А1 Македонија

Малку ќе е оф-топик, ама мислам дека под итно мора Neotel да воведе мобилна телефонија како услуга и да понуди пакети со 4 услуги, со напомена да користи мобилна мрежа на Телеком.
Телеком се скапи со пакетите, Vip немаат услуги, вака Neotel со пакет со 4 услуги би бил одличен избор и ќе им цути бизнисот гарант, јер добар дел би пребегнале и од Vip и од Lycamobile кај Neotel.

Имаш и кирилична поддршка на тастатурата, можеш да напишеш Неотел, Вип, Ликамобил/Лајкамобил, не мораш да пишуваш на латиница.

Оптичката врска се прекинала хахахахаха :D Па како еднаш кај Телеком бе не се прекинува. Овој пат претераа веќе, а и работава дека оптичкава врска се прекинала ми смрди некако, што кабел ќе беше само го крпат.

Последно уредено:
Малку ќе е оф-топик, ама мислам дека под итно мора Neotel да воведе мобилна телефонија како услуга и да понуди пакети со 4 услуги, со напомена да користи мобилна мрежа на Телеком.
Телеком се скапи со пакетите, Vip немаат услуги, вака Neotel со пакет со 4 услуги би бил одличен избор и ќе им цути бизнисот гарант, јер добар дел би пребегнале и од Vip и од Lycamobile кај Neotel.
iako e off T tocno e duri neotl ne mora da pravi svoja mreza neka sija prosiruva samo Lte mrezata a 2g/3g preku nacionalen roaming( telekom ) neotel moze da bide 4 mvno preku mreza od telekom....togas ke ima balans i stabilna mreza vo paketi so 4 play uslugi ili poedinecni uslugi *[DOUBLEPOST=1513276072][/DOUBLEPOST]
Имаш и кирилична поддршка на тастатурата, можеш да напишеш Неотел, Вип, Ликамобил/Лајкамобил, не мораш да пишуваш на латиница.
ps* iako ne sum povikan* nemam nisto protiv makedonskiot no cel zivot pisuvam latinica i angliski- nikako ne mozam da se naviknam na mkd.

ps* iako ne sum povikan* nemam nisto protiv makedonskiot no cel zivot pisuvam latinica i angliski- nikako ne mozam da se naviknam na mkd.

Тоа не значи дека и останатите треба да ги прифатат твоите навики, над 90% од сите коментари на форумов се на кирилица, добредојден си и ти да се придружиш на мнозинството, во спротивно, не барај и останатите да ти се придружат бидејќи не ти чини кирилицата.

Последно уредено:
Втор пат им е исти ваков квар за 2-3 месеца, мислам дека ова со кабелов е "кучето ми ја изеде домашната" оправдање.
Не е точно, прв пат е ваков квар кај што има прекин во оптички кабли (главни). Претходно беа на дел/регион и само фиксна или мобилна.

Ова беше доста сериозен квар зашто покрај интернет воопшто немаше ни мобилна телефонија едно добри 2 саати.

Не е точно, прв пат е ваков квар кај што има прекин во оптички кабли (главни). Претходно беа на дел/регион и само фиксна или мобилна.
Мислам дека грешиш. Исто вакво имаше годинава кога немаше ниту фиксни а мобилните услуги беа поприлично отежнати, само не ми текнува кога точно беше, но знам дека беше цела Македонија без нивните услуги.

Тоа не значи дека и останатите треба да ги прифатат твоите навики, над 90% од сите коментари на форумов се на кирилица, добредојден си и ти да се придружиш на мнозинството, во спротивно, не барај и останатите да ти се придружат бидејќи не ти чини кирилицата.
see ok jas ne baram nikoj da mi se pridruzi - bitno e sto se razbirame

Нц, може имаш информација за денес ама и прошлиот пат немавме ни интернет ни телефон.

Нц, може имаш информација за денес ама и прошлиот пат немавме ни интернет ни телефон.
Мислам дека грешиш. Исто вакво имаше годинава кога немаше ниту фиксни а мобилните услуги беа поприлично отежнати, само не ми текнува кога точно беше, но знам дека беше цела Македонија без нивните услуги.
Цела година сум на Вип, прв пат немам мрежа, може да потпрашам ама моментално не ми текнува.

Цела година сум на Вип, прв пат немам мрежа, може да потпрашам ама моментално не ми текнува.
Ме мрзи да барам, а и сајтот им е паднат, знам имаа известување за дефектот. Цел систем не им работеше доста време, само не ми текнува кога беше тоа, дали летоска или некаде почетокот на годинава.

Втор дефект е ваков, памтам зошто на ФБ им ја постирав таа бабата во Ерменија што го исекла кабелот со коса за треба и цела држава немала никакви средства за комуникација xD

шо ќеф ми се прај кога не прифатив договор на ВИП за тв+нет+мобилка, а по телефон нудеа брда и долини... уште маријана од лотот да ја даеа во договорот... :D :D :D :D :D

p.s.
во ваква дупка држава кабелски оператор како Telekabel измислен е за овие бе.

p.p.s.
оти на Т-mobile не им се сјебава оптиката или мрежата, like never? hm?

шо ќеф ми се прај кога не прифатив договор на ВИП за тв+нет+мобилка, а по телефон нудеа брда и долини... уште маријана од лотот да ја даеа во договорот... :D :D :D :D :D

p.s.
во ваква дупка држава кабелски оператор како Telekabel измислен е за овие бе.

p.p.s.
оти на Т-mobile не им се сјебава оптиката или мрежата, like never? hm?

Хехе, никогаш велиш ?

Како тогаш пред некој месец подолго време немаше мобилна телефонија од Македонски Телеком, а на форумот на IT.mk врие од критики за прекини во сообраќајот на оптичкиот Интернет на Македонски Телеком ?

Добредојдена е секаква позитивна и негативна критика упатена кон било кој телекомуникациски оператор, но тоа не значи дека можеш некого да правиш будала во здрав мозок - немој да се навредиш од коментаров, бидејќи не се однесува само на тебе, туку на било кој.

А за тоа дека не си потпишал нов обврзувачки договор со Вип - паметна одлука, продолжи така, додека да го ребрендираат Вип во А1 Телеком можеби Македонски Телеком или Телекабел или Неотел ќе понудат поквалитетни услуги за пониски и поприфатливи цени, па наместо нов обврзувачки договор со А1 Телеком, ќе се префрлиш на Македонски Телеком или на Телекабел или на Неотел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom