Гуми (пневматици)

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Епа треба да внимава, ако се исилил тој кога се качувал на тротоар и предницата ќе си ја смени за брзо, не само гумите.
Еве јас возам 3 години Сава Ескимо, на работа на сите возила се Сава Ескимо и не сум имал ваков проблем, во возење ми се има заебано само Dayton, погодив дупка полна со вода и ја оштетив странично, инаку со ниедна друга гума не сум имал проблем.
Не се исилил, колата му е доста тешка а гумата 55 висина, и јас сум имал еднаш со тоа мака, реално, какви ни се патиштата, на многу работи треба да пазиш, не само на тротоари, ако возиш многу километри како мене годишно, тогаш можеби треба да бараш некој друг бренд на гума.
Возам моментално Тојо зимски гуми, оваа му е трета година(последна) и од нив сум доста задоволен, пред тоа Гуд Јеар беа многу лоши, а и со Фајрстон имам добро искуство.

Два месеци барам вакво. Знае ли некој каде може да се најде или да не продава некој?
6dfd842a5a98c6f3fc7f5708fdcc3f47.jpg
Прашај кај овластен дилер за твојата марка возило, евентуално некој авто-отпад.

Дечки едно прашање
"General Тire" или "Hankook", цената им е идентична (со добиен попуст на ханкокот).
Која е подобра марка од искуство и од ревјуа?
Точни модели се:
Hankook Winter i’Cept RS
GENERALTIRE ALTIMAX WINTER +

Дечки едно прашање
"General Тire" или "Hankook", цената им е идентична (со добиен попуст на ханкокот).
Која е подобра марка од искуство и од ревјуа?
Точни модели се:
Hankook Winter i’Cept RS
GENERALTIRE ALTIMAX WINTER +
Барај RS2, ако се иста цена со GT, тогаш Hankook.

Некој да даде мислење за гумиве а и за марката, ми се допадна шарата, ама според цената а и не сум запознаен со оваа марка да не испадне некоја пластика.
uniroyal-rain-sport-3.jpg

Некој да даде мислење за гумиве а и за марката, ми се допадна шарата, ама според цената а и не сум запознаен со оваа марка да не испадне некоја пластика.
uniroyal-rain-sport-3.jpg

По нет по reviews се ок. Rainsport 3 (оваа што ја имаш постирано) е на сајтот каде што си проверувам има 80% од над 200 review-а.

Инаку сопственик на Uniroyal во Европа е Continental и мислам дека се произведуваат во Европа. Не би требало да се лоши а по цена ги споредив за мојата кола се мање више исти со Nokian, Dunlop SP SportMax, Kleber... ~ 90е парче (245/40/17)
Е сега за потрошувачка имаш E така де ќе ти троши малце повеќе :) .

И на крај краева како ќе ти се погоди али јас по тоа што успеав да прочитам би ја купил...

Поздрав.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Uniroyal/Rainsport-3.htm
Линк каде што обично проверувам :

По нет по reviews се ок. Rainsport 3 (оваа што ја имаш постирано) е на сајтот каде што си проверувам има 80% од над 200 review-а.

Инаку сопственик на Uniroyal во Европа е Continental и мислам дека се произведуваат во Европа. Не би требало да се лоши а по цена ги споредив за мојата кола се мање више исти со Nokian, Dunlop SP SportMax, Kleber... ~ 90е парче (245/40/17)
Е сега за потрошувачка имаш E така де ќе ти троши малце повеќе :) .

И на крај краева како ќе ти се погоди али јас по тоа што успеав да прочитам би ја купил...

Поздрав.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Uniroyal/Rainsport-3.htm
Линк каде што обично проверувам :
Нема да ги возам многу, зошто ми се за второ возило, само реков да не праат пластика за 2 год, барем 4 да терат.

Јас ги возам на една од колите. И јас како тебе ги купив малку скептично ама многу ми ги препорачуваа па си реков - јебига ќе ги пробам. И да ти кажам искрено гумата е одлична, дури и ми ги надмина очекувањата. Не е бучна, мека е на кола, на дожд е како лепак, тестирана ми е и на големи брзини >200 и после 1 година како ги купив сум презадоволен. Според гугл, униројал се подфабрика на Michelin...

Јас ги возам на една од колите. И јас како тебе ги купив малку скептично ама многу ми ги препорачуваа па си реков - јебига ќе ги пробам. И да ти кажам искрено гумата е одлична, дури и ми ги надмина очекувањата. Не е бучна, мека е на кола, на дожд е како лепак, тестирана ми е и на големи брзини >200 и после 1 година како ги купив сум презадоволен. Според гугл, униројал се подфабрика на Michelin...

Чуден концепт е. Мишелин ги поседува во Америка а Континентал во Европа. Како и да е не се кинески :)

Кажете препораки за гуми 195 65 R15?
Колата ја возам околу 10.000км годишно претежно низ Македонија. Сакам да имам едни (4 сезони), не ми се купуваат два пара.
Ако може и цени?

Последно уредено:
Кажете препораки за гуми 195 65 R15?
Колата ја возам околу 10.000км годишно претежно низ Македонија. Сакам да имам едни (4 сезони), не ми се купуваат два пара.
Ако може и цени?

Ми се свиѓа шарата.Американска гума
http://egumi.mk/mk/index.php/prodavnica/prodavnica/195-65-r15-uniroyal-rain-expert-3-detail
Мислам дека не ти е скапа.

Дојде време за промена на летни гуми... имам намера да земам 205 55 R16 91V Michelin Primacy 4 ...искуства со Michelin, дали се добри или само името е големо?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom