Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
S

staycalm

Гостин
Пак она со правата. А мори убаво те немаше едно време, хормоналните порометување достигнаа високи симптоми?
Зошто да нема право човекот да се срами од тоа што оваа не знае кај тера со нејзината сексуалност, а богами и со нејзиното општо постоење?

LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL

Всушност глупата си ти. Демек бараше такво нешто и не најде у речник? :D
И глуп ме викаш... 2 збора и ентер на гугл (define queer)... но глупиот сум јас. Еее такви сте вие, ќерко.
Брат да не си му на Лет3 па и ти ми се обраќаш у женски род? :icon_lol:
Тоа со правата не е пак, туку е истото, бидејќи уште нема еднакви права. Тргна новава власт позитивно, па видеќемо до кај ќе догура.
Знам дека ви е поубаво коа малцинствата си ќутиме и вие сте едини шо ви е дозволено да зборите на вакви теми, ама јебига тоа нема да се случи у блиска иднина.

Тоа дека оваа не знае кај тера со сексуалноста и со нејзиното општо постоење е твое мислење базирано на 0 факти. Ако беше така таа требаше да каже дека не знае што е и како е, а уствари таа убаво си дефинира што е, кога веќе мене ми збориш за гуглање требало ти да изгуглаш дефиниција за non binary пред да пишуваш овде.

У речник queer е пишано како левтерен како официјален превод а дополнително е изопачен, настран.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Овие queer ни сами не можат да се дефинираат а се љутат други ако ги дефинираат погрешно.
Или ти се свиѓаат мажи или жени или и мажи и жени и крај приче, а овие толку ги размазиле од невладиниве па сеа треба посебни термини да се смислуваат ако се осеќаш ко машко попладне или пак ко женско навечер, страшно глупи се значи.
А уствари и самите не се свесни дека со вакви глупи изјави самите се маргинализираат и оставаат глуп утисак.

S

staycalm

Гостин
Народов за хомосексуалноста уште не е помирен дека постои, ја тука објаснувам за квир, нон бајнари и остало. Ооо, 21ви век дојди и во Македонија што поскоро..

Член од
8 април 2012
Мислења
116
Поени од реакции
95
Рим 1, 24-28

24. затоа и Бог, според желбите на срцата нивни, ги предаде на нечистотата, за да се бесчестат телата нивни во самите себе.
25. Тие ја заменија вистината Божја со лага и му се поклонија и му служеа на созданието повеќе отколку на Создателот, Кој е благословен во сите векови. Амин!
26. Затоа Бог ги предаде на срамни страсти:: жените нивни природните потреби ги заменија со противприродни;
27. и мажите исто така; оставајќи го природното зближувањсе со женскиот пол, се распалија со желби еден кон друг, и вршеа срамни работи мажи со мажи, добивајќи отплата каква што одговараше на нивната заблуда.
28. И бидејќи не се обидоа да Го имаат Бога во разумот свој, тоа Бог ги предаде на изопачен ум – да го прават она, што не прилега;

Кор 6, 9-10

9. Или не знаете дека неправедниците нема да го наследат царството Божјо? Не лажете се: ни блудниците, ни идолопоклониците, ни прељубодејците, ниту ракоблудците, ни мажеложниците,
10. ниту крадците, ни користољупците, ни пијаниците, ниту хулниците, ни грабачите нема да го наследат царството Божјо.

Кор 6, 13-14

13. Храната е за стомакот, а стомакот за храната; но Бог и неа и него ќе го уништи. Телото, пак, не е за блудство, а за Господа, и Господ – за телото.
14. А Бог и Господа Го воскресна, и нас ќе нè воскресне со силата Своја.

Кор 6, 18-20

18. Бегајте од блудството! Секој грев, што го прави човекот, е надвор од телото, а блудникот греши против своето сопствено тело.
19. Или не знаете дека вашето тело е храм на Светиот Дух, Кој живее во вас и ви е даден од Бога и дека не припаѓате само на себеси?
20. Скапо сте купени. Затоа прославете Го Бога во своите тела и во своите души, кои се Божји.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Sto e toa semejstvo ?!
Dvajca roditeli + edno, dve ili poveke nivni deca !
OK da gledano spored tradicionalnite normi da se soglasuvam deka taka e ... no se se menuva na ovoj svet, taka da i karakterot na poimot semejstvo niz deceniite i vekovite se menuval i seuste se menuva ... eve jas sum single i ziveam so moite roditeli vo ista kuka zarem nie trojcata ne sme semejstvo ... nekoja sto e samohrana majka so edno ili dve deca zarem tie ne se semejstvo iako nedostasuva edniot roditel, nekoj pak samohran maz kaj kogo ostanalo deteto, ete se razvele, majkata si zaminala, zarem tie ne se semejstvo iako nedostasuva edniot roditel,
Zosto i homoseksualnite partneri da nemaat pravo da si imaat legalni brakovi isto kako i heteroseksualcite i da gi uzivaat site prava, pred se na pr. pravoto na nasledstvo dokolku edniot partner pocine i.t.n. zosto mora sekoja razlicnost da se hejta i satanizira.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Ииии вау, колку „лабаво и небитно уз-пат“ го спомна тоа.
Тешка тролка.
Тролка:ROFLMAO::ROFLMAO:
А што е па толку изненадувачки ако сум имала женски партнери? Ти не познаваш лезбејки или бисексуалки, у кој свет живееш?
Не те разбирам, али у право си небитно е. :D

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Прво исмеваш sexual harassment со ствари шо не спаѓаат у тоа и обвинуваш жртви на истиот дека за ситници пријавуваат. Второ, у глобала од секој хомофоб можеш да слушнеш едно исто нешто - модерно било тоа. Не знам од кај е тој заклучок дека е у мода да си хејтан од пола држава али оќе.
Ја знам дека ти си тешко искомплексиран кога ќе го искористиш терминот LGBQRUQRIGUQUIQ. Глеаш колку нелогична изјава имам? Истата изјава ја имаш и ти горе. Типката убаво си објасни, некогаш се осеќа поише ко маж некогаш поише ко жена. Кој кур влијание ти има тебе тоа у животот и зошто е тоа одлика на комплексаши?

За анализата, не знам како и зошто од цела изјава ти се фати за 'they' и 'we' и кое е значењето на тоа во твојов „аргумент“, ако воопшто има значење. Ја стаиле во опцијата lesbian а таа не е лезбејка при што напишала нешо у квир стил, на постерот и смениле наместо квир, различна, ради тоа шо не можеле да сфатат шо е тоа квир. И точно е тоа дека општеството те мења, те ревизира само ради фактот шо не може да сфати нешто со ограничените мозоци. Каква услуга направиле со different наместо квир (или настрана ор самтинг)?
Приказната е на место, објаснувањето е на место, поентата е на место. Не знам дали си глуп или само ограничен. Зборот queer може да се пише како квир, нема потреба од превод, до душа не сум ни сигурен дали квир е на македонски настран, не можам да најдам такво нешо у речник.

Патем, „суштеството“ ко шо ја нарекуваш ти, е уствари човек, иако ни тебе ни неа не ве познавам, гарантирам бољи човек од тебе. И не знам како ти процени дали џогира или не? Демек само екстра фит луѓе ако кажат дека џогираат тоа значи дека џогираат а друг ако каже такво нешо сигурно лаже? Уствари ти и сите редовни хомофоби на форумов секад сте као леле зашо си трошам време, и после 5 минути пак кењате по темите :)[DOUBLEPOST=1511632226][/DOUBLEPOST]
Види, си заборавил да пишеш дека се идентификуваш како apache helicopter. Минус поени имаш :([DOUBLEPOST=1511632258][/DOUBLEPOST]
Пропаганда е барање еднакви права?[DOUBLEPOST=1511632294][/DOUBLEPOST]
Пропаганда е барање еднакви права?

Чекај а кој ти кажа дека мораш да пазиш како ја ословуваш?[DOUBLEPOST=1511633624][/DOUBLEPOST]Овие дежурниве хомофоби шо нонстоп ќењаат по форум за хомосексуалноста ми се чини дека у РЛ aко седнеш да дебатираш на оваа тема ќе ти извадат цитати од библијата ко генијалецов овде: Шта речи, коју пораку послат?
Која е разликата меѓу бисексуалец и персоната на видеото?
Кои права ги немаат геј, лезбо и транџа персоните?

S

staycalm

Гостин
Рим 1, 24-28

24. затоа и Бог, според желбите на срцата нивни, ги предаде на нечистотата, за да се бесчестат телата нивни во самите себе.
25. Тие ја заменија вистината Божја со лага и му се поклонија и му служеа на созданието повеќе отколку на Создателот, Кој е благословен во сите векови. Амин!
26. Затоа Бог ги предаде на срамни страсти:: жените нивни природните потреби ги заменија со противприродни;
27. и мажите исто така; оставајќи го природното зближувањсе со женскиот пол, се распалија со желби еден кон друг, и вршеа срамни работи мажи со мажи, добивајќи отплата каква што одговараше на нивната заблуда.
28. И бидејќи не се обидоа да Го имаат Бога во разумот свој, тоа Бог ги предаде на изопачен ум – да го прават она, што не прилега;

Кор 6, 9-10

9. Или не знаете дека неправедниците нема да го наследат царството Божјо? Не лажете се: ни блудниците, ни идолопоклониците, ни прељубодејците, ниту ракоблудците, ни мажеложниците,
10. ниту крадците, ни користољупците, ни пијаниците, ниту хулниците, ни грабачите нема да го наследат царството Божјо.

Кор 6, 13-14

13. Храната е за стомакот, а стомакот за храната; но Бог и неа и него ќе го уништи. Телото, пак, не е за блудство, а за Господа, и Господ – за телото.
14. А Бог и Господа Го воскресна, и нас ќе нè воскресне со силата Своја.

Кор 6, 18-20

18. Бегајте од блудството! Секој грев, што го прави човекот, е надвор од телото, а блудникот греши против своето сопствено тело.
19. Или не знаете дека вашето тело е храм на Светиот Дух, Кој живее во вас и ви е даден од Бога и дека не припаѓате само на себеси?
20. Скапо сте купени. Затоа прославете Го Бога во своите тела и во своите души, кои се Божји.
Добар си? :icon_lol::icon_lol:[DOUBLEPOST=1511710475][/DOUBLEPOST]
Sto e toa semejstvo ?!
Dvajca roditeli + edno, dve ili poveke nivni deca !
OK da gledano spored tradicionalnite normi da se soglasuvam deka taka e ... no se se menuva na ovoj svet, taka da i karakterot na poimot semejstvo niz deceniite i vekovite se menuval i seuste se menuva ... eve jas sum single i ziveam so moite roditeli vo ista kuka zarem nie trojcata ne sme semejstvo ... nekoja sto e samohrana majka so edno ili dve deca zarem tie ne se semejstvo iako nedostasuva edniot roditel, nekoj pak samohran maz kaj kogo ostanalo deteto, ete se razvele, majkata si zaminala, zarem tie ne se semejstvo iako nedostasuva edniot roditel,
Zosto i homoseksualnite partneri da nemaat pravo da si imaat legalni brakovi isto kako i heteroseksualcite i da gi uzivaat site prava, pred se na pr. pravoto na nasledstvo dokolku edniot partner pocine i.t.n. zosto mora sekoja razlicnost da se hejta i satanizira.
Тоа се прашањата шо ме мачат и мене, ама никој нема асален одговор, само цитати од библија и Адам и Ева срање :D[DOUBLEPOST=1511711000][/DOUBLEPOST]
Која е разликата меѓу бисексуалец и персоната на видеото?
Кои права ги немаат геј, лезбо и транџа персоните?
Бисексуалност е сексуална привлечност кон двата пола.
Личноста на видеото кажа дека е non binary(genderqueer) тоа е родов идентитет а не сексуална ориентација.

Конечно ќе има промени во законот за дискриминација и ќе се воведе основ дискриминација заради сексуална ориентација, така да идеме напред полека полека.
Не транџа туку трансродово лице (transgender) Кои права се' уште ги немаме ЛГБТИ лицата? Милион легални ствари кои што хетеро луѓе во брак ги имаат ЛГБТИ паровите ги немаат.
Ако стварно те интересира и не прашуваш само онака, да се праша, еве ти линк и прочитај се' убаво.
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_the_Republic_of_Macedonia

Или пак ако те мрзи да читаш спореди ја summary table на крај на сајтот.
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_the_United_States

Последно уредено од модератор:
Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Ало!

Уште се бавите со други луѓе!

Зошто вие како личности не го покажете во животот најдоброто од вас па никој и ништо да не ви пречи?

Мразам насилство и bullying!
Секој човек каков и да е има право да се идентификува како сака

Не постои ЛГБТК пропаганда, тоа е природна последица на омразата кон оние со нетрадиционална сексуална ориентација. Ако сте доволно мудри ќе сфатите дека сите ДВИЖЕЊА постојат дури да се оствари целта. Во овој случај целта е ЛГБТК луѓето е најнормално да се третираат и да бидат НОРМАЛНО ПРИФАТЕНИ во општеството.

Ако тоа се оствари, после нема потреба од паради и сл...
Све ќе си биде нормално, како што си е и сега, ама некој не може да прифати дека има поразлични.

Не се криете зад некаков концепт за ЛГБТК пропаганда. Секој си се бори за своите права и немате право да негирате нечија борба ЗА САМ СЕБЕ. Што ви погрешија тие луѓе? Ништо, само филмо во вашите глави.

Ако има ЛГБТК пропаганда и таа ви пречи, сетете се дека на ТВ се шири најголемата конзумерска пропаганда со децении. Не ви пречи наметнатиот национализам, омраза, лажна и искривена историја, лаги и манипулации, а ви пречат ЛГБТК луѓето.

Тогаш нешто не е во ред со вас

П.С Ми се темни кога библии и „свети книги“ се цитираат
Тоа е одраз на тотална глупавост и дезинформираност

Член од
28 март 2006
Мислења
17.876
Поени од реакции
12.408
што значат буквите И и К (лгбт(и), лгбт(к)?

Последно уредено:
S

staycalm

Гостин
што значат буквите И и К (лгбт(и), лгбт(к)?
ЛГБТИ - Лезбејки, Геј, Бисексуалци, Трансродови лица, Интерсексуални лица
додека пак LGBTQ e Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer (некогаш q се користи и за questioning)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Не постои ЛГБТК пропаганда, тоа е природна последица на омразата кон оние со нетрадиционална сексуална ориентација. Ако сте доволно мудри ќе сфатите дека сите ДВИЖЕЊА постојат дури да се оствари целта. Во овој случај целта е ЛГБТК луѓето е најнормално да се третираат и да бидат НОРМАЛНО ПРИФАТЕНИ во општеството.
Поголема глупост немам прочитано од ова.
Ти треба моментално да се одлогираш од форумов и никогаш повеќе да не се најавиш.

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Значи и јас не знам како дојдов до ова, но многу глупаво чуство ми е, запознав трансексуалка преку интернет стрнец не знаев до душа во прво момент, изгледа 99% женска дури подобро изгледа од многуте жени, и ми праќаше слики атрактивни не нудо но така со долен веш или скратени тесни фустани провокативни слики, кога оп дознав во една слика обична дека ова не е вистинска жена и ми призна, и престанав да и пишувам но искрено не можам да престанам да мислам..... почнав да се плашам од себеси 28 години наполнив и сум бил најголем противник на ваквите работи и сега ова да ми случи како бумеранг но ви викам типот не знам што направил изгледа како викториа сикрет манекенките

Kajgana Shop

На врв Bottom