Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
Седи бе ние за срби не правиме проблем.Ама најискрено мислам дека си ендемски вид помеѓу србите.
Повеќе ми беше за шала тоа, моето српско потекло нема врска со фактот дека повеќе се чувствувам како Македонец отколку Србин. Само сум немал можност на попис да го изјаснам тоа. Пошто не бил спроведен од 2002 (сфе по список на Заев и СДСМ ако не спроведат попис).
Поентата ми беше друга: другите националности (освен нели, Албанците кои се толку омразени) не смеат да ја чувствуваат државата како нивна?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Повеќе ми беше за шала тоа, моето српско потекло нема врска со фактот дека повеќе се чувствувам како Македонец отколку Србин. Само сум немал можност на попис да го изјаснам тоа. Пошто не бил спроведен од 2002 (сфе по список на Заев и СДСМ ако не спроведат попис).
Поентата ми беше, и другите националности (освен нели, Албанците кои се толку омразени) не смеат да ја чувствуваат државата како нивна?
Таман работа и самиот сум припадник на малцинство но ниедно малциинство во глобала не ја почитува државата.А секој кој не ја почитува мислам дека не е потребен.Па ќе ти кажам ме изненади кога кажа дека си Србин оти не ми се верува дека има повеќе од 5 Срби во државата кои не би сакале да умре Албанец(во случајот со Села ако се сеќеваш)

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
sea ima ili nema dvojazicnost? sto e posledno od ministerstvoto za Vistina?

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
Таман работа и самиот сум припадник на малцинство но ниедно малциинство во глобала не ја почитува државата.А секој кој не ја почитува мислам дека не е потребен.Па ќе ти кажам ме изненади кога кажа дека си Србин оти не ми се верува дека има повеќе од 5 Срби во државата кои не би сакале да умре Албанец(во случајот со Села ако се сеќеваш)
Јас не сакам човек да умре само заради искажани зборови, кои патем знам дека се „фејк“ (фејк намера, не дека он е којзнае каков националист) со цел палење на затуцан дел од албанското население во државава. (Да, за жал има затуцани Албанци кои веруваат/сакаат остварување на Голема Албанија, бла бла бла).

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Грците барале доколку се донесело одлука за промена на Името во парламентот, тој парламент да биде легален, т.е. Талат да биде реизбран.
hhh:)

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Јас не сакам човек да умре само заради искажани зборови, кои патем знам дека се „фејк“ (фејк намера, не дека он е којзнае каков националист) со цел палење на затуцан дел од албанското население во државава. (Да, за жал има затуцани Албанци кои веруваат/сакаат остварување на Голема Албанија, бла бла бла).
Не има него многу е мал бројот на оние кои не го посакуваат тоа.И ќе повторам секоја малцинска заедница работи против македонските интереси а тоа го нема никаде барем не до овој степен.[DOUBLEPOST=1512945185][/DOUBLEPOST]
Грците барале доколку се донесело одлука за промена на Името во парламентот, тој парламент да биде легален, т.е. Талат да биде реизбран.
hhh:)
Па нормално.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Заев - Не кантонизација, туку конфискација на украденото

А гледај какви изјави даваше, згора на тоа уше неформирана Владата го потпиша договорот за бугаризација, шо значи одамна била договорена, веројатно за возврат за поддршката од бугаристанските служби, најтрагично е шо тој одговор формално правно е многу полош од времената спогодба со Грција, која беше потпишана во едни многу потешки услови како некоја олеснителна околност за тогашните политичари.

Сега законот за јазици, т.н Тиранска платформа целосна реализација, а негираше се.

За името не сакам да спомнам, колумна на Ѓорги Спасов дека ќе биде по теркот на договорот со Бугарија.

Ништо од ова не беше спомнато во нема правда нема мир, се состоеше од борба против корупција, кронизам и сл, и на крај се сведе на шо?

Оваа мисли дека е обенгрупенфирер на новиот светски поредок.
Демек тие шо стојат позади глобализација застапуваат некакви идеали, тука кобајаги левица, во Украина поддржуваат ултра десничари, едноставно прават сондажа, бираат подобна доктрина за опшествен продор и напаѓаат, Qr ги боли за се идеологија.

Да се впуштиш во вакви отстапки на сите страни, притоа се исто останува дома ти е дефиниција за квислинзи, оние шо чисто одработуват агенда и ништо повеќе или помалку од тоа.

Оваа власт е дно.

Ајде сега сите да му се извините на @Vanlok, ако има грам доблест во вас.
Еве јас прв, се каам за било каква поддршка дадена на оваа власт, ама нема назад.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.445
Поени од реакции
87.165
За проклета фотеља се испродадоа мамето нивно, абе гроб да немаат пичка им мајчина нивна... Видете го копилено Груби што вика, со законов за двојазичност се затвара Охридскиот договор.
Као демек од сеа Албанците веќе ништо нема да бараат од оваа држава, и ќе ги почитуваат законите на државава. Give me a break...

Јас сеуште неможам да верувам дека еден покондурен сељак од Струмичко Муртино мене ќе ме учи на соживот со албанциве. А да не се лажеме, Заев им дојде како кец на десетка на албанциве, го нашле таков утепан за грев и нормално дека ќе добијат се што ќе посакаат. 4ти канал на МТВ, албански државен ансамбл, двојазичност на цела држава.

Сите вие што живеете во Битола, Струмица, Прилеп, Охрид итн, и што дркате на куртонов... нека ви е наздравје, ова ви го зборам од се срце. Сега дури ќе видите како им е на Македонците во Тетово, Кичево, Гостивар и Струга... само разликата е што тие се градови со доминантно албанско население, а вие што сте аздисале во чисто македонски градови да вадите очи ради Грујо и Заев, е богами малце ќе ви биде.

Државна администрација? Ма да сум јас и вие обичните граѓани со сила би ве учел албански, и ќе плаќате по 2000 евра казна, дека сте гомна од народ, да да...гомна од народ.

Ова го пишува членот Ширеа кој има корени од Западна Македонија, а моментално живее во општина со доминантно албанско население.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
За проклета фотеља се испродадоа мамето нивно, абе гроб да немаат пичка им мајчина нивна... Видете го копилено Груби што вика, со законов за двојазичност се затвара Охридскиот договор.
Као демек од сеа Албанците веќе ништо нема да бараат од оваа држава, и ќе ги почитуваат законите на државава. Give me a break...

Јас сеуште неможам да верувам дека еден покондурен сељак од Струмичко Муртино мене ќе ме учи на соживот со албанциве. А да не се лажеме, Заев им дојде како кец на десетка на албанциве, го нашле таков утепан за грев и нормално дека ќе добијат се што ќе посакаат. 4ти канал на МТВ, албански државен ансамбл, двојазичност на цела држава.

Сите вие што живеете во Битола, Струмица, Прилеп, Охрид итн, и што дркате на куртонов... нека ви е наздравје, ова ви го зборам од се срце. Сега дури ќе видите како им е на Македонците во Тетово, Кичево, Гостивар и Струга... само разликата е што тие се градови со доминантно албанско население, а вие што сте аздисале во чисто македонски градови да вадите очи ради Грујо и Заев, е богами малце ќе ви биде.

Државна администрација? Ма да сум јас и вие обичните граѓани со сила би ве учел албански, и ќе плаќате по 2000 евра казна, дека сте гомна од народ, да да...гомна од народ.

Ова го пишува членот Ширеа кој има корени од Западна Македонија, а моментално живее во општина со доминантно албанско население.
И членот Ширеа е најдиректен на овие теми.Кои живеел и живее знае како.Убаво ќе беше барем една третина од народот да мислеше како тебе.

S

silmarillion

Гостин
Уште нема мртви на састанаков на вемерото? Читам Вилипче огорчен дека пробале да му го учукаат, па тоа сеа му текна после 12 години дека имало неправда дошљаци вс староседелци по функции сл. Трагедија во два чина. Ја предвидувам ќутек на конгресот нивни баш како што одликува на багра сељачка.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Сите вие што живеете во Битола, Струмица, Прилеп, Охрид итн, и што дркате на куртонов... нека ви е наздравје, ова ви го зборам од се срце.
И членот Ширеа е најдиректен на овие теми.Кои живеел и живее знае како.Убаво ќе беше барем една третина од народот да мислеше како тебе.
Не можеме да креваме раце од својот народ затоа што постоеле некои куртони или ретардирани.
И 100000 Македонци да се, вреди да се бориш за нив.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.166
Поени од реакции
16.301

незнам ја како мисли Груби дека ќе се затвори прашањето за двојазичност... не е само албански, треба сите да зборуваат и блгарски па да видиме...
Неќе да е ист со македонскиот, има дузина преводачи, знаат тие што носеа коли од Блгарија...
Чекам сега на Европски парламент блгарски делегати да го постават тоа прашање, бидејќи по нив во РМ има повеќе блгари ( сите што им завршува презимето на В, почнувајќи од премиерот) од албанци...

http://press24.mk/makedoncite-i-grcite-vo-albanija-zaedno-protiv-zakonot-za-zashtita-na-malcinstvata

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom