Струмица

Абе може они уште утре да почнат но време ќе помине додека ја направат мрежатана шо ја има кабелнет.Кабелнет имат нова опрема а стават и нов оптички кабел ке има нови канали и побрз интернет.Знам дека Кабелнет ги кочеше ного телекомо бидејки од нив го земат интернето па сакаа да носат линија од Бугарија и не им дадоа.Има ногу бирократија кај нас кој поткупе повеќе тај успева.

Јас сепак мислам дека за 2-3 години Кејблтел ќе се број еден во Македонија.
На пример во Бугарија Кејблтел за околу 1200 денари нуди 4 мегабита неограничен интернет Кабловска и Телефон со неколку часа бесплатни разговори.

Но проблемот кај нас е бирократијата и 1000 закони кој не дават да се развива интернетот.

Абе може они уште утре да почнат но време ќе помине додека ја направат мрежатана шо ја има кабелнет.Кабелнет имат нова опрема а стават и нов оптички кабел ке има нови канали и побрз интернет.Знам дека Кабелнет ги кочеше ного телекомо бидејки од нив го земат интернето па сакаа да носат линија од Бугарија и не им дадоа.Има ногу бирократија кај нас кој поткупе повеќе тај успева.

Јас сепак мислам дека за 2-3 години Кејблтел ќе се број еден во Македонија.
На пример во Бугарија Кејблтел за околу 1200 денари нуди 4 мегабита неограничен интернет Кабловска и Телефон со неколку часа бесплатни разговори.

Но проблемот кај нас е бирократијата и 1000 закони кој не дават да се развива интернетот.

Кабелнет и влечат интернет од Бугарија од Пловдив. Кој те лажа на тебе дека не им даделе интернет од Бугарија? Влечат ем од Телеком ем од Бугарија. Само у Струмица има нај шит интернет оти само Кабелнет се нема друг, а коо сакаа Бугари да отворат тука интернет у Струмица газдата на Кабелнет им се заканува, и затава саа нии ке плаќаме тука по 850ден. за интернет шо нема врска. За тии пари може да имаме интернет коска, ама тава ти е....:toe::toe::pos2::pos2:

Фала богу сеа ќе се растерери интернетот преку кабелнет.

Ајде навалејте на Телекабеееел :vozbud: Оставејте ме мене сам на кабелнет.

Ха,ха,ха... и јас го помислих тава. Нешто ме мрзе да одам да се одјавувам од кабелнет па да се прикључувам на телекабел а и додека да стабилизират мрежата ќе помине одреден период. Така да саа за саа ќе останам на кабелнет, за понатам ќе видаме. :)

Почнаа ли веке да работат? Оти уште утре одам да потпишам договор со них и да раскинам со кабелнет.
Ако работат си ставам од тај од 1500 ден со 100 гига лимит или сл.

Некни ка поминах од кај глобал имаше нешто горе дали енос се почнале да местат тама шо им треба или се го отвориле незнам, јас за 1-2 недели се префрлам...

Кабелнет и влечат интернет од Бугарија од Пловдив. Кој те лажа на тебе дека не им даделе интернет од Бугарија? Влечат ем од Телеком ем од Бугарија. Само у Струмица има нај шит интернет оти само Кабелнет се нема друг, а коо сакаа Бугари да отворат тука интернет у Струмица газдата на Кабелнет им се заканува, и затава саа нии ке плаќаме тука по 850ден. за интернет шо нема врска. За тии пари може да имаме интернет коска, ама тава ти е....:toe::toe::pos2::pos2:

Кабелнет зимат од Мт.Нет

:pos2::pos2::pos2:

Останувам и јас на Кебелнет, не за друго!
Убаво кажаа пред мене, Телекабел не се ни најмалце точни со таа брзина шо га кажуват. т.е. кажуват едно дават друго, а програмите... осеќам само српски ќе има, Btw сеќавате се оти поал Скопје ги заеба коо се закачии со А1 нели? И саа Скопје ги заеба па на Струмичане ќе ги лажат а? А и, ако не друго, зашо да не се вртат парите у Струмица или поубаво е штипјани да живеет со наши пари?
btw не се префљувајте одмах, почекајте да не се заебате оти и Кабелнет ќе покачат брзините!:smir:

Останувам и јас на Кебелнет, не за друго!
Убаво кажаа пред мене, Телекабел не се ни најмалце точни со таа брзина шо га кажуват. т.е. кажуват едно дават друго, а програмите... осеќам само српски ќе има, Btw сеќавате се оти поал Скопје ги заеба коо се закачии со А1 нели? И саа Скопје ги заеба па на Струмичане ќе ги лажат а? А и, ако не друго, зашо да не се вртат парите у Струмица или поубаво е штипјани да живеет со наши пари?
btw не се префљувајте одмах, почекајте да не се заебате оти и Кабелнет ќе покачат брзините!:smir:
И од денеска официјално е покачен интернетот за дупло.
Тава шо го пише на инфото е старо изгледа утре или другиден ке го сменат
И btw од утре ќе почнат да го стават оптичкиот кабел
СИГУРНИ ИЗВОРИ!!! :)

Кабелнет сее кабелнет..струмичка фирма.Задоволен сум од них и немам намера да се префрлам на друг нет..посебно оти е неограничен.

И конечно Телекабел имаме и во Струмица :)
Интернетот од 500 ден им 4096/512 со 6ГБ Лимит, после поминувањето на лимито брзината се намалува на 256/128 , шо за мене е подобар од кабелнет. За телевизијата незнам как се телекабел, ама знам оти кабелнет саа со некоо ново опрема, можно е да има(ме) и до 100 канали.
За 100 канали ќе почекаме уше малко, не е тава така право текнало ни и ајде да им пуштаме на народо да гледе 100 канале:smir: За почеток мош ќе има околу 15 до 20 нови канале

Одма се примеќа нема веќе чекање на Јутуб да се наполни клипот

А за канали треба да се одобрат мислам од совето за радио дифузија

Одма се примеќа нема веќе чекање на Јутуб да се наполни клипот

А за канали треба да се одобрат мислам од совето за радио дифузија
Така е :salut:

Покачен жими таквото. Саа ми е дупло побавен. 1500 ден плаќам за НИКАКОВ интернет, башка и лаг имам над 100. Заеби кабелнет, Телекабел му е мајката.

Покачен жими таквото. Саа ми е дупло побавен. 1500 ден плаќам за НИКАКОВ интернет, башка и лаг имам над 100. Заеби кабелнет, Телекабел му е мајката.
Да бе да. Кај сите е покачен само кај тебе не е.
Ти провери си комп. там некој вирус да не имаш, и тии што се програмите за download.
Ако толко си за Теле-Кабел шо не одаш уште од утре да си уклучаш.
До некни не знајаате шо е тава интернет а саа па не ви одговара и тава шо го има.
Нема разбирачка. :smir:

Абе на мене беше 250 сега еве
295015226.png

Кој сака да тестира

http://www.speedtest.net/

URL%5D

И од денеска официјално е покачен интернетот за дупло.
Тава шо го пише на инфото е старо изгледа утре или другиден ке го сменат
И btw од утре ќе почнат да го стават оптичкиот кабел
СИГУРНИ ИЗВОРИ!!! :)

Кој кажа официјално? Ако не дојдат до 1026/512 се префрлам :) Саа за 30-35КБ/с се побрзи... (ак не ти кажаах јас)

Да бе да. Кај сите е покачен само кај тебе не е.
Ти провери си комп. там некој вирус да не имаш, и тии што се програмите за download.
Ако толко си за Теле-Кабел шо не одаш уште од утре да си уклучаш.
До некни не знајаате шо е тава интернет а саа па не ви одговара и тава шо го има.
Нема разбирачка. :smir:

И оште незнам шо е тава интернет:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom