Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Што не е точно во постот?

Шверцери ти доаѓаат 700 ЛУЃЕ СРЕД МАКЕДОНСКА НАСЕЛБА.
Комити немаат НИКАКВА НАЈАВА За натпреварот.
Има ли поголем пораз?
Појди до полициската станица во Ѓорче, какви дебили имаме на трибина.. Невозможно..

На врата ти викаат дека не примаат гостински навивачи иако им викаш дека си неутралец. Така да не држи муабетот вода и да се организираа, немаше да стигнат ни до стадион пошо и полицијата низ Ѓорче те распрашуваше кај одиш и ако си македонец не сакаше да те пушти накај стадион.

Тоа е што би било кога би било.
Сите ја имаме истата фрустрација, бидејќи меѓу Комити кај секого имаше желба да се присуствува на натпреваров, ама не може да влезеш како индијанец од причините кои ги наведе.
Да беше Комити група со добра организација, ќе имавме најава за присуство и ако требаше од плоштад до Ѓорче ќе марширавме. Како група ИМАВМЕ ДОЛЖНОСТ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ГРУПНО, а не како поединци.
Па што биде, нека биде.
Толку години истите луѓе се вртат на трибина, а не научија дека БЕЗ ОРГАНИЗАЦИЈА ГРУПА НЕ БИДУВА.
Дотогаш поединци ќе пробуваат сами да влегуваат на трибина, ќе се групираат по 10-тина души и ќе го јадат кај стигнат, пошто нормално е да изедеш ќотек кога си помалкуброен.

Јас стигнав до стадион без да ме праша некој кој сум што сум ама не ме пуштија да влезам па гледав од кафаната. Ако сте самокритични ќе прифатите дека грешка на групата е што не се обиде да стигне до стадион. Двајца по двајца можеше да се групираат на брдото поред вардар и да се навива од таму.

Како и да е. Шверцери катастрофа не се слушааа ни до кафанчето.

Последно уредено:
Јас стигнав до стадион без да ме праша некој кој сум што сум ама не ме пуштија да влезам па гледав од кафаната. Ако сте самокритични ќе прифатите дека грешка на групата е што не се обиде да стигне до стадион. Двајца по двајца можеше да се групираат на брдото поред вардар и да се навивам од таму.

Како и да е. Шверцери катастрофа не се слушааа ни до кафанчето.
На брдото беа ЕБР наредени и не оставаа да се качиш. Комити организирано да пробаа да дојдат ти гарантирам дека немаше да ги пуштат булеварот во Ѓорче да го преминат и да одат накај стадион

Појди до полициската станица во Ѓорче, какви дебили имаме на трибина.. Невозможно..
Тој дебил оди над 10 години на трибина и ти дава совети од искуство, затоа што сака да ти објасни зошто секогаш КОМИТИ СЕ АПСЕНИ и јадат ќотек. Најди одговор во никаквата организација во групата. Никој не знае кај тера, нема координација со други подгрупи итн. Многу полесно е да уапсиш поединци што се обиделе да влезат.
Ќе уапсеа ли некого ако Комити дојдеа организирано минимум 250 луѓе (а, за толку имаме капацитет)?

Срамота е да коментираме кога на неутрален терен, најривалската група ти доаѓа во бројка во каква ние не сме се собрале на последни три утакмици заедно против нив.
Нема оправдување за нешто вакво.
Едно е да не можеш да гостуваш во Чаир, друго е да не можеш за факинг Ѓорче да се собереш.

И не знам што не ви е јасно кога на врата ти викаат не примаат гостински навивачи. Не организирано, како сакаш оди не те пуштаат и крај..

Тој дебил оди над 10 години на трибина и ти дава совети од искуство, затоа што сака да ти објасни зошто секогаш КОМИТИ СЕ АПСЕНИ и јадат ќотек. Најди одговор во никаквата организација во групата. Никој не знае кај тера, нема координација со други подгрупи итн. Многу полесно е да уапсиш поединци што се обиделе да влезат.
Ќе уапсеа ли некого ако Комити дојдеа организирано минимум 250 луѓе (а, за толку имаме капацитет)?

Срамота е да коментираме кога на неутрален терен, најривалската група ти доаѓа во бројка во каква ние не сме се собрале на последни три утакмици заедно против нив.
Нема оправдување за нешто вакво.
Едно е да не можеш да гостуваш во Чаир, друго е да не можеш за факинг Ѓорче да се собереш.
Па тие што идат повеќе се поголеми индијанци од оние со помал стаж бе другар. Немам намера тебе да ти се објаснувам, само кажи ми беше ти денес таму или не? Ако не си бил не отварај уста, и консултирај се со некој што бил, и нека ти каже колку Комити имало, дали пробале да стигнат до стадион, и колку уапсени има. Поздрав.

И не знам што не ви е јасно кога на врата ти викаат не примаат гостински навивачи. Не организирано, како сакаш оди не те пуштаат и крај..
Па тие што идат повеќе се поголеми индијанци од оние со помал стаж бе другар. Немам намера тебе да ти се објаснувам, само кажи ми беше ти денес таму или не? Ако не си бил не отварај уста, и консултирај се со некој што бил, и нека ти каже колку Комити имало, дали пробале да стигнат до стадион, и колку уапсени има. Поздрав.

Тоа е муабетот што пробувам да ви го објаснам.
Комити не требаше да одат во мали групи и своеволно да пробуваат да влезат. Не сум бил денес, затоа што се знае кој е епилогот кога одиш на тој начин. Шансата да влезеш е минимална.
Работата е што Комити немаат моќ да влезат на стадион во ЃОРЧЕ, а камоли во Чаир, тоа е проблемот. Проблемот е што немаше групен собир и НИКАКОВ ОБИД за групно да се влезе.
Не те пуштаат, океј ќе навиваме од километар од стадионот.
Нека им се стресат малку гаќите, како ќе ги извадат Шверцери од стадион.
Замисли Вардар да игра со Слога како домаќин на стадион во Синѓелиќ (на Фортуна), дали би се собрале Шверцери против нас или ќе пробуваа да влезат во групи на своја рака, без реквизити.
Немаше да припариме пред стадион, ќе направеа блокада уште километар пред стадионот.
Тоа се бара за да се мотивираат членовите на групата, истата да покаже малку живост.

Anyway, на страна муабетиве дали требало или не да има најава и организирано присуство, макар и навивале надвор од стадион, би имале многу јаки дерби мечеви кога би паднало договор барем 2 од 4те меѓусебни пресметки Вардар и Слога да ги играат на Градски, со присуство на 2 навивачки групи...

Комити не требаше да одат во мали групи и своеволно да пробуваат да влезат. Не сум бил денес, затоа што се знае кој е епилогот кога одиш на тој начин. Шансата да влезеш е минимална.
Работата е што Комити немаат моќ да влезат на стадион во ЃОРЧЕ, а камоли во Чаир, тоа е проблемот. Проблемот е што немаше групен собир и НИКАКОВ ОБИД за групно да се влезе.
Замисли Вардар да игра со Слога како домаќин на стадион во Синѓелиќ (на Фортуна), дали би се собрале Шверцери против нас или ќе пробуваа да влезат во групи на своја рака, без реквизити.
Немаше да припариме пред стадион, ќе направеа блокада уште километар пред стадионот.
Тоа се бара за да се мотивираат членовите на групата, истата да покаже малку живост.
На стадион дека немаше да влезиме тоа е факт. Ајде еве ќе се соберевме 200 души и ќе отидевме Ѓорче. И што после? Мислиш дека полицијата би дозволила да им седи толкава група на улица? Одма ќе не разбркаа и тек тогаш ќе имаше уапсени и ќе фрчеа пријави. Остај ти шверцери што ги штити партија, што им вади лисици па можат да одат и да напаѓаат кај сакаат. Максимум што можат да добијат еден пендрек, а и тоа е многу. А нас знаеш што ќе ни се деси ако ни се пушти полицијата..

Напразно зборувам.. :ROFLMAO:
Ниту беше своеволно, ниту пак мала група тоа што ти не си известен, веројатно не ни требало да си. Ама ајде, со филозофи немам намера да се објаснувам, а уште помалце по форуми. Ако сакаш да дискутираш слободно обрати ми се.

Колку глупи муабети човече. Не се организирале зошто "немало да ги пуштата" знаеле они од муабети рекла казала, а официјално нема забрана за навивачи. Па до пред 2 години со официјална забрана групите се организираа и идеа, макар и ги врателе од пред стадион. Па ФА на забрана за гостовање тргнаа за Хрватска и ги вратија од граница, е тогаш можеш да кажеш дека не те пуштиле. Страшно до кај се групиве моментално.[DOUBLEPOST=1513527275][/DOUBLEPOST]Исто и во Куманово ми текнува, на забрана за гостовање ФА имаат влезено по 2 ца меѓу кумани и 30 души се групираа на другата трибина пред да почне натпреварот. Е тоа е ризик, во друг град, со големи ривали, и од полиција.

Podhitno ako ne se prevzemat merki vrz ovie mladive podobranci sto se pojavile na zapad mislam deka ke imate pogolemi problemi. Se znae za ovaa utakmica deka nema nikogas da dozvolat bidejki stanuva haos po nacionalna baza. Jas pamtam po rano gi imase UKB, THE CLUB, N.L itn dobri ekipi koi ke pisea na forum ej utre vi doagame i navistina doagaa toa koj kako pominalo ne e vazhno ama bea ekipi za respekt. Eh koi vreminja, ovie sea brkajte podhitno.

Колку глупи муабети човече. Не се организирале зошто "немало да ги пуштата" знаеле они од муабети рекла казала, а официјално нема забрана за навивачи. Па до пред 2 години со официјална забрана групите се организираа и идеа, макар и ги врателе од пред стадион. Па ФА на забрана за гостовање тргнаа за Хрватска и ги вратија од граница, е тогаш можеш да кажеш дека не те пуштиле. Страшно до кај се групиве моментално.[DOUBLEPOST=1513527275][/DOUBLEPOST]Исто и во Куманово ми текнува, на забрана за гостовање ФА имаат влезено по 2 ца меѓу кумани и 30 души се групираа на другата трибина пред да почне натпреварот. Е тоа е ризик, во друг град, со големи ривали, и од полиција.
Добро бе не знам што не можете да разберете од тоа што ти викаат на врата НЕ ПРИМАМЕ ГОСТИНСКИ НАВИВАЧИ. Што ако немало официјално забрана кога пак не пуштаа. Тоа во Автокоманда не сакаа да ги пуштат Комити. Што ако појдоја организирано. Ајде таму навиваа од ридчето. Денес од кај ќе навивавме. Не е само фрката собери се, вака, така. Ако не ајде ќе се собериме Влае на плоштадот и од таму ќе навиваме...

Добро бе не знам што не можете да разберете од тоа што ти викаат на врата НЕ ПРИМАМЕ ГОСТИНСКИ НАВИВАЧИ. Што ако немало официјално забрана кога пак не пуштаа. Тоа во Автокоманда не сакаа да ги пуштат Комити. Што ако појдоја организирано. Ајде таму навиваа од ридчето. Денес од кај ќе навивавме. Не е само фрката собери се, вака, така. Ако не ајде ќе се собериме Влае на плоштадот и од таму ќе навиваме...
Изгледа многу си мал да рабереш некои работи..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom