Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Eden od najprodavanite modeli na klima vo grcija, nekade imav procitano, e Toyotomi Izuru.
Toyotomi e japonski brend pod kapata na Toyota, no za razlika od drugite japonci ima cudo ceni, da ne kazam poniski i od kinezite kaj nas. Brand definitivno best buy vo grcija, a sigurno bi bil i tuka koga nekoj bi go uvezuval. Po revjuata sto gi ostavaat na Scroutz.gr epten se zadovolni so kupenoto.
Eve gi modelite so ceni
https://www.skroutz.gr/c/407/oikiak.../Toyotomi.html?o=aircondition+inverter&page=1
Katalog na site proizvodi Toyotomi ne znam samo zosto e na italijanski
http://www.toyotomi.it/upload/1490961964_Catalogook2017.compressed.pdf
Posebno servisno za toyotomi izuru
http://www.toyotomi.it/public/articoli/32/1491493563_Izuru.pdf
toyotomi hiro
http://www.toyotomi.it/public/articoli/33/1491493589_Hiro.pdf

@gigovit
Toyotomi Hero Eco = Gree Lomo Eco
Toyotomi Izuru = Gree Lomo LCLH
Toyotomi Hero = Gree ? (ме мрзи да проверувам сервисни) :)

Ништо ново, веќе видено со досегашната понуда на Cooper&Hanter.

Секако би било убаво некој да ги донесе тука, во тој случај можеби би паднале уште повеќе цените на Гри.

Омладинци и омладинки (од сите генерации), среќна нова 2018 и што повеќе греење на клими, а што помалку ќумбиња во годината што доаѓа, како и во секоја следна!
d5b67fd0e4ad5233d32ca2fed0640d80.gif

Ја зафатив на модулација на околу 270w,
Ако некого го интересира.
https://youtu.be/HSFvdxFfncw

Сурфајќи низ финските форуми налетав на искуство.
Типот се жали на два проблеми.
b37616011ebb2da9a75884d4b30966cf.jpg

bc708dbff0316ebbff68de0e7fe8aab0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ај да ве видам сега, кој е трезен :P
Kлиме, пази да не оди над 600 потрошувачката, затвори прозор, доста луфтиравте :D

670W моментална потрошња. :)
1050 кај мене MIN, 1280 MAX, издув не мерам оти не се стои под неа, НЕО-он-оф ја гасам јас кога сакам-инвертер-плус :P[DOUBLEPOST=1514763633][/DOUBLEPOST]
Srekcna nova 2018 god na site na forumov
Vo novata 2018god vi posakuvam da se greete na najkvalitetni invertiri i toplotni pumpi a tie sto imaat inverter dolgo da se sluzat
Pozz srekna 2018god :):):):):)
исто и на вас, среќна нова година
јас му вадам душа на мојот полу инвертер :D

Ми монтираа инвертер клима уред пред некој ден ама не ме грееше задоволително (да не речам воопшто... на надворешни 7-8 степени едвај имав 18-19 во салон, над тоа немаше шанса да крене ни на подесени 30 степени на фул брзина вентилатор). Барајќи низ нет, наидов на препорака да се отвори капакот и да се остави да работи така за да се забележи промена - и оп промена, почна да грее. Изгледа баш како што се сомневав, уредот е монтиран премногу блиску до плафон, безмалку залепен, па немало доволно струење на воздухот. Од тогаш капакот го држам отворен постојано и си ја користам климата, ама се плашам да не и направам некоја штета со ваквиот начин на користење.
Прашањето ми е дали можам да и направам некаква штета со користење со отворен капак, барем додека не дојдат да ми ја ремонтираат следнава недела? И дали да се надевам дека би се подобрило (за малку барем) греењето откако ќе се спушти подолу уредот и затвори капакот или исто би останало греењето или да заборавам на тоа - волку загрева климава?
Кој ми ја монтирал и каков клима уред небитно засега :P

Последно уредено:
Srekna nova 2018 g.

Za cel dekemevri (1-31) 182.4 kWh so vivax on-off klima 3.5KW GEK, 18m2 dnevna od stan, najdolu, dolu vizbi so iskrseni prozori - nadzemni, 2 nadvoresni zida - cist sever sonce nikogas, 3 prozori pvc, vnatresen stiropor 5cm samo na 2-ta nadvoresni zida, denski 22 stepeni, noke 18-19 stepeni, okolu nikoj ne gree.
Prosecno 245W/h sto ne e loso za greenje.

Klimata e stara 5 godini, ne e dopolnuvana samo cistena od moja strana na filtri i ventilator vnatresen so pravosmukalka so cetka.

Последно уредено:
Треба да направи некој ИНДЕКС на најкорисни постови во темава, како што има на друг форум за електричните цигари.
Сите линкови се поставени да водат до мислењето.
Како на пример на Златко, линк "зошто климата прави дефрост" и кога ќе кликнеш да те води до постот на Златко. Така секој ќе ја добие информацијата што на бара.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ми монтираа инвертер клима уред пред некој ден ама не ме грееше задоволително (да не речам воопшто... на надворешни 7-8 степени едвај имав 18-19 во салон, над тоа немаше шанса да крене ни на подесени 30 степени на фул брзина вентилатор). Барајќи низ нет, наидов на препорака да се отвори капакот и да се остави да работи така за да се забележи промена - и оп промена, почна да грее. Изгледа баш како што се сомневав, уредот е монтиран премногу блиску до плафон, безмалку залепен, па немало доволно струење на воздухот. Од тогаш капакот го држам отворен постојано и си ја користам климата, ама се плашам да не и направам некоја штета со ваквиот начин на користење.
Прашањето ми е дали можам да и направам некаква штета со користење со отворен капак, барем додека не дојдат да ми ја ремонтираат следнава недела? И дали да се надевам дека би се подобрило (за малку барем) греењето откако ќе се спушти подолу уредот и затвори капакот или исто би останало греењето или да заборавам на тоа - волку загрева климава?
Кој ми ја монтирал и каков клима уред небитно засега :P

Steta nema da napravis so otvoren kapak ne se sekiraj, koga ke se spusti uredot sekako deka ke se podobri za malku greenjeto a za kakvo ke ti bide greenjeto u pravo si nema so da te prasuvame za kakov klima ured imas ili pa kapak uste da te prasame kakva kvadratura, izolacija, kolku staklena povrsina imas.. Najkrucijalno info bi bila dejnosta za koja se koristi salonot :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom