Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Неимпресивно? Во кој смисол неимпресивно ?@Strelec, спореди ги двата амбера што ги имаш. Послабиот делува доста неимпресивно по спецификации, што пари беше земен?
ja ne mozev za ovoj prevod da naam pred skoro
ima sea?
Само што го пуштив и BS ми најде само арапски.![]()

Ima tyka nekoj vivax aeri 18 da spodeli.dali i kaj nego e taka ili sa vikam serviseriMojava Vivax Aezi 18 btu koga ke postigne temperatura duva uste 30 sekundi i potoa vratata se kreva i ne duva prekinuva.[DOUBLEPOST=1513546914][/DOUBLEPOST]
Isto i za peckite na peleti subvenciite gi dava grad Skopje a ne Vlada na mk.
Interesni grafikoni i podatoci. Od ovie ako gi gledas najdobri klimi se od bosch i scanwarm. Bosch klima nikoj ne videl kako izgleda, nitu ovaa scanwarm kojznae so firma e.Sekako deka toj Amber e poslab od Hansolot -20...prvo nema Sanyo twin kompresor....no vo vremeto na kupuvanje na Amberot bese takvo da Hansol -20 togas i nemase kaj nas, imase Hansol do -30 od 50.000den....taka da segasnava cena na Hansol ne ja mesaj so ceni od pred 12 meseci.
Analizata na testot od linkot ja imam i prostudirano a ne analizirano...bas me interesira tojata analiza na testot.
VTT testovite se mnoooooogu porazlicni od tie na Eurovent testovite
Site VTT testovi gi ima tuka pa moze i da gi sporedime
https://www.scanoffice.fi/fi/tuotte.../raportit-ja-sertifikaatit/vttn-testiraportit
Tuka se slozuvam, izolacijata e taa so treba da bide na vrvot od prioritetite, bez dobra izolacija se drugo e gubenje na vreme i pari.[DOUBLEPOST=1513346205][/DOUBLEPOST]
Hehe, greska si, prasaj gi kolku im e ubavo sabajle koga im se skockani jajcata od ladno i koga trcaat ko blesavi da ja zapalat peckata uste po pigami. :V
A ako se saka, mnogu lesno moze da se resi situacijata, zakonska zabrana za greenje so tvrd ogreven materijal, koj ke tera inaet globa i kloca u gz pa nazad vo selata od kaj so dosle. Ako sakas da bides gradski zitel ke treba odnapred da si gi znaes pravilata na igra i so te ceka, da se pomiris so faktot deka nema greenje na drva, ke si baras care i toa e toa. Ako ne ti se sviga ko so rekov pravac u selo.
E kako ne sum se greel na drva, koga odam na izlet vo planinski mesta, kaj dedo mi bog da go prosti na vremeto itn. Klimata gree nonstop na konstantna temperatura, nema ni da ti e zesko ni ladno, a kaj drvata em ke se potis denje koga lozis em vecer i sabajle ke se mrznes. Poveketo so se great na drva sabajle se smrznati kako kucinja, ova e fakt, da ne se lazeme. Ne znam kako moze so klima ladno da ti e sabajle edinstveno ako ja gasis navecer, a poso vecer e eftina struja treba da si aknat vo glava toa da go prais. Toplinata kaj peckite e onaka subjektivna, okolu peckata e i 50 stepeni, a prostorot se zagreva na 30 i kusur, e sega dali toa e dobro i na kogo taka mu odgovara toa e cista preferenca. Mene licno ne, poarno e klimata konstantni 23 da drzi denje i noke. Onie so imaat parno na drva so kotel vo poseben prostor namenet za nego isto ne se kuvaat na 30+ stepeni. Matematikata vekje ja napisav nekolku strani nazad, pri ovie ceni na drvata i strujata klimite se barem 30-40% poekonomicni za zatopluvanje nego drvata.ЗАКОН!!!!!!
Ти очигледно никогаш не си се греел на дрва. Кога се гаси ќумбето одвечер се ставаат дрва за потпал и верувај ми многу побрзо ќе се загрееш него со ИНВЕРТЕР. Топлините неспоредливи во корист на дрвата. Почетна инвестиција за клима мин. 37.000 па јаче. Иди да видиш по селата сите се греат со дрва па не е загадено. Иди на нив шитни им инвертер од 50.000 ден. да ги згрее. Не се прави со сила глупав.
Nemam nisto protiv da se subvencioniraat klimi inverter vo cela mk a ne samo vo skopje no bidejki odlucile da bide samo vo skopje podobro nesto odkolku nisto.дали знаеш дека и некој од најзатуцаното село во кое нема: вода, одвод, пат, амбуланта, аптека, продавница... дава дел од своите пари од плаќање на даноци (кои се исти како и за старите Скопјани) за финансирање на градот Скопје преку дотации на централната власт?
А ако донесат мерки со забрани и такви глупости тогаш да не важат за тој од галичник, нели?може нетреба во Галичник оти е чисто (но и тој што живее таму сака ефтино да се грее) а и не си ти позаслужен од него за да те субвенционираат тебе а не него,
но и те како треба поради загаденост и во: Тетово, Битола, Прилеп, Велес...
мојот комшија летоска зеде Фуего, прашај го ќе ти каже од кај му е земенаDali znae nekoj kade moze da se najdat novi klimi inverteri FUEGO ESPANA i dali FUEGO i FUEGO ESPANA se isti firmi ili razlicni.