Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Е како еве пред 2-3 дена се пофали еден со брат дека му е одобрено...Без никакви дополнителни документи на интервју лани Октомври.
Од она што го знам е дека единствено при недостаток на документи „прогледуваат“ низ прсти доколку веќе апликантот има брат или сестра кој претходно се стекнал со државјанство. На сите други лошо ни се пишува и важи тоа што погоре го напишав - МОРА документ од директен предок- и ништо друго.

seto toa e vo red so star dokument no jas i brat mi imame podaeno zaedno a imame eden dokument i care sega da si frlame paricka koj da go odnese

da ne se povtoruvame drzavjanstvo davat samo sodokument od tatko majka baba dedo pradedo prababa ako imate dokument na koj pisuva deka se bugari da ne ve lazat posrednicite prevaranti deka davat drzavjanstva so bratucedi tetki vujkovci bratucedi i potvrdi VE LAZAT SAMO DA VI ZEMAT PARI

Јoтoвa е двoсмисленa oд еднa стрaнa кaжувa декa ќе се убрзa пoстaпкaтa a не кaжувa дaли ќе се oлесни. Еве некa се убрзa aмa сo кoи дoкументи? Акo се бaрaaт сaмo стaри дoкументи oд дедo или бaбa зa пoтеклo тoгaш 90% немa дa дoбијaт држaвјaнствo. Џaбе и зa 3 месеци дa дaвaaт aкo не се смени зaкoнoт дa признaвaaт пoтеклo oд брaтучед или чичкo нaјгoлем дел немa дa дoбијaт. Некoгaш не е тoлку битнo дaли ќе се чекa 2 или 3 гoдини aмa дa се знaе декa ќе се дoбие. Нaјгoлем прoблем е неизвеснoстa a не времетo нa чекaње
незнам за тебе ама за мене неизвесноста ми е СЕЕДНО а времето е луксуз кој го немам и неможам да го дозволам,ПОДОБРО да ти кажат за 3 месеци отколку за 4/5 години ова е лудило,мачење..[DOUBLEPOST=1513981673][/DOUBLEPOST]
По сребрена линија на никого не даваат, требало со потврдата да се поврзиш по златна директна линија татко/мајка-баба/дедо-прадедо/прабаба, а не со братучед. И тие кои извадиле на таа основа (директна) ги редат на дополнителна ама вака па нема никакви шанси плус сега дупло трошок ќе си правиш за да однесеш уште една потврда (ако немаш оригинал стар документ), те излажал посредникот да ти земе екстра пари.
ама гледаш вели потврдата ја однела на интервјуто а не прво во ДАБЧ како што е по правило,(и што потврда е со или брез попис),е сега некој ке рече ама тоа нема врска,има врска јас незнам како и на кој основ ДАБЧ и дал происхот?!!?[DOUBLEPOST=1513982053][/DOUBLEPOST]
Дечки од 2013/2014 да не ве плашам но и самите веќе знаете колку се затегна работава, сите преписки (околу 100тина) помеѓу 3000/2014 и 4000/2014 што ги следам од летоска и кои беа на финална неколку месеци се одбиени - С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.

Така да сите што немаме документ од ДИРЕКТЕН предок не чека истата судбина. Баталете тетки, братучеди и ОСОБЕНО ПОТВРДИ од здруженија (Лазар БКК се напуни пари) и фатете се да копате стари документи по подруми, тавани, македонски и бугарски архиви и слично, бидејќи не ви/ни бега истиот статус - одбиена молба.

Овој пост нека ви биде предупредување додека сеуште имате време да се обидете да најдете документ од ДИРЕКТЕН ПРЕДОК (татко, мајка, дедо, баба, прадедо или прабаба - се друго е НЕВАЖЕЧКО за Советот кој решава по вашите молби). Искоритете го времето!
ЕЈ АЈ ИДИ ШЕТАЈ ПРАЈ НЕШТО ПАМЕТНО,,,,У МИНИСТЕРСТВО ЛИ РАБОТИШ....ми се смачи ко таквите ко тебе ВЕ ИМА ПРЕМНОГУ П‘%&**(Р М““‘&**&***ЕР НЕЗНАМ ШТО КРАЈОТ НА СВЕТОТ Е ДОЈДЕН,.,.МРШ...,,,,,ЧИБА.,,

Последно уредено:
znaci intervju novembar 2016 jas i bratmi dvajcata, vrz potvrdi od strumica so dedo roden 1913 izdadeni proishodi denes sme na dopolnitelna so ovaj status:

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 16.04.2018

sega ostanuva da odam po sela i da baram stari dokumenti po strana na dedo/baba i da gi predadam ako ne najdam nanovo ke predadam nova potvrda i se nadevam ke imat promeni vo zakonot pred da istecit rokov i da me prekratat.

незнам за тебе ама за мене неизвесноста ми е СЕЕДНО а времето е луксуз кој го немам и неможам да го дозволам,ПОДОБРО да ти кажат за 3 месеци отколку за 4/5 години ова е лудило,мачење..[DOUBLEPOST=1513981673][/DOUBLEPOST]
ама гледаш вели потврдата ја однела на интервјуто а не прво во ДАБЧ како што е по правило,(и што потврда е со или брез попис),е сега некој ке рече ама тоа нема врска,има врска јас незнам како и на кој основ ДАБЧ и дал происхот?!!?[DOUBLEPOST=1513982053][/DOUBLEPOST]
ЕЈ АЈ ИДИ ШЕТАЈ ПРАЈ НЕШТО ПАМЕТНО,,,,У МИНИСТЕРСТВО ЛИ РАБОТИШ....ми се смачи ко таквите ко тебе ВЕ ИМА ПРЕМНОГУ П‘%&**(Р М““‘&**&***ЕР НЕЗНАМ ШТО КРАЈОТ НА СВЕТОТ Е ДОЈДЕН,.,.МРШ...,,,,,ЧИБА.,,
Тоа што го пишав го знаеш и самиот дека е вистина бидејќи многу страни јавно го потенцираат а и индивидуалните исходи го докажуваат. Тоа што не ти одговара е друга работа. Пред фактите молчат и боговите. Бидејќи чекам веќе 5 години, и немам директен документ за потекло и мене не ми одговара тоа што го пишав. Но за разлика од тебе не преферирам да се лажам самиот. Што се однесува до твоето некултурно (простачко) реплицирање на мојот пост, ти го пријавив постот кај администраторот и се надевам да добиеш бан.

Баш од ваквите орангутани ко тебе старите членови одамна го напуштија форумот. Јас сум член од 2014 кога ти уште смислуваше лозинка. Ајт гитла.

seto toa e vo red so star dokument no jas i brat mi imame podaeno zaedno a imame eden dokument i care sega da si frlame paricka koj da go odnese
Кај еден ќе биде оригиналот и се наведува кај другиот кај стои. Нема никаков проблем за тоа.

znaci intervju novembar 2016 jas i bratmi dvajcata, vrz potvrdi od strumica so dedo roden 1913 izdadeni proishodi denes sme na dopolnitelna so ovaj status:

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 16.04.2018

sega ostanuva da odam po sela i da baram stari dokumenti po strana na dedo/baba i da gi predadam ako ne najdam nanovo ke predadam nova potvrda i se nadevam ke imat promeni vo zakonot pred da istecit rokov i da me prekratat.
дали потврдите имаат попис,,и дали сте поврзани со умреници/изводи,,,,предадено се заедно???

A ti
Од она што го знам е дека единствено при недостаток на документи „прогледуваат“ низ прсти доколку веќе апликантот има брат или сестра кој претходно се стекнал со државјанство. На сите други лошо ни се пишува и важи тоа што погоре го напишав - МОРА документ од директен предок- и ништо друго.
A tie povrzani so umrenici rodeni pred 1918?[DOUBLEPOST=1513983552][/DOUBLEPOST]Loso

дали потврдите имаат попис,,и дали сте поврзани со умреници/изводи,,,,предадено се заедно???

se predadeno koso treba tuto kompleto i eve na dopolnitelna sea, ke probam da najdam star dokument po selata kaj so se rodeni dedomi i babami ako ne najdam ke odnesam nanovo potvrda od kaj lazar i da se nadevame deka ke go olesnat/smenat zakonov kade sto ke bidat priznaeni potvrdive nema druga opcija za nas bez stari dokumenti.

Тоа што го пишав го знаеш и самиот дека е вистина бидејќи многу страни јавно го потенцираат а и индивидуалните исходи го докажуваат. Тоа што не ти одговара е друга работа. Пред фактите молчат и боговите. Бидејќи чекам веќе 5 години, и немам директен документ за потекло и мене не ми одговара тоа што го пишав. Но за разлика од тебе не преферирам да се лажам самиот. Што се однесува до твоето некултурно (простачко) реплицирање на мојот пост, ти го пријавив постот кај администраторот и се надевам да добиеш бан.

Баш од ваквите орангутани ко тебе старите членови одамна го напуштија форумот. Јас сум член од 2014 кога ти уште смислуваше лозинка. Ајт гитла.
незнам кој е ПРОСЈАК со ова,,форумов го напуштија от ЛИГУШИ како тебе кој само ПЛАЧАТ и шират ЛАГИ И НЕВИСТИНИ веројатно си некое детиште кое чека на тацна да му биде сервирано се.,,секој е приказна сам за себе никој не кажува зошто е одбиен,,а тоа е обично како што гледам или ОСУДИВАН(КРИМИНАЛЕЦ) или НЕУРЕДНИ ДОКУМЕНТИ плус јас со оваа проблематика несум от 2014 туку от 2012,,,,,,незнам ни зошто си го губам времето со СУШТЕСТВА КО ТЕБЕ......

незнам кој е ПРОСЈАК со ова,,форумов го напуштија от ЛИГУШИ како тебе кој само ПЛАЧАТ и шират ЛАГИ И НЕВИСТИНИ веројатно си некое детиште кое чека на тацна да му биде сервирано се.,,секој е приказна сам за себе никој не кажува зошто е одбиен,,а тоа е обично како што гледам или ОСУДИВАН(КРИМИНАЛЕЦ) или НЕУРЕДНИ ДОКУМЕНТИ плус јас со оваа проблематика несум от 2014 туку от 2012,,,,,,незнам ни зошто си го губам времето со СУШТЕСТВА КО ТЕБЕ......
Ако немаш документ со директно потекло чекаме да ни рационализираш кога тебе ќе те одбијат, и ќе се посмееме. Хаха. Тхе енд.

se predadeno koso treba tuto kompleto i eve na dopolnitelna sea, ke probam da najdam star dokument po selata kaj so se rodeni dedomi i babami ako ne najdam ke odnesam nanovo potvrda od kaj lazar i da se nadevame deka ke go olesnat/smenat zakonov kade sto ke bidat priznaeni potvrdive nema druga opcija za nas bez stari dokumenti.
јао луге не се замарам веке.....ПАК ИСТАТА РАБОТА еве ке ти кажам јас замене ако ти несакаш,,јас кога подавав,подадов потврда от БККС заедно кој ми ја дадоја со попис на население и плус изводи/умреници ги дадов во МП,от нив направив и копии,,,на шалтер копиите ми ги вратија оригиналите ми ги зедоја и ми закажаја интер, за една година,во документите сте многу нејасни после се бунат зошто на дополнителна проверка неможеш да дадеш потврда без попис или оригинал док.даваат копии а бг ги сметаат таквите док. за фалсификати (испринтани) да не набројувам многу причини..како и да е сречно[DOUBLEPOST=1513984895][/DOUBLEPOST]
Ако немаш документ со директно потекло чекаме да ни рационализираш кога тебе ќе те одбијат, и ќе се посмееме. Хаха. Тхе енд.
ТЕ МОЛАМ ТЕ МОЛАМ ЗА УСЛУГА,,,,,,ДА ВИДИМЕ КОЈ КЕ БИДЕ ПРВ ОДБИЕН ЈАС ИЛИ ТИ,,да потенцирам дека сум само со само ПОТВРДА от БККС,..те молам ТЕ МОЛАМ НЕ ЗАБОРАВАЈ,,да видиме стварно кој на крајот НННААЈЈЈЈ СЛАТКО КЕ СЕ СМЕЕ НА МИЗЕРИЈАТА ВО ЛИЦЕ

Последно уредено:
јао луге не се замарам веке.....ПАК ИСТАТА РАБОТА еве ке ти кажам јас замене ако ти несакаш,,јас кога подавав,подадов потврда от БККС заедно кој ми ја дадоја со попис на население и плус изводи/умреници ги дадов во МП,от нив направив и копии,,,на шалтер копиите ми ги вратија оригиналите ми ги зедоја и ми закажаја интер, за една година,во документите сте многу нејасни после се бунат зошто на дополнителна проверка неможеш да дадеш потврда без попис или оригинал док.даваат копии а бг ги сметаат таквите док. за фалсификати (испринтани) да не набројувам многу причини..како и да е сречно

potvrdata bese so statistika od bugarsko naselenie 100% plus bugarsko skolo vo to vreme spored dvene knigi, taka da nesakam niso da zborvam za tebe ima dosta vreme da dojdis na ovaj status do togas mozda ke se smenit zakonot i ke bide olesnato pa ke pominis bez nikakov problem, jas ti kazav deka samo vrz osnova na potvrda sum na dopolnitelna zaedno so bratmi e sega ako ne najdam star dokument bilo kakov nemam drugo resenie osven da dostavam nova potvrda i da cekam da go smenat zakonot kako so najavuvaat.

potvrdata bese so statistika od bugarsko naselenie 100% plus bugarsko skolo vo to vreme spored dvene knigi, taka da nesakam niso da zborvam za tebe ima dosta vreme da dojdis na ovaj status do togas mozda ke se smenit zakonot i ke bide olesnato pa ke pominis bez nikakov problem, jas ti kazav deka samo vrz osnova na potvrda sum na dopolnitelna zaedno so bratmi e sega ako ne najdam star dokument bilo kakov nemam drugo resenie osven da dostavam nova potvrda i da cekam da go smenat zakonot kako so najavuvaat.
@Pepibe него ќе му дадат само со потврда и фактот дека се поврзал со умреници и изводи бидејќи е многу личен. Не му реплицирај да не почне да те навредува и тебе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom