Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
А гујо си го пушеше кај Србите стандард, и ве лажеше вас глупердите да се палите на православије, а тој да ти перел таму.
Факт е дека соработка со Бугарија ни е 38423483247248324724874847287428347328947892 пати подобра одколку со Србија.
Очигледно дека за различни работи станува збор. Кој договор е потпишан со Србија? А да е негаторски за Македонците? Тебе ти е ОК „договорот“ со „браќата“ Бугари?

Член од
2 јули 2009
Мислења
90
Поени од реакции
46
Значи страшно е судствово и правниот систем откоа Мијалков не ги назначува судиите.
Ако е за право Мијалков никогаш не назначил судија, така да проблемот треба да се бара на друго место, а не со замаглување. Така ич нема да се избистрат работите.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.157
Поени од реакции
16.297
Очигледно дека за различни работи станува збор. Кој договор е потпишан со Србија? А да е негаторски за Македонците? Тебе ти е ОК „договорот“ со „браќата“ Бугари?
ќе ги јаде власта сопствените лајна (српски геноцид врз албанците) , подршката на Косово за Унеско , кога ќе дојде денот Србија да даде амин за влез во ЕУ ( ќе влезат пред нас)

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Грујо се лижеше кај Србите и ви го переше умот на вас глупите дека сме православни браќа.
Инаку историски гледано Србија има најмногу штета направено врз Македонија.
А договорот ми е супер со Бугарија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Фактор што работи со хемија, биологија, испитувал квалитет на вода и правел термодинамички и хемиски пресметки за согорување на горивни материјали. Дечко што е машинец по вокација, предава како демонстратор органска хемија на „Фармацевтски Факултет", завршува втор факултет, смер „Лабораториско Биоинженерство" и дава професионално часови математика, физика и хемија на ученици од основно, средно како и на студенти. Тој дечко ги има сите потребни квалификации, за да ти каже дека тресеш глупости од незнаење.
Не ми се верува дека спомна „народ" откако го пиша тоа со водата. Почни сеа за страдање и сиромаштија да зборуваш ебаго. Не е проблем тоа што не знаеш, не ти е ни струка тоа. Проблем е што его трипаш откако го пиша ова...

и многу други работи кои ме мрзи да ги посочувам, а што покажуваат дека си комплетно неук.
Со друго зборови ти ни си жив пример какво ни е школството и кој не се завршил факултет и кој не се стигна да држи лекции и да предава :(.
И зошто ти вака толку учено дете не одговори на едно многу просто прашање туку почна да се пречиш како некој паун?
Сам изјави дека си пушач така? Значи не вадам од ракав информации. Кој живот по ред ти е овој со оглед дека оџакот директно во гради ти чади?
Исто и за водата. Наместо да одговориш кратко и јасно ми вртиш тука приказни за мали деца. Ако не сфати а сфати те прашав дали голема концентрација на вода може да те убие иако е таа бактериолошки и хемиски исправна за пиење или со други зборови за концентрација правиме муабет. Така и почна преписката или да не речам се вклучи во муабетот.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
На ова дереџе на кое сте паднати, и да ви го натепаат сосе јајца - пак ќе викате дека ви е супер.
Едноставно, ти си ирелевантен дали ти е супер или не.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
На ова дереџе на кое сте паднати, и да ви го натепаат сосе јајца - пак ќе викате дека ви е супер.
Едноставно, ти си ирелевантен дали ти е супер или не.
Сите жители во светот бараат отворени соработки со земјите соседи само глупердите вие дркате на изолација на РМ , среќа што твојата ситуација е ирелевантна. :)

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Сите жители во светот бараат отворени соработки со земјите соседи само глупердите вие дркате на изолација на РМ , среќа што твојата ситуација е ирелевантна. :)
Не знам за каква изолација збориш, ама ве отворија три прста. :toe:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Среќа за кого?
Во кое име уствари ти овде продаваш некои демагогии?
Што си уствари ти по националност?

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Не знам за каква изолација збориш, ама ве отворија три прста. :toe:
Па велиш дека ти пречи договорот со Бугарија , кој ни е сосед од кој имаме најмногу ќар како држава.[DOUBLEPOST=1513555421][/DOUBLEPOST]
Среќа за кого?
Во кое име уствари ти овде продаваш некои демагогии?
Што си уствари ти по националност?
Македонец.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Грујо се лижеше кај Србите и ви го переше умот на вас глупите дека сме православни браќа.
Инаку историски гледано Србија има најмногу штета направено врз Македонија.
Ако си Бугарин, супер ти е. Не лажел за Србите. Православни се. А реално, со нив и немаме некој проблем, ако се изземат црквите.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Македонец.
Ми звучиш заедно со уште некои од овде како копилиња што појма немаат кој им е татко а кој мајка.
Гарант некој бугар да те праша што си ќе му речеш бугар....

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Незнам вие дали се дрогирате или пишувате од некоја друга планета , но Македонија како држава има најмногу ќар од Бугарија.
ЗОШТО?
Затоа што патот кон ЕУ секој македонец го гледа преку Б У Г А Р И Ј А !
Секој што сака Европска диплома најчесто ја одбира дестинацијата Софија , Б У Г А Р И Ј А !
Бизнисите кои ни се базирани увоз-извоз главно ни се преку Б У Г А Р И Ј А !
Транспортерите сите акаат преку БГ , најмногу материјали користиме од Бугарија и уште многу многу многу благодети кои ги имаме со Бугарите.
И затоа договорот со Бугарија си е во ред.
Не ми дрпете мадиња каков сум по националност и сл..
Јас сум МАКЕДОНЕЦ
Но ги кажувам благодетите што ние ги имаме со Бугарија како СОСЕДНА ДРЖАВА.
Бугарија ако не изолира на нас , ќе тапкаме во место.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Незнам вие дали се дрогирате или пишувате од некоја друга планета , но Македонија како држава има најмногу ќар од Бугарија.
ЗОШТО?
Затоа што патот кон ЕУ секој македонец го гледа преку Б У Г А Р И Ј А !
Секој што сака Европска диплома најчесто ја одбира дестинацијата Софија , Б У Г А Р И Ј А !
Бизнисите кои ни се базирани увоз-извоз главно ни се преку Б У Г А Р И Ј А !
Транспортерите сите акаат преку БГ , најмногу материјали користиме од Бугарија и уште многу многу многу благодети кои ги имаме со Бугарите.
И затоа договорот со Бугарија си е во ред.
Не ми дрпете мадиња каков сум по националност и сл..
Јас сум МАКЕДОНЕЦ
Но ги кажувам благодетите што ние ги имаме со Бугарија како СОСЕДНА ДРЖАВА.
Бугарија ако не изолира на нас , ќе тапкаме во место.
И гарант ти како македонец имаш бугарски пасош, така ли е....биди искрен?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom