мојот комшија летоска зеде Фуего, прашај го ќе ти каже од кај му е земенаDali znae nekoj kade moze da se najdat novi klimi inverteri FUEGO ESPANA i dali FUEGO i FUEGO ESPANA se isti firmi ili razlicni.
мојот комшија летоска зеде Фуего, прашај го ќе ти каже од кај му е земенаDali znae nekoj kade moze da se najdat novi klimi inverteri FUEGO ESPANA i dali FUEGO i FUEGO ESPANA se isti firmi ili razlicni.
Jas ne go znam tvojot komsija za da go prasam prasaj go ti i spodeli mislenje kako bil zadovolen od FUEGO-TOмојот комшија летоска зеде Фуего, прашај го ќе ти каже од кај му е земена
се мисли дали да ја откачи од фасадата, летоска неможеше да се излади како треба, а за греење размисли ти како еJas ne go znam tvojot komsija za da go prasam prasaj go ti i spodeli mislenje kako bil zadovolen od FUEGO-TO
Komsijata tvoj se cudi na tvoeto NEO a veruvaj jas se cudam na komsikata FUEGO-ESPANA 12BTU ON-OFF kako gree ko luda vcera vo Skopje bese 0°C a FUEGO-ESPANA na komsikava ni defrost ni nisto zatoa prasav dali ima inverter klimi FUEGO-ESPANA i kade se prodavaat znaci ne Fuego tuku FUEGO-ESPANA kade se prodava i dali se proizveduvaatсе мисли дали да ја откачи од фасадата, летоска неможеше да се излади како треба, а за греење размисли ти како е
кога го гледа моето Нео како работи секој ден се чуди, не му е јасно како се греам со него
Ne znam od kade si gi izvlekol ovie smesni podatoci, vo EU zakonski e odredeno deka ako semeen dom e zagrean pomalku od 18c stanuva zbor za energetska siromastija, i treba da se prevzemat merki za nadminuvanje na istata. Istite postavki gi ima i vo nekoi nasi prepisani zakoni od EU.На која температура живеат луѓето во домовите низ светот?
Некои ги греат домовите до точка во која се соблекуваат по кратки ракави, додека други преферираат постудени простории.
Велика Британија – во дневните соби температурата е околу 15 степени, а во бањите околу 10.
Франција – нешто потопло е во домовите во Франција, со просечна температура од 16,8 степени.
Јапонија – Јапонците штедат, па оптималната температура во домовите е околу 10 степени.
Шпанија – во топлата Шпанија, просечната температура на еден дом е околу 17,8 степени во зима
Романија – земја која генерално се грее на централно греење на гас, па температурите на домовите се искачуваат до 20-тиот степен.
Холандија – просечно, температурите се движат околу 16-тиот степен.
САД – една од потоплите земји е и САД, со просечни 20 степени низ домовите во зима.
Чешка – просечни 18,5 степени во зима.
Германија – нешто постудени се домовите во Германија, со просечни 17 степени.
Русија – една од најстудените земји обично ги има најтоплите домови – цели 25 степени.
Ние каде сме?
таа во твоите комшии е сигурно пред 10 год, купена, оваа кај моите ја зедоа летово, не сум ги прашал од кадеKomsijata tvoj se cudi na tvoeto NEO a veruvaj jas se cudam na komsikata FUEGO-ESPANA 12BTU ON-OFF kako gree ko luda vcera vo Skopje bese 0°C a FUEGO-ESPANA na komsikava ni defrost ni nisto zatoa prasav dali ima inverter klimi FUEGO-ESPANA i kade se prodavaat znaci ne Fuego tuku FUEGO-ESPANA kade se prodava i dali se proizveduvaat
Ovaa FUEGO-ESPANA na komsikava e pred 15 godini kupena ni defekt ni nisto samo ednas e hemiski cistena i nisto drugo gree i ladi ko luda grom klima zatoa prasav dali ima FUEGO-ESPANA novi inverter klimiтаа во твоите комшии е сигурно пред 10 год, купена, оваа кај моите ја зедоа летово, не сум ги прашал од каде
The World Health Organisation's standard for warmth is 18 °C (64 °F) for normal, healthy adults who are appropriately dressed. For those with respiratory problems or allergies, they recommend a minimum of 16 °C (61 °F), and for the sick, disabled, very old or very young, a minimum of 20 °C (68 °F)Ne znam od kade si gi izvlekol ovie smesni podatoci, vo EU zakonski e odredeno deka ako semeen dom e zagrean pomalku od 18c stanuva zbor za energetska siromastija, i treba da se prevzemat merki za nadminuvanje na istata. Istite postavki gi ima i vo nekoi nasi prepisani zakoni od EU.