- Член од
- 5 септември 2017
- Мислења
- 48
- Поени од реакции
- 104
Porakata sto ja citirase se odnesuva na VKUPNA potrosuvacka na stanot, togasna sostojba na strujomerot minus sostojbata prikazana kako krajna na poslednata smetka na EVN (toa sto na 25ti e finalna sostojba i bas na 25ti mi montiraa klimata e cista slucajnost).Не дека е скапо, ама каде е што се греел со 200W на саат. Според твојата математика, што е математика на корисник а не математика на шиткач на клими, испаѓа дека климата троши 1,03666W на саат. Корисник на клима Хансол напиша дека просечна потрошувачка на ова топло време му е 600W.
МИСЛАМ ДЕКА Е КРАЈНО ВРЕМЕ ДА СЕ ОДДЕЛАТ КОРСНИЧКИТЕ ПОСТОВИ ОД ПОСТОВИТЕ НА ШИТКАЧИТЕ НА КЛИМИ. НЕ ЗНАМ ДАЛИ ТЗЛАТКО РАБОТИ СО КЛИМИ, АМА САМО НЕГОВИТЕ ПОСТОВИ И ПОСТОВИТЕ НА СТРЕЛЕЦ СЕ ПОТКРЕПЕНИ СО ЗНАЕЊЕ И ДОКАЗИ.
Znaci 25.12 - 04.01 stanot vo prosek mi trosi 1.07 kw na saat, spored meracot priklucen na klimata taa vo prosek trosi 0.8 kw na saat.
Последно уредено:
racunam da potrosi 3000 denari minimum sto e premija za greenje neizolirana kukja so salon 45 m2 i plus hodnik i spalna i kupatilo okruglo 70 m2