Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.941
Поени од реакции
18.018
Ако не сте знаеле палењето огин е пагански обичај (За неупатените НЕХРИСТИЈАНСКИ обичај)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.764
Поени од реакции
16.984
Словенија има највисока просечна плата во регионот, а најниска Македонија. Просечната плата во Словенија во октомври годинава во Словенија изнесува 1.056,47 евра, додека во Македонија 381,90 евра.

Ама чекај а дуинг бизнис? А странска инвестиција? : ))))
не постираш колку е СРБ плата ??
МНЕ ја кренаа, ама на долгови, а исто и ХРВ имаат бајаги долгови, народот таму очекува грчко сценарио...
всушност грчкото сценарио е одлична работа, се наполнија со пари па сега крекаат... а глупи блгарчета не се речиси ич задолжени на учествуваат во ЕУ во отплата на грчките долгови иако грците имаат плати 3х поголеми од блгарите...

V

viktora

Гостин
Доста бе лешпер. Која црква ги одобрува огновите? НИКОЈА.
Се в пичка да им ебам на тие "попови" што осветуваат огнови.
А бе лешпер,како до сега ги пееле огновите?Црквата не знаела?Што врска има дали одобрила или не.Со тек на годините стана традиција.И самите општини учествуваа и организираа во палењето оган.А бе ЛЕШПЕРРР што врска има огнот со загадувањето?

S

silmarillion

Гостин
не постираш колку е СРБ плата ??
МНЕ ја кренаа, ама на долгови, а исто и ХРВ имаат бајаги долгови, народот таму очекува грчко сценарио...
всушност грчкото сценарио е одлична работа, се наполнија со пари па сега крекаат... а глупи блгарчета не се речиси ич задолжени на учествуваат во ЕУ во отплата на грчките долгови иако грците имаат плати 3х поголеми од блгарите...
Чича, постирав извадок од текст.

Ево чича за твоја љубав :

Во Хрватска просечната плата изнесувала 795,53 евра, Црна Гора 511 евра, Босна и Херцеговина 436 евра, Србија 396,29 евра.

Изволте чича, да не каеш не сум ти кажал.

Е сега околу долговите и подолгиот, тие 381.90 ЕУР просечна плата се лажни, односно врз база на платите во јавната администрација кои пари се во голема мера позајмувани од надвор со камата. Хрватите и Црногорците имаат приходи, можат да се раздужат па и повеќе да се задужат, им држи гзот. Ти бе бате што немаш вода у очи со кои пари ќе се раздужиш? Па не грчко сценарио, нас не чека сомалиско, освен ако не се смилуваат западњаците. Али да сум на нивно место на толку гомна изедени од наша страна, денар не би дал.

П.С. Босна не пројде еј земја што не постои КАНТОНИЗИРАНА!!! Па можда ипак боље е кантонизација, а лепи?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако не сте знаеле палењето огин е пагански обичај (За неупатените НЕХРИСТИЈАНСКИ обичај)
Абе има брља и некое сиренце, н е им мешај сега ти христијанско, нехристијанско

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Све дур работи на тоа, предавничкиве гомна да идат у затвор, нема проблем, нека носи и златна бунда, ако сака.
Ама тие не одат в затвор. За нив ни судскиот процес не може да почне, само се одлага.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
А бе лешпер,како до сега ги пееле огновите?Црквата не знаела?Што врска има дали одобрила или не.Со тек на годините стана традиција.И самите општини учествуваа и организираа во палењето оган.А бе ЛЕШПЕРРР што врска има огнот со загадувањето?
Како и увек коа ќе се изпружиш со мислење, кроз е обратно во реалноста - огновите имаат врска со загадувањето, а христијанството не со нив.

?

..........

Гостин
A
Све дур работи на тоа, предавничкиве гомна да идат у затвор, нема проблем, нека носи и златна бунда, ако сака.
Ти и женати ќе ја носиш на часови за дудлање кај твојот шеф Муки, само грујо во затвор да иде, докажана сендвичара си.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ти и женати ќе ја носиш на часови за дудлање кај твојот шеф Муки, само грујо во затвор да иде, докажана сендвичара си.
Аман бе, што е оваа нервоза. Па не реков ти да идеш у затвор. Или реков?

V

viktora

Гостин
Како и увек коа ќе се изпружиш со мислење, кроз е обратно во реалноста - огновите имаат врска со загадувањето, а христијанството не со нив.
Збориме за бадникарските огнови.Значи една ебена вечер.Ако ги забранат дали воздухот ќе биде почист и ќе паднат честичките испод 50?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Збориме за бадникарските огнови.Значи една ебена вечер.Ако ги забранат дали воздухот ќе биде почист и ќе паднат честичките испод 50?
Ни тебе нема да ти се срони бисерот ако не одиш една вечер христијанско патриотски да се налокаш, да се настегаш колбаси и да се исчадиш со музика од Цеца.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.136
нема, ама во негостиг на испрација и вистински мерки, под дејство на комовица и совети од прекалени ПР мајстори како братучед и на Рада и Васиљ, Петре одигра маестрален потег... иначе автобусот веќе не е гага, пошто касата од ЈСП му е потребна да ги искешира горенаведените и уште кузнае колку како нив.

V

viktora

Гостин
Бутарис за грчките медиуми: Заев сам се покани на прослава во Солун

,,Во суштина јас не го поканив него, тој се покани сам‘‘, вели за То Вима градоначалникот на Солун Бутарис, откако вчера владата и официјално потврди дека премиерот Зоран Заев на покана на солунскиот градоначалник, новогодишните празници приватно ќе ги помине во Солун.

Во изјавата за То Вима Бутарис објаснува:

,,Кога го посетив Скопје во ноември се сретнав со него и тој ми рече дека сака да ја помине Нова Година во Солун. Јас му реков да дојде, времето е добро и ќе има убав престој. Како можев да претпоставам дека тој тоа ќе го разбере како официјална покана? Сега разбрав дека 15-сетина пријатели на неговите пријатели резервирале соби во хотелот ,,Македонија палас‘‘. Јас не сум инволвиран во тоа. Ако ми се јави ќе одам да се видам со него. Ако не ми се јави, тогаш тој ќе ја помине ноговодишната ноќ со неговите пријатели‘‘.

:pos::pos::pos:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.136
Бутарис за грчките медиуми: Заев сам се покани на прослава во Солун

,
тоа е таа шарматна дипломатија.... требало и за летосво да му се најави и за одмор да му се истопори :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom