S
silmarillion
Гостин
Неверојатно. Со кој праам муабет ја овде.нема во супстанци, ама ако земеш трошоци на живот
( комуналии и услуги) не се многу подобри... па зошто цела Славонија се отсели во Германи ??
СУПСТАНЦА!!!
Неверојатно. Со кој праам муабет ја овде.нема во супстанци, ама ако земеш трошоци на живот
( комуналии и услуги) не се многу подобри... па зошто цела Славонија се отсели во Германи ??
Kamo link? Ova e presmesno da bide vistina.Бутарис за грчките медиуми: Заев сам се покани на прослава во Солун
,,Во суштина јас не го поканив него, тој се покани сам‘‘, вели за То Вима градоначалникот на Солун Бутарис, откако вчера владата и официјално потврди дека премиерот Зоран Заев на покана на солунскиот градоначалник, новогодишните празници приватно ќе ги помине во Солун.
Во изјавата за То Вима Бутарис објаснува:
,,Кога го посетив Скопје во ноември се сретнав со него и тој ми рече дека сака да ја помине Нова Година во Солун. Јас му реков да дојде, времето е добро и ќе има убав престој. Како можев да претпоставам дека тој тоа ќе го разбере како официјална покана? Сега разбрав дека 15-сетина пријатели на неговите пријатели резервирале соби во хотелот ,,Македонија палас‘‘. Јас не сум инволвиран во тоа. Ако ми се јави ќе одам да се видам со него. Ако не ми се јави, тогаш тој ќе ја помине ноговодишната ноќ со неговите пријатели‘‘.
![]()
Директно така е, а словенците се бунеа бидејќи тогаш имаа помали плати од грците..Тука си во грешка, само еврозоната учествува во спасуването на Грциja. Во таа смисла ни бугарите, ни унгарците,ни романците,ни чехите и така натаму...не учествуват во спасуване на грците, но словенците - Да.
http://mobile.tovima.gr/Article.aspx?Id=928384&catId=751Prc. Ovie kako pravi sdsmovci, sve e na "kje".
http://plusinfo.mk/vest/138737/nikoj-od-dik-ne-gi-vratil-bonusite-vo-budjetot[DOUBLEPOST=1514492018][/DOUBLEPOST]
Kamo link? Ova e presmesno da bide vistina.
Kamo link? Ova e presmesno da bide vistina.
Какви мизерии сте жмроњите значи, еве ви видео тука каде што самиот Бутарис кажува дека го поканил Заев на приватна посета во Солун
Добро бе уште се палите на ефтини приказни, се прашувам понекогаш какви мрзи сте. Зошто малце подлабоко не се интересирате за работите, туку се површно следите, изгледа така е најлесно, ама на крајот, па, испаѓа мн потешко. Ако ве мрзи да читате и анализирате, тогаш консултирајте се со некој постручен, т.е. некој од постарите економисти што ги знае почетоците на осамостојување на македонија и нешто поопширно за распадот на ју, па потоа ќе се замислите дали да пишете ваков пост и зошто не! Еве ќе ви дадам и помош што да прашате: која земја при распад на ју прва се осамостои ( под уверување на големите сили дека ќе ја штитат) и ги украде сите девизни резерви од продажбата на финалните производи ( фсушност сите фабрики беа таму стационирани, за да може финалните производи во склоп на ју поефтино, побрзо и полесно да се извезуваат во европа и ск. земји), а притоа ги црпеше и преработуваше суровините од целиот балкан. Никому не се раздолжи, згора на се до ден денес негира дека е така. И тн... да не ја раздолжувам докторат може да се напише за тоа… др работа што треба да прашаш е со колку девизни резерви се осамостои македонија и колку недели можеше да опстане државата со нив! Но, благодарение и на оние малкумина лојални, вредни и максимално посветени македонци со силна верба , труд и пот , без никаква надворешна помош, освен лицемерија ( како што има мн примери за хибридни држави) успеаа каква така да ја изградат македонија и да ја одржат цели 27 години, бранејќи ја од сите “добрососеди”! Па сега вие видете и размислете дали ќе ја красите или ќе им помогнете, да ја гнасите! Амин.Словенија има највисока просечна плата во регионот, а најниска Македонија. Просечната плата во Словенија во октомври годинава во Словенија изнесува 1.056,47 евра, додека во Македонија 381,90 евра.
Ама чекај а дуинг бизнис? А странска инвестиција? : ))))
Самиот преведи си.И каква врска имаат вмровците со ова?Едноставно сте безнадежни.Дно.Какви мизерии сте жмроњите значи, еве ви видео тука каде што самиот Бутарис кажува дека го поканил Заев на приватна посета во Солун
Е сега стариот или се правда пред домашната „публика“ или пак има проблем со памтењето