Што врска има кога не признале?Дали се членки на ЕУ и НАТО?Што барате влакно во јајце?
Tоа му беше прашањето на Ставрогин. Мене лично ништо не ми значат тие признавања, без разлика дали доаѓале од EU/NATO member или од non-EU/NATO member земја во моментот. Во принцип, и пред и по признавањата луѓето мизеруваа и беа загубени генерации и генерации луѓе во РМ. Тие признавања беа користени како лажно покритие за патриотизам и победа врз Грција, а реалните мотиви беа инаетот, профитерството и итарпејовизмот на Грујо.
Па нека си отвори Википедија и нека си види, ваљда не е ретардиран. Ваљда.
Кои држави не не признале и зошто:
-
Australia - Грците имаат појако лоби од нас.
-
Belgium (EU and NATO member) Белгија не е ни држава, педери
-
Cyprus (no diplomatic relations; EU member) - Грците
-
Denmark (EU and NATO member) - лигуши
-
Egypt - се плашат пак да не ги освоиме
-
France (EU, NATO, G8 and permanent UN Security Council member) - буљаши со багети, мулати
-
Germany (EU, NATO and G8 member) - уште ни памтат за WW2
-
Greece (EU and NATO member) - се знае
-
Japan (G8 member) - ???
-
Latvia (EU and NATO member) - појма немам
-
Mexico - исто
-
Netherlands (EU and NATO member) - марксисти
-
New Zealand - слуги на Австралија
-
Portugal (EU and NATO member) - цигани, башка и Грците
-
South Africa (no diplomatic relations) - Нелсон Мандела
-
Sovereign Military Order of Malta - Грците
-
Spain (EU and NATO member) - Каталонија
А бе ти уште не разбираш. Ставрогин праша кои земји ја признале Македонија под уставното име додека биле ЕУ членка. Кога Словачка, Полска, Бугарија, Хрватска, Словенија ја донесоа одлуката за признавање на Македонија под уставното име, не беа дел од ЕУ. Порано на Википедија можеше полесно да се дознае ова зашто на листите стоеа и датумите кога нѐ признале.
Одлуката за принавање на Македонија под уставното име како ЕУ членки дефинитивно ја донеле UK & Ирска, зашто се од 1973 година во унијата, а најверојатно како EУ членки нѐ признале и Австрија и Шведска, тие се влезени во ЕУ во 1995 година.
Ова беше поентата на прашањето и дискусијата, не е тешко да се разбере, аман...