Македонска берза

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
eTrader ..

Кога е презентацијата денес незнам и немам време да одам...ако некој оди нека каже каква е и која е цената.
Го имам користено eTrader неколку пати по неколку месеци.. јас сум задоволен како функционира.. незнам дали сега ова е некоја нова верзија, или старата што веќе постои па само прават поголема промоција.. имаш преглед на сите трансфери, преглед на цела понуда и побарувачка, преглед на твоето портфолио.. преку eTrader праќаш налог за купување/продажба директно до твојот брокер, а тој го внесува на официјалното тргување.. неколку пати сум имал за околу 10 секунди внесување на налог до реализирање на купувањето/продавањето..
едно време брокерските куќи ( тутунска, илирика, еурохаус.. )даваа бесплатен пристап на нови клиенти или клиенти што прават голем обрт.. инаку мислам дека беше 600 ден/месечно..

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Еден од двата успешно реализирани проекти!! Стратешки одличен потег на МТУР што мислам дека во наредните години ќе им донесе прекрасни баланси на ФИ, Лова до Крова, а секако и дивиденда за акционерите ...

Каква бедотија од менаџмент ...

796F71E5-D652-4F33-BB6D-1049BFE0C776.jpeg

Attachments

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Го имам користено eTrader неколку пати по неколку месеци.. јас сум задоволен како функционира.. незнам дали сега ова е некоја нова верзија, или старата што веќе постои па само прават поголема промоција.. имаш преглед на сите трансфери, преглед на цела понуда и побарувачка, преглед на твоето портфолио.. преку eTrader праќаш налог за купување/продажба директно до твојот брокер, а тој го внесува на официјалното тргување.. неколку пати сум имал за околу 10 секунди внесување на налог до реализирање на купувањето/продавањето..
едно време брокерските куќи ( тутунска, илирика, еурохаус.. )даваа бесплатен пристап на нови клиенти или клиенти што прават голем обрт.. инаку мислам дека беше 600 ден/месечно..
Да не си го замешал со Бестнет? Ај ќе го прашам брокерот за ова...не многу често тргувам па да ми е проблем да одам до брокер...повеќе ми е за дата анализа фундаменти и статистика ако има добра. Бестнетот е Ок само е скапичок. Е трејдер незнам колку е различен и што е работата со него.

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
Да не си го замешал со Бестнет? Ај ќе го прашам брокерот за ова...не многу често тргувам па да ми е проблем да одам до брокер...повеќе ми е за дата анализа фундаменти и статистика ако има добра. Бестнетот е Ок само е скапичок. Е трејдер незнам колку е различен и што е работата со него.
Не е Бестнет, зборев за eTrader..
https://e.ilirika.mk/eTrader/Ssl
не сум го користел Бестнет и не можам да направам споредба.. ама во eTrader мислам дека нема дата анализи на фундаменти и статистики.. можеби постои како некоја дополнителна опција, незнам.. инаку е чисто преглед на дневното тргување, со сите поставени налози на куповна и продажна страна.. има можности да си поставиш аларми за движењето на акциите.. инаку од пресметки прави само пресметка на твоето портфолио, моментална вкупна вредност, пресметка на раст/пад на акциите што ги имаш..

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Ајде нека стои тука ова како фотографија од денешниот ден, па за година дена, ќе го препостирам, па да видиме, што се сме пропуштиле, а што било јако надувано.
еTrader е супер. Јас го користам повеќе од 6 месеци од НЛБ.

upload_2017-12-5_14-41-43.png

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Не е Бестнет, зборев за eTrader..
https://e.ilirika.mk/eTrader/Ssl
не сум го користел Бестнет и не можам да направам споредба.. ама во eTrader мислам дека нема дата анализи на фундаменти и статистики.. можеби постои како некоја дополнителна опција, незнам.. инаку е чисто преглед на дневното тргување, со сите поставени налози на куповна и продажна страна.. има можности да си поставиш аларми за движењето на акциите.. инаку од пресметки прави само пресметка на твоето портфолио, моментална вкупна вредност, пресметка на раст/пад на акциите што ги имаш..
Ако е само тоа (n)...ама ќе прашам кај брокерот.Јас користам Телетрејдер...ги има сите работи само нема налози...плус ги има сите светски берзи и е бесплатно. Бестнет е добар го имам користено ама скап ми е малку. Е трејдер е изгледа само ок ако си во странство...за тргување е ок и физички брокер. Плус добиваш муабет плус некој совет и инфо.[DOUBLEPOST=1512482087][/DOUBLEPOST]
Ајде нека стои тука ова како фотографија од денешниот ден, па за година дена, ќе го препостирам, па да видиме, што се сме пропуштиле, а што било јако надувано.

Прегледај го приврзокот 181264
Во него ги правиш графиците?или? И се плаќа нешто за е-трејдер?

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Ако е само тоа (n)...ама ќе прашам кај брокерот.Јас користам Телетрејдер...ги има сите работи само нема налози...плус ги има сите светски берзи и е бесплатно. Бестнет е добар го имам користено ама скап ми е малку. Е трејдер е изгледа само ок ако си во странство...за тргување е ок и физички брокер. Плус добиваш муабет плус некој совет и инфо.[DOUBLEPOST=1512482087][/DOUBLEPOST]
Во него ги правиш графиците?или? И се плаќа нешто за е-трејдер?
Графиците се прават во Tableau - софтвер за визуализации.
Има два верзии на eTrader, разликата е дали сакаш да ја гледаш количината кај налозите кај секоја акција. Во бесплатната верзија, само гледаш, кои се најдобрата продажна и куповна цена, но без количини.

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Која е таа до зпко!?

По графиконив кмб охб окта и останато се со голем потенцијал но само по графиконот ...

Прегледај го приврзокот 181264

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
Vo stilot na bole :) , da prijavam...

1. Grnt prodadeno komplet, na vlezna cena od prosek neshto nad 400, ne deka ne vredi za ovie 800, tuku premnogu inerten mi e gradezniov sektor, a I plus znae ponekogash da bide debelo involviran vo politiki, a toa mene ne mi se dopagja...

2. Dokupeno stb... ne treba obrazlozenie, da ne bidam dosaden...

3. Dokupeno tete, fakjam dividenda sega, ushte edna april, a pred se, kupuvam zoshto ocekuvam prodazba na medicinska plastika I centralata na ttk banka (dvete se sopstvenost na teteks) I rekordna dividenda vo 2018ta za makedonski priliki...

4. Dokupeno okta, prosekot mi e dosta nizok, ocekuvam za max godina-dve da proraboti produktovodot, ako po nekoe cudo toa ne se sluchi, okta nema da.ima potreba od tolkav raboten kapital I zalihi I sigurno kje pukne dobra dividenda, zoshto I vo hellenic petroleum ne cvetaat rozi i tie sakaat da delat dobar del od dobivkata kako dividenda...

5. Do kraj na nedelava zavrshuvam so kupuvanje, pa posle Valter neka go brani Saraevo... ;-)

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Еве една од главните причини зошто компаниите, а посебно банките не сакаат да имаат приоритетни акции на својата капитална ставка. Член 421 од ЗТД

upload_2017-12-6_9-5-24.png

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
10.984
Поени од реакции
12.426
http://24vesti.com.mk/vrabotenite-od-„feni“-gi-prekinaa-blokadite-chekaat-noemvriska-plata

Многу таинствен стечајниот управник, иако некои портали кажаа дека банките ќе дадат пари за исплата на плати, мене не ми е јасно како е тоа изводливо?
Банките ги контролираат трансакциските сметки на фирмите, па по логика на нештата, можат да ги деблокираат за одредени потреби ако така сакаат.

Повеќе од очигледно е дека некој повлекол конци за да изврши притисок врз македонските банки, бидејќи вообичаено не се толку дарежливи за да деблокираат трансакциски сметки за да можат да се исплатат плати на вработените во фирмата чии што трансакциски сметки македонските банки ги блокираат.

Kajgana Shop

На врв Bottom