Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тој што изнесува одредено тврдење, на него паѓа товарот да го докаже истото, правило кое се вика: Burden of proof
Ова ти е објаснено неброено пати во изминативе години, од којзнае колку форумџии.
...а финтата „...Јас не сум крив, мене сите други ми се криви...„ ја слушаме и од Адама и од тебе...

Се самоамнестрираш?

Сомнежот е твој, неверието е твое па дај конечно засукај ги ракавите и почни да ја испитуваш вистинитоста од религиите од наведениот линк a искуствата стави ги на форумов, за да видиме што си открил.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
...а финтата „...Јас не сум крив, мене сите други ми се криви...„ ја слушаме и од Адама и од тебе...

Се самоамнестрираш?

Сомнежот е твој, неверието е твое па дај конечно засукај ги ракавите и почни да ја испитуваш вистинитоста од религиите од наведениот линк a искуствата стави ги на форумов, за да видиме што си открил.
Тоа е логичка конструкција, но бидејќи ти и логика сте како магаре и музика, не чуди тоа што мислиш дека јас сум го измислил.
За да видиш колку ретардирано е твоето барање, еве пробај да докажеш дека Зевс не постои или дека Алах постои.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тоа е логичка конструкција, но бидејќи ти и логика сте како магаре и музика, не чуди тоа што мислиш дека јас сум го измислил.
За да видиш колку ретардирано е твоето барање, еве пробај да докажеш дека Зевс не постои или дека Алах постои.
И што рече, што велат твоите искуства во испитувањeто на вистинитоста од посочените религии?

Ги испита сите по ред и?...Што дозна?

Редовно, кога се наоѓаш „во небрано„, го пренасочуваш муабетот со бесконечно поставување прашања и смешни услови кои самиот не можеш да ги одговориш или исполниш, но не оти те интересира одговорот, туку оти не можеш да излезеш од кругот во кој самиот се вртиш.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И што рече, што велат твоите искуства во испитувањeто на вистинитоста од посочените религии?

Ги испита сите по ред и?...Што дозна?

Редовно, кога се наоѓаш „во небрано„, го пренасочуваш муабетот со бесконечно поставување прашања и смешни услови кои самиот не можеш да ги одговориш или исполниш, но не оти те интересира одговорот, туку оти не можеш да излезеш од кругот во кој самиот се вртиш.
Не сум јас тој што тврди дека сите религии освен мојата се погрешни! Ти го тврдиш тоа! Затоа од тебе барам метод и начин со кој ќе го провериме тоа. Ти си тој што е во небрано, не јас!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не сум јас тој што тврди дека сите религии освен мојата се погрешни! Ти го тврдиш тоа! Затоа од тебе барам метод и начин со кој ќе го провериме тоа. Ти си тој што е во небрано, не јас!
Одговорот веќе ти е даден и на ниво‘ од основен опис и на ниво‘ од малку подетаљен опис.

Сега, почни од почеток со твоите барања.

На пример, почни со „...Слободната волја не е аргумент....„ па одговорот сам од себе ќе се појави. Можеби...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Одговорот веќе ти е даден и на ниво‘ од основен опис и на ниво‘ од малку подетаљен опис.

Сега, почни од почеток со твоите барања.

На пример, почни со „...Слободната волја не е аргумент....„ па одговорот сам од себе ќе се појави. Можеби...
Да беше даден, сега ќе можевме да провериме зошто и како само вашите тврдења и толкувања се точни а на сите други погрешни, лажни или промашени. Такво нешто нема, нема метод, нема начин, нема објаснување од твоја страна како да го утврдиме тоа.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да беше даден, сега ќе можевме да провериме зошто и како само вашите тврдења и толкувања се точни а на сите други погрешни, лажни или промашени. Такво нешто нема, нема метод, нема начин, нема објаснување од твоја страна како да го утврдиме тоа.
И методот на проверка веќе ти е даден.

Ајде уште еднаш да те постетам дека се наоѓаш на погрешната страна и од таа погрешна позиција, се обидуваш да дознаеш нешта кои ти се недостапни, а прита си прифатил нешта кои се проверено погрешни.

„Дупло голо„ ти е работава...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И методот на проверка веќе ти е даден.

Ајде уште еднаш да те постетам дека се наоѓаш на погрешната страна и од таа погрешна позиција, се обидуваш да дознаеш нешта кои ти се недостапни, а прита си прифатил нешта кои се проверено погрешни.

„Дупло голо„ ти е работава...
Лажеш, не е даден никаков метод. Слепото верување на жими мајка, дека баш само вие можете и знаете правилно да толкувате одредени стихови не е ни метод ни начин да се провери било што.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Лажеш, не е даден никаков метод. Слепото верување на жими мајка, дека баш само вие можете и знаете правилно да толкувате одредени стихови не е ни метод ни начин да се провери било што.
И методот е даден и посочен како „духовен опит„.

Ајде сега почни да верглаш све од почеток...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И муслиманите го имаат истиот ,,метод" и евреите и протестантите и јеговините сведоци..... Сите тврдат дека баш тие знаат точно што значи одреден стих, сите тврдат дека само тие се на страна на вистината а сите останати се во заблуда.
Нема од твоја страна понудено начин со кој ќе може независно да се открие и утврди дека баш вие толкувате точнома сите останати грешат.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Како тоа има за нас недостапни ствари? Бидејќи се дел од црквата и твојата религија? Се е достапно за нас. Само ако некој сака да истражува и да биде дел од тоа за да најде врски со новиот еон...
Ти реков дека јас наоѓам врски со твојата религија, која е врзана со евреите, тие пак со египет, тие пак со Вавило, тие пак со истокот... итн итн...

Ништо не е скриено во стариот еон од нас низ историјата. Не може да се негира историјата на човештвото и знаењето кое се акомулира постојано.

Мислев дека само окултните иницијаторски Редови имаат нешта кои се недостапни за профаните. А тоа да ти имало и во религиите прифатени од широките маси. :)

Духовен опит и како беше она другото? Поповите кога ќе се соберат во зградата за соборниот храм во Скопје, што правеа? Нешто Колективен Ум?
Нешто како Borg?

Ти постојано велиш докажано е вашето за погрешно и постојано ни фрлаш стихови од твојата света книга за да ние ја прифатиме како да таму е целата вистина.
Кој докажа? Некој поп? Да читаме писма „За веро-одстапниците“?
Црквата со својот „духовен опит“ ќе ми го осуди животот?
Сеуште во тоа веруваш дека некому му е битно за црквата и купот собрани мажи во црно што ќе речат? Тоа не им е битно ниту на 80% од верниците кои се „демек дел од православното христијанство“ во Македонија, не пак нам!

Тоа е света книга (собрана низ вековите), секој ја разбира како умее и може според своето искуство низ животот. Не може да ни ја пласираш твојата црква како нешто што е надвор од нечие постоење за апсолутен познавач на божественото.
Дали некаде си видел ние да зборуваме за Редот или поточно Редовите кои се базираат на Законот на Телема, за Законот како што вие постојано го правите тоа?
НЕ!
Ние зборуваме како знаеме и умееме и постојано велиме: ние не сме авторитет и не се повикуваме зад нас да стои Редот со цел да имаме потпора во она што го зборуваме.

Можеш ти да најдеш нешто што не добро во врска со новиот Еон, и тоа да биде само твое искуство низ твојот живот. Колку повеќе се ограничуваш, помалку ќе ти биде валиден судот што ќе го донесеш.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И методот е даден и посочен како „духовен опит„.

Ајде сега почни да верглаш све од почеток...
Па секоја религија има ,,духовен опит"! Како ќе утврдиме дека баш вашиов е оној вистинскиот? Како тој ,,духовен опит" што го изведува некој друг, може да каже што е вистински начин на живот за мене?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И муслиманите го имаат истиот ,,метод" и евреите и протестантите и јеговините сведоци..... Сите тврдат дека баш тие знаат точно што значи одреден стих, сите тврдат дека само тие се на страна на вистината а сите останати се во заблуда.
Нема од твоја страна понудено начин со кој ќе може независно да се открие и утврди дека баш вие толкувате точнома сите останати грешат.
Ни самиот веќе не броиш по кој пат повторуваш едни и исти барања и прашања, иако све ти е веќе одговорено...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ни самиот веќе не броиш по кој пат повторуваш едни и исти барања и прашања, иако све ти е веќе одговорено...
Лажеш, не е ништо одговорено, да беше ќе можеше секој да го види тој одговор.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Лажеш, не е ништо одговорено, да беше ќе можеше секој да го види тој одговор.
Ајде сега, све од почеток...
Од кај знаеш, можеби и вистината ќе ја погодиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom