Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе прoстaци неписмени штo кур aкo гo стaвиле нa дoпoлнителнa сo пoтврдa? Пa нa дoпoлнителнa имa и сo стaри дoкументи и преку брaт и сестрa.Дoстa више прoгнoзирaте кoпилињa ниедни oстaј те гo дa диши фoрумoт.Рaзберете или ке дaвaaт нa сите или нa никoј @skskmk ти бе неписмен си прoчитaл ли декa пoлoвинa oд тие нa дoпoлнителнa се сo стaри дoкументи?Дoстa више прoгнoзирaте штo е и кaкo е времетo ке кaже стрпете се

Последно уредено:
potvrdata bese so statistika od bugarsko naselenie 100% plus bugarsko skolo vo to vreme spored dvene knigi, taka da nesakam niso da zborvam za tebe ima dosta vreme da dojdis na ovaj status do togas mozda ke se smenit zakonot i ke bide olesnato pa ke pominis bez nikakov problem, jas ti kazav deka samo vrz osnova na potvrda sum na dopolnitelna zaedno so bratmi e sega ako ne najdam star dokument bilo kakov nemam drugo resenie osven da dostavam nova potvrda i da cekam da go smenat zakonot kako so najavuvaat.
а изводите/умрениците от прадедоти до тебе ги даде(оригинал) ги даде,,,заедно????[DOUBLEPOST=1513992952][/DOUBLEPOST]
Абе прoстaци неписмени штo кур aкo гo стaвиле нa дoпoлнителнa сo пoтврдa? Пa нa дoпoлнителнa имa и сo стaри дoкументи и преку брaт и сестрa.Дoстa више прoгнoзирaте кoпилињa ниедни oстaј те гo дa диши фoрумoт.Рaзберете или ке дaвaaт нa сите или нa никoј @skskmk ти бе неписмен си прoчитaл ли декa пoлoвинa oд тие нa дoпoлнителнa се сo стaри дoкументи?Дoстa више прoгнoзирaте штo е и кaкo е времетo ке кaже стрпете се
да ама ако си ги прочитал таквите ке видиш примери како пишуваат дадов сведителство а недал извод/умреница па му бараат доп.доку.и се чуди зошто,,или дал извод/умреница копија(испринтана) или пак не кажува дека бења направил некаде во ЕУ или тука па проблем има со судство и полиција еден член постираше тука па и министрите сами кажуваат дека има многу луге со ФАЛШ документи многу работи се во игра...

Последно уредено:
Дечки од 2013/2014 да не ве плашам но и самите веќе знаете колку се затегна работава, сите преписки (околу 100тина) помеѓу 3000/2014 и 4000/2014 што ги следам од летоска и кои беа на финална неколку месеци се одбиени - С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.

Така да сите што немаме документ од ДИРЕКТЕН предок не чека истата судбина. Баталете тетки, братучеди и ОСОБЕНО ПОТВРДИ од здруженија (Лазар БКК се напуни пари) и фатете се да копате стари документи по подруми, тавани, македонски и бугарски архиви и слично, бидејќи не ви/ни бега истиот статус - одбиена молба.

Овој пост нека ви биде предупредување додека сеуште имате време да се обидете да најдете документ од ДИРЕКТЕН ПРЕДОК (татко, мајка, дедо, баба, прадедо или прабаба - се друго е НЕВАЖЕЧКО за Советот кој решава по вашите молби). Искоритете го времето!
-oti e zategnata rabotava.... ne e tocno. Samo e staena na stend baj
-pustat po zlatna linija vo momentov --- za to si prava.
-oti okolu 100tina bile odbieni ? ne znam za koi mislis za tie sto gi spomenvis oti nekoi 100tina gi sledis i vtoro, gi mesas poimite eve zs

1. imet stotina odbieni

2. Imet i plus 10000 prekratveni predmeti od 2012 do 2014 i na tie im pisit oti nemal dok da dokazvit bg proizhod - С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.

Mnogu pati se kazani i dokazani i zvanicno objasneti i ednite i drugiite

Za prvite 100-tina na tie im pisit oti e odbien..... odbien e zs imet zabrana za vlez vo druga eu zemja, ili imet krim dosie ili et krivicno vo mom se goni ili podal falsivi dokumenti ---- pred nekoj den i zvanicen dokument nekoj bese stail na forumov

Za vtorite na sednici na komisijata licno i na dva pati direktoro na dabc za ovie predmeti kaza oti se vrateni vo procedura. Deka lani od advokati bila podaena zalba do sudot za site 10000 prekratveni i sudot odlucil i imat sudska zvanicna odluka - min za pravda ne mojt da prekratvit nikoj ako kandidatot za bg drz imet dobieno dokument udostovarenie za proizhod od dabc.

Tocno e to sso velis oti vo momentov pustet samo po zlatna linija. To so i od zlatnite se na dop. proverka na nekolku pati koj ja slusase i citase Jotova kaza oti za kandidatot za koj ce go potpisvit ukazot ta da si bidet cista pred evropa oti kandidatot ne e po nikoj osnov kriminalec ili neso druugo brkan i zato ona barat i insistirat da imet povtorno proverka od site sluzbi.

To so tvrdis oti so se so drugo... dok od tetki cico, bracedi nemalo da dobiet.... malku mnogu ti e smelo taka da go velis. Imas dokaz??? Imet negde to da go piset? Zvanicno nekoj go kazal? Dali si tokmu ko tvrdis vakvi raboti???
Ligjeto tuka dovadjat da se informirret, mnogu i nemet drugi informacii so e tocno a so ne et i mozi da povervit, da se otkazet, da ne odnesvit dopolnitelno dokument original od braced, od nekoj po srebrena linija, potvrda od zdruzennie.... A so ako ete do mart 2018 se izglaset promenite vo zakonot i ce mmozit po sekakov nacin i dok da se dobiet bg drz a lugjevo te citale ti povervale i ne odnele dop dok oti ti velis i tvrdis nema da dobiet???? dzabe vi e, ne se nadevajte????? si razmislila so glupost mozis da im naprais vo zivoto na lugjevo? stari rekle kaj ce ti odi dusata i zato ne igraj se igracki da tvrdis neso so nikoj vo ovoj moment ne znaet kako ce zavrsit i kako ce bidet i kako ce se prepret za nekoj mesec... pa eve ni jas ne znam, znam kolku i site drugi to so bilo kazano zvanicno ------ za da se resat site staeni na stend baj 53000, ce morat da se menvit zakonot

i ako imale kade da kopat ce iskopale. Sigurno!
eve jas ce si potrosam od vremeto na takvi kako tebe
i ne se obidvi pojce da ne plasis.

Последно уредено:
Абе шо се замарате?
Како не ви е јасно законот вели златна линија до 1900, се друго засега не важи.
Читнете, не се пукајте џабе, вистината боли така е... нема нов закон, нема за 6 месеци, нема потврди, нема роднини, а што се однесува до дополнителната, ги ставаат за потврда на документите поради истек на правната важност на поднесените и проверка на валидноста на повиканите, затоа што се појавија фалсификати.
Инаку, има подготвен нов протокол подготвен веќе месец дена, но како разбрав дури не се решат 2013/4, нема да го објават новиот. Јас го чекам во февруари, но тоа е мое мислење без реална основа.
Значи ќе се придвижуваат работите штом се решат овие, да не речам да им се даде основа за прекин.
Од мене со среќа на сите, никој овде не вади од бес...

Абе шо се замарате?
Читнете, не се пукајте џабе, вистината боли така е... нема нов закон, нема за 6 месеци, нема потврди, нема роднини, а што се однесува до дополнителната, ги ставаат за потврда на документите поради истек на правната важност на поднесените и проверка на валидноста на повиканите, затоа што се појавија фалсификати.
Инаку, има подготвен нов протокол подготвен веќе месец дена, но како разбрав дури не се решат 2013/4, нема да го објават новиот. Јас го чекам во февруари, но тоа е мое мислење без реална основа.
Значи ќе се придвижуваат работите штом се решат овие, да не речам да им се даде основа за прекин.
-znajme site oti ne pustet nisto drugo osven tie so dok po zlatna linija
-znajme isto oti i tie zlatnite i tie srebrennite pa i tie so potvrdi se klaeni na dop zaradi pak da gi provervet
-i to go znajme, oti imalo falsifikati
-i normalno oti prvo ce gi reset od 2013/4
-to okolu protokolite ni tie do sea objaveni al se tocni al ne set
-dali imalo ili nemalo osnova da bidet reseno... si imet lugje na sluzba i na mesto so ce odlucet i tocno, to si et samo tvoe licno mislenje
-ce se pridvizele rabotie od sevo to gore so si go navel? ne gleam nisto razbrano so et to so trebit po napisanoto da bidet reseno. zakonot da se menvit, to da. samo taka ce se resit i to i lebedine v ezerono vejce to go znat
so sreca i na tebe
nesto novo, drugo da ni kazis?

Кaкo дa се упрoсти и убрзa прoцедурaтa зa блгaрскo грaждaнствo? Не знaaт? Знaaт нo не им oдгoвaрa. Мнoгу прсти имa вo медoт нaречен Дaбч,aмбaсaди,прaвoсaдие итн. Еве предлoг. Мвр нa Бг мoже сo еден клик нa кoмјутер дa види дaли некoј имa криминaлнo дoсие вo ЕУ бидејки системoт е центррaлизирaн a нив им требaaт месеци. Не рaбoтaт тoa е прикaзнaтa. Или aмбaсaдa рaбoти oд 10 дo 12 сo стрaнки,aјде бе се утепaa oд рaбoтa. Зa нoрмaлнo рaбoтнo време oд 8 чaсa мoжaт бaр 30 кaндидaти дa пoминaт нa интервју a не oнoј гoрилaтa нa врaтa дa изигрaвa шеф. Некa oдaт дo Хрвaтскaтa aмбaсaдa нa пример дa видaт штo е културa и прoфесиoнaлнoст aкo не знaaт. Не мoрa пoдaлеку. Вaкa се иживувaaт нa илјaдници луѓе кoи нити знaaт штo дoкументи требaaт нити кoлку време пa дaј митo нa пoсредници. Чекaње,мaлтретирaње,неизвеснoст. Дебaти дo бесвест зa еден или двa зaкoни дa се уредaт или кaкo дa се убрзa. Дрн дрн јaрињa. Се вo круг. Еден пример ќе нaведaм мoже е брутaлен нo ефикaсен. Шешељ вo Србијa (не гo сaкaм aмa бaш ич) му се жaлеле грaѓaните кoгa бил зaменик премиер декa судските предмет трaaт сo гoдини и немa никaквa зaвршницa. Oтишoл вo судoт и им ги земaл сите стoлчињa нa судиите и им рекoл дoдекa не ги решите предметите немa дa седнете. И ? Зa три месеци ги решиле децениските предмети. Рекoв брутaлнo нo некoгaш требa и тaкoв нaчин. Се нештo не е демoкрaтски не е зaкoнски. Се штитaт сaмo себе кaкo и тукa.
Амa aј ќе видиме . И другo......не мoже дa ве стaвaт нa дoпoл.зoштo немa извoд. Без чисти дoкументи не мoже дa се oди нa интервју. Или aкo фaли нештo ќе ве известaт. Тукa се рaбoти зa другo. Убaвo пишувa взхoдјaшт блгaрин. Дa се дoкaже пoтеклo oд злaтнa линијa. Дo кoгa?

Дечки од 2013/2014 да не ве плашам но и самите веќе знаете колку се затегна работава, сите преписки (околу 100тина) помеѓу 3000/2014 и 4000/2014 што ги следам од летоска и кои беа на финална неколку месеци се одбиени - С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.

Така да сите што немаме документ од ДИРЕКТЕН предок не чека истата судбина. Баталете тетки, братучеди и ОСОБЕНО ПОТВРДИ од здруженија (Лазар БКК се напуни пари) и фатете се да копате стари документи по подруми, тавани, македонски и бугарски архиви и слично, бидејќи не ви/ни бега истиот статус - одбиена молба.

Овој пост нека ви биде предупредување додека сеуште имате време да се обидете да најдете документ од ДИРЕКТЕН ПРЕДОК (татко, мајка, дедо, баба, прадедо или прабаба - се друго е НЕВАЖЕЧКО за Советот кој решава по вашите молби). Искоритете го времето!
Другар јас од пред 3/4 месеци следам 200 броја меќу 3000 и 6000 и нема промени освен как еден број сро е пред указ

Абе шо се замарате?

За жал, ќе летаат прекини. Не знам како ќе делува ратификацијата на договорот, но симптоматично ми делува застојот. Како знам е дека валидна ќе е само златната линија, така да ќе се менуваат статуси по фебруари пребрзо, најверојатно само 10% поднесоци ќе се решат позитивно.... инаку незнам колку е познато имало преместување на кадрите. Што значи не знам

За жал, ќе летаат прекини. Не знам како ќе делува ратификацијата на договорот, но симптоматично ми делува застојот. Како знам е дека валидна ќе е само златната линија, така да ќе се менуваат статуси по фебруари пребрзо, најверојатно само 10% поднесоци ќе се решат позитивно.... инаку незнам колку е познато имало преместување на кадрите. Што значи не знам
Epa togas stom si tolku siguren povleci gi dokumentite ,barem ne pravi guzva. Jotova javno kaza sto trebase da se kaze ama nekoi lugje ne razbiraat ,ili poverojatno taka im odgovara , neli ? Jas mislam deka bez IQ test dokumenti ne treba da primaat.I da, sekoj od nas koga aplicira svesen e deka moze da bide odbien...

Тешете се сите без стари документи, недежтта последна умира. :angel:

Тоа е проблемот со МК, живот на ветер и магла со надеж за небесно чудо.
Убаво кажале тој што ја збори вистината, рајата (сите вие очајници што ми реплициравте со навреди) го гледаат како најлош криминалец. Дури неписмени ме направија неписмен, а кутрите сеуште не научиле правопис за 4-то одделение. И се надеваат на држајанство од небо да падне за да чистат клозет некаде по Европа (бидејќи толку успеале да се описменат нели).

Продолжете да си живеете со луда надеж дека со постојнава консталација на работите во БГ имате било каква шанса со тие тетки, братучеди, потврди и посредници. Лазо од мене и вас наштека куп пари- и има очигледно уште овци за стрижење со екстра пари. Тоа ќе е изгледа мојот следен бизнис во МК - ако не сака рајата бесплатна вистина, делам и лага за пари :tapp:

Последно уредено:
Zasto luge ne bidete malku poiskreni.Pisete konkretni raboti naprimer:Bev so star dokument ama na dopolnitelna sum poradi pogresni datumi,greski vo bukvite od ime prezime i dr.Preku bratuced/ka,cicko,brat i drugo ama na doplonitelna sum poradi kriminalno dosie moe ili preku covekot koj baram vo megivreme se ogresil pred zakonot.Jas sum preku posrednik i prvo nesto sto me prasa imas li star dokument?Ako nas mozeme da probame preku Bugarski klub ama ne ti vetuvam nisto.Barav i najdov star dokument od tatko od BG egzarhija i eve sega sum za razgleduvanje na graganstvo.Pozdrav i ve molam bez prepukuvanje i sirenje dezinformacii

Тешете се сите без стари документи, недежтта последна умира. :angel:

Тоа е проблемот со МК, живот на ветер и магла со надеж за небесно чудо.
Убаво кажале тој што ја збори вистината, рајата (сите вие очајници што ми реплициравте со навреди) го гледаат како најлош криминалец. Дури неписмени ме направија неписмен, а кутрите сеуште не научиле правопис за 4-то одделение. И се надеваат на држајанство од небо да падне за да чистат клозет некаде по Европа (бидејќи толку успеале да се описменат нели).

Продолжете да си живеете со луда надеж дека со постојнава консталација на работите во БГ имате било каква шанса со тие тетки, братучеди, потврди и посредници. Лазо од мене и вас наштека куп пари- и има очигледно уште овци за стрижење со екстра пари. Тоа ќе е изгледа мојот следен бизнис во МК - ако не сака рајата бесплатна вистина, делам и лага за пари :tapp:
Да во право си ја прекп прва бтаучеда носих стар документ од баба ми свидетелство сум на положително а другарми со прв братучед на иста дата беме на интервју е ставен на дополнителна проверка и да достави документ тешко дека некој ќе пуштат си
Прв батучед или со потврда тоа е реалност и го знаеме ние тоа

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Да во право си ја прекп прва бтаучеда носих стар документ од баба ми свидетелство сум на положително а другарми со прв братучед на иста дата беме на интервју е ставен на дополнителна проверка и да достави документ тешко дека некој ќе пуштат си
Прв батучед или со потврда тоа е реалност и го знаеме ние тоа

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Тоа е реалноста во моментот и догледна иднина. Најмалку мене ми одговара по 5 години чекање и 4 години читање на апсолутни глупости на форумов потенцијално да бидам одбиен бидејќи никако не можам да најдам стар документ. Но неписмениве тука се страшна работа, ем очи им отварам да се ангажираат да бараат документи, ем се истури дожд од навреди кон мене. Ти го крстиш, тоа пр*и. Погоре искажаната некултура е доказ за страшната заостанатост на нашиот народ во МК. И воопшто не е чудо што и Бугарите не продадоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom