Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389
Судијката Тања Милева бара изземање од предметот „Поткуп“ во кој обвинет е Заев

Од многу демократија НЕМАМЕ судија што ќе се нафати... мора Бејли да ни донесе судија од УСА....
Или има притисок да досуди како што не треба или знае дека ако досуди како што треба ќе наебе, трето нема.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.422
dui si kupija pratenik, na forumov ni zbor.
usvari toa treba da ide vo tema ekonomija i biznis.
После све што твојот идол, бог, газда и господар направи во земјава, купување пратеник им личи на луѓето ко ништо посебно. Затоа нема реакции.
Воедно, тоа е и една од поголемите кривици на твојот сопственик - баш вакви "ситни" скаламуции сега личат ко никому ништо, бидејќи се истопорени одма после колосалните криминалии и пиздарии ваши.
Од овој аспект ја гледам и величината на злото кое Бранко го напраи. Он имаше величенствена шанса да почне од почеток како што треба, наместо тоа он отиде по друг пат, пат на криминално богатење на сметка на државата, пат на корупција и неодговорност, крадење и пљачка, кој постепено се прошируваше и на крајот го добивме како ултимативен производ твојон газда.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.952
Поени од реакции
12.371
После све што твојот идол, бог, газда и господар направи во земјава, купување пратеник им личи на луѓето ко ништо посебно. Затоа нема реакции.
Воедно, тоа е и една од поголемите кривици на твојот сопственик - баш вакви "ситни" скаламуции сега личат ко никому ништо, бидејќи се истопорени одма после колосалните криминалии и пиздарии ваши.
Од овој аспект ја гледам и величината на злото кое Бранко го напраи. Он имаше величенствена шанса да почне од почеток како што треба, наместо тоа он отиде по друг пат, пат на криминално богатење на сметка на државата, пат на корупција и неодговорност, крадење и пљачка, кој постепено се прошируваше и на крајот го добивме како ултимативен производ твојон газда.
Сакаше да кажеш твојот идол, бог, газда и господар.

Не биди сега до толку скромен, општо е познат фактот дека ти си еден од ултимативните производи на пвеводбениците, на твојот пвеводбенички пастир и на неговата пвеводбеничка школа за партиски пулени каде што имаш учено пвеводбеничко пуленство.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
krele edno. ako povtoris use 100 pati deka mene nekoj mi e navodno idol, nema da ti se namali retardiranosta.
samo dokazuvas koja retarda si so povtoruvanjeto kako papagal. prvo te gengale vo stabot na vmro, pa sea te gengaat vo stabot na sdsm kako rehabilitiran vmrovec i sve sto ti se gleda vo zivotot e vmrovci i sdsmovci. za tebe ne postoi zivot nadvor od partiski stab(vmro,sdsm seedno) bitno da e stab i da ima napatstvija.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.422
krele edno. ako povtoris use 100 pati deka mene nekoj mi e navodno idol, nema da ti se namali retardiranosta.
samo dokazuvas koja retarda si so povtoruvanjeto kako papagal. prvo te gengale vo stabot na vmro, pa sea te gengaat vo stabot na sdsm kako rehabilitiran vmrovec i sve sto ti se gleda vo zivotot e vmrovci i sdsmovci. za tebe ne postoi zivot nadvor od partiski stab(vmro,sdsm seedno) bitno da e stab i da ima napatstvija.
gospodinot gruevski e kopjeto a narodot e stitot!
kako tatko se ponudi sebesi samo nas da ne ima
ajde neka ne organiziraat veke!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
... за на крајот да му прекипи на народот, да го свргне од власт и Америка да победи.
Народот не го „свргна“ од власт. Победи на изборите. Други и туѓи комбинаторики го „сврнаа“.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.952
Поени од реакции
12.371
Воопшто нема да му претставува проблем да повторува едни исти лаги уште 100 пати, а ако треба па уште и 100.000 пати, бидејќи имал добри пвеводбенички учители по пропаганда - кои исто така извлекле добри лекции и примери од Адолф Хитлер и Јозеф Гебелс, кои велеле дека кога една лага се повторува 100 пати или повеќе, со текот на времето луѓето ќе ја прифатат како вистина.

Од тука е препознатлива неизбежната карактеристика на пвеводбениците и рециклираните пвеводбеници како "анти-идолот/анти-богот/анти-газдата/анти-господарот" на кого му реплицираш - дури и кога вистината излегува на виделина, сепак толку се занесени во сопствените лаги што почнуваат и самите да веруваат во истите.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.422
Неам ја проблем со тоа што се занимавате со мене. Слободно продужете.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom