Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Каква утка ти е анализава, не може да се креира поглупа, дно.
Неуверливо било...
Барем е мое мислење, не сум папагал за разлика од тебе.

Ја гледаше емисијата каде јавно се тврди дека има еден куп празни работни места по институти за професионално студирање на културата на албанците од Македнија, со години празни, нема интерес?

Исто се споемена дека во Танец како Национална Устанива комотно може да се формира зсаебен сегмент за фолклор на албанците од Македноија, научно докажано различен од оној во Албанија.

Каков е тој институт за заштита на културното наследство на албанците од Македонија, смесетен во објектотот на поранешната амбасада на САД кој постои повеке од десет години а нема речиси ништо сработено?

Демант никаков и од никаде нема, а знаеш зошто, затоа што ако се отвори дебата во таа насока уште повеќе вакви пикантерии ќе испливаат на повшина е ќе се види нечија чисто националистичката пропаганда и шовинистички апетити.

Сега покажи дека си прав папагал и напиши нешто за славомакедонската угнетувачка чизма и борците за слобода и демократија од Диво Насеље.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.810
Поени од реакции
36.840
Ќе го памтиме Грујо како најуспешен политичар во МК за 50 години го изгради Скопје, направи патишта и тепаше 11/1 на избори...никој нема да биде блиску до него. Ќе праиме муабет за 20-30 години. Сега е непопуларен зошто Верушевски и Заев и Сорос му направија намештаљка. Кога ќе слегне прашината ќе се видат неговите дела...После Тито Грујо има направено најмногу за Македонија да звучам комуњарски...нали модерно е во „Животов“.

ХАХАХАХАХАХА седи беее :pos:

Знам дека ова намерно го збориш оти сакаш да те сврти едно кругче во пунтото :icon_lol:

S

silmarillion

Гостин
Со оглед дека 10 години ги снимаа супер малку корупција имаа да ги снимаа/снимаат овие или некој бивши илјадници ќе имаше уапсено...со оглед каква му е конкренцијата на Грујо убедливо најдобар лидер на Мк од 1945 т.е. од постоење на државата...каква му била мотивација за изградба на мк незнам и не ми е гајле...ама што направи за 10 години никој не направил и нема во следните 50 години. Грујо убедливо најдобар лидер во современа историја на Мк!
Тако је!

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
И шо разбравме сеа за новиот лидер?
И по грујо , пак грујо :D

S

silmarillion

Гостин
Ако не напраат заедничка партија Филип Петровски и Амди ништо од иднината на државата. Таков идеален пар еднаш во 100 години се гаѓа. Обединети рингишпили.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Културно прашувам.Ако веќе е изгласан таков закон во 2008г која е причината да се донесува нов закон за јазици.
Можиш да ми извадиш еден твој пост на форумов каде што јадиш гомна против тој закон во 2008ма? Онака културно да прашаш зошто дпмне си го изгласа тој закон?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.382
Поени од реакции
24.519
Можиш да ми извадиш еден твој пост на форумов каде што јадиш гомна против тој закон во 2008ма? Онака културно да прашаш зошто дпмне си го изгласа тој закон?

A ti da dades eden tvoj ili i togas bese prosiptarski orientiran?

klasicen kurtonski odgovor vecno nekoj drug mu e kriv

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ќе го памтиме Грујо како најуспешен политичар во МК за 50 години го изгради Скопје, направи патишта и тепаше 11/1 на избори...никој нема да биде блиску до него. Ќе праиме муабет за 20-30 години. Сега е непопуларен зошто Верушевски и Заев и Сорос му направија намештаљка. Кога ќе слегне прашината ќе се видат неговите дела...После Тито Грујо има направено најмногу за Македонија да звучам комуњарски...нали модерно е во „Животов“.
Дај боже да си трол.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.921
Поени од реакции
44.967
ааееееааahahahah ej videte mu doktorat na mickovski

Наслов на темата: Управување на манипулациони роботи со примена на fuzzy логика
Титула/степен на образование: Доктор по технички науки-машинство

:pos::pos::pos::pos:
sea u praksa ke ima sansa da pokaze sto znae i umee.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
mene ne mi smeta kako zborat u sobranie ama ke mi smeta ako nemozam da se razberam vo sekojdnevni situacii i insistiraat na pravo da zborat na stranski jazik vo mkd. mi smeta da MORA da ima sluzbi za prevodi i dvojazicni ramkovni vraboteni niz instituciite. ne mi ramni edno so drugo posto da bese taka nemase da go nosat ovoj zakon i da vi go nacukaat so evropsko znamence...
Тебе во туѓина може да ти смета само ако поскапат курвите

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Бродот што тоне (ВМРО) најпрво го напуштаат глувците, во случајов Амди.
Уствари се започна со Ставре, ги спакува куферите пацот и му ја летна уште на почетокот. До сега и Грујо и остала багра ќе му се придружеаа ако не зацапаа во толкави гомна и Грујо не влезеше во улогата на рушител на уставниот поредок со настаните во собранието. Е тука си го стесна просторот на маневрирање и сега како некој очајник ќе вози Пунто низ загаденото Скопје.

Само кога ќе ми текне дека истите овие кловнови ја држеа под заложништво државата цели 11 години. Каков само ПиАр имаа. Јас не верувам дека сето тоа потекнуваше од "генијалниот" ум на Грујо, мислам...видете на кое дереџе спаднаа, да вози Пунто во обид да предизвика симпатии кај народот во смисол као демек: "па јас не украдов ништо, видете ме, возам Пунто". Какво е само тоа потсмевање со обичниот македонски граѓанин. Мора сета таа ПиАр машинерија да потекнуваше од надвор, јер ова нема смисла.

Во моментов имаме чест да го гледаме вистинското ВМРО. Една дезиорентирана банда на криминалци која се наоѓа на брод што тоне а во позадина свири бродски оркестар и сите се понашаат како се да е нормално а уствари гомната им се дојдени до вратот. Па уште и бираат нов лидер, се "реформираат".
Каква фарса.

Z

zlaki

Гостин
крадците фатени а трите милиони франци украдени од банка не ГИ ДАВААТ,пред некој ден одекна како бомба дека УКРАДЕНИ и ИЗНЕСЕНИ пари од Македонија кои се наоѓат во швајцарска банка со вредност од 800 милиони ќе се вратат во државата а и едните и другите ама никој не кажува КОЈ ги занесил тие пари во швајцарска?Кој е тој?Ова онака оти нема да се вратат на парите мислам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom