еден ист лик.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Заради вакви работи не те блокирам. Неам чест во живо со вака глупа раја као тебе да општам. Златна медаља имаш!
Нема место за нервоза Људмеида, нема руско влијание во оваа земја.

Отправлено из моего MI 5 с помоштьју Tapatalk

Член од
12 март 2009
Мислења
20.719
Поени од реакции
16.934
Let the game begin, officially,

Грчки „Real news“: На маса три имиња- Северна, Горна или Нова Македонија
Србија е виновна за пробљем со името :cool:
Кога 1912 освојиа дел од Румелија, требаше освоениот дел да го крстат Бановина Вардарска Македонија, чисто нормално парт оф Душановата биг Македонија... после во Асном ќе се трансформираше во социјалистичка република Вардарска Македонија и нема да имаше проблеми и 1991...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.417
Поени од реакции
24.144
Ахахххаха шо ти реков ќе зовриеш :))

Абе ич не си на мене бе, види ме.. глупости тресам со тие регулаторните (а во право сум) и пак гајле неам, си го дрвам, си бучам опуштено на ЈуТуб и чекам да се појавиш ти со некој поголем пост од претходниот во кој главна улога сте ВИЕ тврдокорните.. Цело време маргинализирани, увреЏени, затварани, притворани.. леле леле страдаат кутрите за Мајка Мацедонија :D

Ај дасибиш векот ме растажи со сериозниот муабет :(
Па ти потврдив, вријам. Додуша ми требаја неколку сати за да постигнам точка на вриење ама сепак ете колку да не речиме дека не си во право. Исто како и овој копитарот што го браниш, очаен обид да се дистанцираш од другите пошто ептен ама ептен глупи испаднавте. Џабе ти е Никола, смешкај се колку да сакаш, тука барем на форумот по ставовивте и надежите што ги имавте и до кои се држевте до скоро како слепци за стап испаднавте убедливо најголеми тркала. Доволно е само да се вратиме некој пост наназад( да се вратиме една година или две резили ќе биди ) и толку ќе биди од муабетот. Ама ако ти е за утеха и ако мислиш дека помага Ок кулирај си.
И каква јас допирна точка имам со Тврдокорните или онака колку да се лупни нешто. Демек се заебаваме.
За акцизата остај аман не се резили. Лупна глупост и остана жив. Нормално дека ќе речиш дека се заебаваше, шо ќе речиш друго. Да не признајш случајно дека лупна глупост за сите пари. Зато крцкај си не отворај стари рани, ете ќе речиме дека глупости тресеше онака во алкохолизирана состојба. Исто како и за естетските причини околу писмото.
П.с уште ти звучам или се отрезни конечно?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom