Ко што гледам midea е поголем производител и од gree. Имаме ли на форумов некакво општоприфатено мислење за квалитетот на мидеа и дали има некој модел на мидеа што е станат популарен заради својот квалитет, како што порано имаше модели на Vivax(gree)?
Gree e najgolemiot proizvoditel na Rezidentalni Klima uredi ako na toj segment ti se odnesuvase uviduvanjeto..[DOUBLEPOST=1513185733][/DOUBLEPOST]
...
Vivax AEVI e isto odlicna klima so odlicen dizajn na vnatresnata edinica.

Dizajnot na snaava mnogu dobar ama malce galamdzika bila po doma
[DOUBLEPOST=1513187534][/DOUBLEPOST]
...поради вина на ЕВН ми изгоре електрониката на надворешната единица...Наравучение по мене не купувајте од препродавачи кој немаат овластен сервис и гаранција.
На Нејзино место Ставив Грее Амбер 3ка презадоволен ја врши истата работа како и тошибата со помала бука и помалце оптоварување. Имено за период од 2 саата истата вчера ми крена од 19 на 23 значи 80м2.
На Горниот спрат лани Купив Мидеа 3ка Исто така презадоволен, тивка и лесно ми грее 70м2 4 соби нормално потпомогната од Долнава...
Исто имам и Даикин 5ка монтиран лани исто како и АМБЕРОТ грее 80м2 ги загрева без проблем..
Druze mislam deka bilo koj i od onie sto imaat i ovlasten servis i stogodisna garancija ako ustanovat deka defektot e nastanat poradi tzv "promena na strujniot napon na mrezata" (od koj site do eden proizvoditeli se ogradeni vo malite bukvi vo garancijata) nema da ti prifatat besplatna popravka.
Bi te zamolil pokonkretno da opises na kolku sprata e kukjata na koj sprat koja klima gree i koj model konkretno za daikinot, dali drzis segde otvoreno megju spratovite posto spomnuvas "se potpomaga" malce e zbunuvacki zatoa prasuvam.
Последно уредено: