- Член од
- 2 октомври 2017
- Мислења
- 183
- Поени од реакции
- 330
Dali ti stvarno mislis deka tie so kjumbinjata barataat so tehnologijava se interesiraat i ne citaat tuka pa da gi "lazime"?
I koj vika 25C?? Zasto oni se naviknati po maici da setaat posto neli do kjumbeto e 30C (so zatnat nos suv ko barut) pa sega i so klimite treba isto? Neka si turat edna bluza gore i super ke im bide na 23C (ama nasekade) po doma baska nosot ke im se odzatne pa nema da povlekvit rakija i ljuta tursija pocesto.
Da ne cuva Bog ama koga ke pocne da go zema danokot po zdravje vo pogolem zamav ova zagaduvanje poradi nasiot "dremez" togas ke se smeni odnosot ama nazalost togas ke bide prekasno..
Edit: I so malo dete poveke od 24C ne cini da ti e T po doma bas deka trca i mu vrti krvta a ne sedi po saat dva optegnat na trosed ko ti i ja i za samo 1C razlika vo struja okruglo znaci 7-8% namaluvanje vo potrosuvackata
Само да корегирам: сув воздух и затнат нос да бараш кај ТА печки и клима уреди. Дрвата не го сушат воздухот.
Денес не направила дефрост Хансол -20. Ама 12 степени беше? Тамам работа дефрост да направи на 12 степени.Onie korisnici so klima uredi inverteri Haier Gree Carrier Vivax Panasonic i bilo koja marka da spodelat iskistvo dali na vakvo vreme im pravat defrost mojov inverter aezi vivax denes ne napravi defrost iako nadvor e maglovito vlazno ne pravi defrost pustena e na 25°C IFEEL vo prostorija kazuva 23°C

Ова зимо ниеднаш не направила дефрост Vivax Gei.
@Forall Pa iJA vikam 80km/h mi e taman u grad ama eve 50km/h moralo! JA JA JA tuka lezi i delot od problemot, nema JA koga e kolektiven interes i kolektivna dobrobit a ponajveke kolektivno ZDRAVJE u prasanje!
Shvaboto zasto e orientiran kon JA ili kon NIE e tolku uspesen???
До тука ли стасавме, да ги ограничуваме луѓето на колку степени сакаат да му биде по дома?[DOUBLEPOST=1513352817][/DOUBLEPOST]Има некој на форумов Уруру?
Последно уредено:

. Додуша бевме по 5-6 души во соба па изгледа повеќе од нас собата се грееше отколку од парното.
.