Гуми (пневматици)

A

Avenger99

Гостин
Епа треба да внимава, ако се исилил тој кога се качувал на тротоар и предницата ќе си ја смени за брзо, не само гумите.
Еве јас возам 3 години Сава Ескимо, на работа на сите возила се Сава Ескимо и не сум имал ваков проблем, во возење ми се има заебано само Dayton, погодив дупка полна со вода и ја оштетив странично, инаку со ниедна друга гума не сум имал проблем.
Не се исилил, колата му е доста тешка а гумата 55 висина, и јас сум имал еднаш со тоа мака, реално, какви ни се патиштата, на многу работи треба да пазиш, не само на тротоари, ако возиш многу километри како мене годишно, тогаш можеби треба да бараш некој друг бренд на гума.
Возам моментално Тојо зимски гуми, оваа му е трета година(последна) и од нив сум доста задоволен, пред тоа Гуд Јеар беа многу лоши, а и со Фајрстон имам добро искуство.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Два месеци барам вакво. Знае ли некој каде може да се најде или да не продава некој?
Прашај кај овластен дилер за твојата марка возило, евентуално некој авто-отпад.

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Дечки едно прашање
"General Тire" или "Hankook", цената им е идентична (со добиен попуст на ханкокот).
Која е подобра марка од искуство и од ревјуа?
Точни модели се:
Hankook Winter i’Cept RS
GENERALTIRE ALTIMAX WINTER +

A

Avenger99

Гостин
Дечки едно прашање
"General Тire" или "Hankook", цената им е идентична (со добиен попуст на ханкокот).
Која е подобра марка од искуство и од ревјуа?
Точни модели се:
Hankook Winter i’Cept RS
GENERALTIRE ALTIMAX WINTER +
Барај RS2, ако се иста цена со GT, тогаш Hankook.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
laufenn што гуми се?Што е подобро,тигар или нив,со цена се тука..

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Некој да даде мислење за гумиве а и за марката, ми се допадна шарата, ама според цената а и не сум запознаен со оваа марка да не испадне некоја пластика.

Член од
23 јануари 2014
Мислења
239
Поени од реакции
250
Некој да даде мислење за гумиве а и за марката, ми се допадна шарата, ама според цената а и не сум запознаен со оваа марка да не испадне некоја пластика.

По нет по reviews се ок. Rainsport 3 (оваа што ја имаш постирано) е на сајтот каде што си проверувам има 80% од над 200 review-а.

Инаку сопственик на Uniroyal во Европа е Continental и мислам дека се произведуваат во Европа. Не би требало да се лоши а по цена ги споредив за мојата кола се мање више исти со Nokian, Dunlop SP SportMax, Kleber... ~ 90е парче (245/40/17)
Е сега за потрошувачка имаш E така де ќе ти троши малце повеќе :) .

И на крај краева како ќе ти се погоди али јас по тоа што успеав да прочитам би ја купил...

Поздрав.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Uniroyal/Rainsport-3.htm
Линк каде што обично проверувам :

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
По нет по reviews се ок. Rainsport 3 (оваа што ја имаш постирано) е на сајтот каде што си проверувам има 80% од над 200 review-а.

Инаку сопственик на Uniroyal во Европа е Continental и мислам дека се произведуваат во Европа. Не би требало да се лоши а по цена ги споредив за мојата кола се мање више исти со Nokian, Dunlop SP SportMax, Kleber... ~ 90е парче (245/40/17)
Е сега за потрошувачка имаш E така де ќе ти троши малце повеќе :) .

И на крај краева како ќе ти се погоди али јас по тоа што успеав да прочитам би ја купил...

Поздрав.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Uniroyal/Rainsport-3.htm
Линк каде што обично проверувам :
Нема да ги возам многу, зошто ми се за второ возило, само реков да не праат пластика за 2 год, барем 4 да терат.

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Јас ги возам на една од колите. И јас како тебе ги купив малку скептично ама многу ми ги препорачуваа па си реков - јебига ќе ги пробам. И да ти кажам искрено гумата е одлична, дури и ми ги надмина очекувањата. Не е бучна, мека е на кола, на дожд е како лепак, тестирана ми е и на големи брзини >200 и после 1 година како ги купив сум презадоволен. Според гугл, униројал се подфабрика на Michelin...

Член од
23 јануари 2014
Мислења
239
Поени од реакции
250
Јас ги возам на една од колите. И јас како тебе ги купив малку скептично ама многу ми ги препорачуваа па си реков - јебига ќе ги пробам. И да ти кажам искрено гумата е одлична, дури и ми ги надмина очекувањата. Не е бучна, мека е на кола, на дожд е како лепак, тестирана ми е и на големи брзини >200 и после 1 година како ги купив сум презадоволен. Според гугл, униројал се подфабрика на Michelin...
Чуден концепт е. Мишелин ги поседува во Америка а Континентал во Европа. Како и да е не се кинески :)

Член од
2 ноември 2015
Мислења
205
Поени од реакции
53
Кажете препораки за гуми 195 65 R15?
Колата ја возам околу 10.000км годишно претежно низ Македонија. Сакам да имам едни (4 сезони), не ми се купуваат два пара.
Ако може и цени?

Последно уредено:

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
Кажете препораки за гуми 195 65 R15?
Колата ја возам околу 10.000км годишно претежно низ Македонија. Сакам да имам едни (4 сезони), не ми се купуваат два пара.
Ако може и цени?
Ми се свиѓа шарата.Американска гума
http://egumi.mk/mk/index.php/prodavnica/prodavnica/195-65-r15-uniroyal-rain-expert-3-detail
Мислам дека не ти е скапа.

Член од
21 септември 2011
Мислења
705
Поени од реакции
2.120
Дојде време за промена на летни гуми... имам намера да земам 205 55 R16 91V Michelin Primacy 4 ...искуства со Michelin, дали се добри или само името е големо?

Kajgana Shop

На врв Bottom