Дали сте крстени во црква?

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте крстени во црква?

• Да.

• Не и не планирам.

• Не, но планирам.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Не сум крстена во црква и немам намера да се крстам.....не дека не верувам во Господ, туку дека не верувам во црквата ни во поповите што зимаат пари за крштевка....не сум стипса, ама лично сметам дека верата не се прима преку плаќање на одредена сума на пари, што правиме ако некој нема да има да плати, Господ нема да го сака?? :toe:

....крштевањето е ок ритуал, само не и единствен начин за да докажеш дека си припадник на религијата....

Да сум,од бебе

Да крстен сум во црква. Демек баба ми сакала јас и брат ми да бидеме крстени така ќе сме го примеле христијанството. Шо уствари нема врска. Ете пак не сум христијанин туку атеист.
П.С. за време на крштевањето како што ми кажуваа моите сум го помочал попот

крстен сум да, ама мислам тоа треба да се забрани со закон, стварно измачување и голем потрес за мали бебиња е да се крстат, само како вриштат ((
како не им е жал да прават тоа со своите мали бебиња не ми е јасно, зарем религијата толку ви ги затвора очите и паметот....

крстен сум да, ама мислам тоа треба да се забрани со закон, стварно измачување и голем потрес за мали бебиња е да се крстат, само како вриштат ((
како не им е жал да прават тоа со своите мали бебиња не ми е јасно, зарем религијата толку ви ги затвора очите и паметот....
Се согласувам дека треба да се забрани. Секој треба да одлучи кога ќе порасне во што ќе верува. А не на бебето кое уште не знае што е тоа Бог, религија, духовност. Уште не знае дека е човек дека постои како битие, ќе му ставаат етикети.
Освен тоа нема везе дека со покрстување се станува христијанин. Христијанство е мирољубива религија. А има толку луѓе во светот кои се покрстени а пак прават работи против христијанството. Покрстувањето е само очистување на гревови. Ова го објаснуваше и свештено лице дури.

Кои гревови ги има новороденче. Апсурд.

... да видиш како вриштат кога ја добиваат т.н. прва вакцина ( всушност не е вакцина туку витамин али тоа е др приказна) најкасно за 24 ч и тоа во газето пааааам, замисли бебче со 3, 4 кг тукушто родено цела игла во газето? а? го знаеш тој стрес и вриштењето? што е малку вода, велиме капење со топла вода и тоа веќе попораснато? ал дома, ал во црква бебето вришти ако има страв од вода, мама крива не го спреми ....
нека биде христијански ! (y)

... да видиш како вриштат кога ја добиваат т.н. прва вакцина ( всушност не е вакцина туку витамин али тоа е др приказна) најкасно за 24 ч и тоа во газето пааааам, замисли бебче со 3, 4 кг тукушто родено цела игла во газето? а? го знаеш тој стрес и вриштењето? што е малку вода, велиме капење со топла вода и тоа веќе попораснато? ал дома, ал во црква бебето вришти ако има страв од вода, мама крива не го спреми ....
нека биде христијански ! (y)

Не може еден апсурден акт како крштевање да се споредува со вакцинација - научно докажен ефективен начин на заштита на здравјето кај децата(новородени).

Јас сум крстена во црква.Крштевањето е убав чин на примање во Христијанството.Но,според мене,треба да биде бесплатно.

Крстен сум, не еднаш,туку два пати.Првиот пат како бебе,по православни обичаи,со кумови,со платена такса во црква.Вториот пат,како возрасен,дваесетина години,со исповедање на верата,по библиски,бесплатно,по протестантски обичаи.

Да, крстен сум во црква, а неколку пати се имам и прекрстено во црква.

Крстен сум, не еднаш,туку два пати.Првиот пат како бебе,по православни обичаи,со кумови,со платена такса во црква.Вториот пат,како возрасен,дваесетина години,со исповедање на верата,по библиски,бесплатно,по протестантски обичаи.
ох, не се праи така
два пути нема крштевање

Не може еден апсурден акт како крштевање да се споредува со вакцинација - научно докажен ефективен начин на заштита на здравјето кај децата(новородени).

alekso.mk

дај „научно докажи„ дека крштевањето е апурд и дај изнеси „научни докази„ дека вакцинирањето е навистина ептен ефектно, а ефикасноста посебно изнеси ја пред родителите чии деца имаат неповратно тешки и непоправливи последици од вакцинацијата.

Ќе можеш?...

ох, не се праи така
два пути нема крштевање
Така е,првиот пат не го помнев,па затоа морав и втор пат.Но добив и огнено крштевање а со тоа и гратис зборување на јазици.За неупатените тоа е,слегнување и исполнување со Светиот Дух, како на апостолите за Педесетница.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom