- Член од
- 14 ноември 2008
- Мислења
- 3.418
- Поени од реакции
- 856
да нормално :pop:
Се согласувам дека треба да се забрани. Секој треба да одлучи кога ќе порасне во што ќе верува. А не на бебето кое уште не знае што е тоа Бог, религија, духовност. Уште не знае дека е човек дека постои како битие, ќе му ставаат етикети.крстен сум да, ама мислам тоа треба да се забрани со закон, стварно измачување и голем потрес за мали бебиња е да се крстат, само како вриштат ((
како не им е жал да прават тоа со своите мали бебиња не ми е јасно, зарем религијата толку ви ги затвора очите и паметот....
... да видиш како вриштат кога ја добиваат т.н. прва вакцина ( всушност не е вакцина туку витамин али тоа е др приказна) најкасно за 24 ч и тоа во газето пааааам, замисли бебче со 3, 4 кг тукушто родено цела игла во газето? а? го знаеш тој стрес и вриштењето? што е малку вода, велиме капење со топла вода и тоа веќе попораснато? ал дома, ал во црква бебето вришти ако има страв од вода, мама крива не го спреми ....крстен сум да, ама мислам тоа треба да се забрани со закон, стварно измачување и голем потрес за мали бебиња е да се крстат, само како вриштат ((
како не им е жал да прават тоа со своите мали бебиња не ми е јасно, зарем религијата толку ви ги затвора очите и паметот....
Не може еден апсурден акт како крштевање да се споредува со вакцинација - научно докажен ефективен начин на заштита на здравјето кај децата(новородени).... да видиш како вриштат кога ја добиваат т.н. прва вакцина ( всушност не е вакцина туку витамин али тоа е др приказна) најкасно за 24 ч и тоа во газето пааааам, замисли бебче со 3, 4 кг тукушто родено цела игла во газето? а? го знаеш тој стрес и вриштењето? што е малку вода, велиме капење со топла вода и тоа веќе попораснато? ал дома, ал во црква бебето вришти ако има страв од вода, мама крива не го спреми ....
нека биде христијански !
ох, не се праи такаКрстен сум, не еднаш,туку два пати.Првиот пат како бебе,по православни обичаи,со кумови,со платена такса во црква.Вториот пат,како возрасен,дваесетина години,со исповедање на верата,по библиски,бесплатно,по протестантски обичаи.
Не може еден апсурден акт како крштевање да се споредува со вакцинација - научно докажен ефективен начин на заштита на здравјето кај децата(новородени).
Така е,првиот пат не го помнев,па затоа морав и втор пат.Но добив и огнено крштевање а со тоа и гратис зборување на јазици.За неупатените тоа е,слегнување и исполнување со Светиот Дух, како на апостолите за Педесетница.ох, не се праи така
два пути нема крштевање