Nootropics (Mental Boost, koncentracija, fokus, memorija..)

• Креатор на темата Креатор на темата Vardarecc
  • Време на започнување Време на започнување
Abe jas sum zdrav brat, pukam. Vezbam 5 godini, vo top forma sum, i toa vezbam bez suplementi, osven glutamin sho zemav pred mesec dena. Ova so L-theaninov i so kofeinov sakav da go zemam za malku stimulacija, nekoe drogiranje, neloj "high" da dobijam, a da ne e toa od teshki drogi :). Ke vidam, ama nekako ovie dva dena nemam dobro cuvstvo od L-theaninot. A inache na sabajle go piev, na prazen stomak, i apcheto i kafeto.

Здрав пукаш а ти треба стимуланс, лолз

Активен б комплекс, рузмарин, ацетил л каритнин + стаблизирана алфа липоидна киселина = ем го решаваат проблемот со фокус, ем инибираат гликација на протеини, ем се мега анти оксиданти - win win.
Која е разликата помеѓу ацетил л-каритнин и л-каритнин, и која е поврзаноста со TMAO trimethylamine-N-oxide?
Дали ја имаш простудирано оваа проблематика?

Која е разликата помеѓу ацетил л-каритнин и л-каритнин, и која е поврзаноста со TMAO trimethylamine-N-oxide?
Дали ја имаш простудирано оваа проблематика?

ALCAR има претежно посилен ефект на митохондријата, и продукција на ATP - додека LCAR, е повеќе за метаболизам на шеќери/масти, ALCAR исто така многу по ефикасно ја преминува мозочната бариера.

TMAO и неговиот метаболизам е недоволно студиран сајд ефект, но според многуте студии и докази на Bruce Ames, за бенефитите на миксот ALA/ALCAR не верувам дека TMAO е сериозен проблем, дури и да постои ALA-та ќе го сузбие тој ефект, од мое искуство енергијата од оваа комбинација е неверојатна, поготово ако се додаде и рузмарин 2-3x на ден со оброци, како и активен б комплекс 1x со оброкот кој е најблиску до дозирањето на ALA/ALCAR.

П.С. Моментално на еден друг форум, правиме групна нарачка за Na-Rala, бујрум кој е заинтересиран.

Кај може да најдам л-теанин кај нас? Нема ни во зегин ни у еурофарм.

Кај може да најдам л-теанин кај нас? Нема ни во зегин ни у еурофарм.
Vo Zegin nemozis da najdis. Vo bilo koja druga apteka pobaraj, sigurno nekoja ke ima. Cisto edna informacija, jas koga ko kupiv L-theaninot; vleguvam vo apteka, i ja prashuvam aptekarkata "Izvinete, L-theanine imate?", taa odi i mi nosi L-carnitine. " Ne", i vikam, "L-theanine mi treba, ne carnitine". Mi vika deka nemaat, i slucajno frliv pogled vo pozadine i go gledam L-theaninot od Healthaid kako stoi ispred site drugi lekovi. I vikam " Ene go be, imate". Odi, go zema, go gleda, cita naslovot i mi veli "Shto e ova?". Cisto da znajs kolku se informirani nashive aptekari/ki

Vo Zegin nemozis da najdis. Vo bilo koja druga apteka pobaraj, sigurno nekoja ke ima. Cisto edna informacija, jas koga ko kupiv L-theaninot; vleguvam vo apteka, i ja prashuvam aptekarkata "Izvinete, L-theanine imate?", taa odi i mi nosi L-carnitine. " Ne", i vikam, "L-theanine mi treba, ne carnitine". Mi vika deka nemaat, i slucajno frliv pogled vo pozadine i go gledam L-theaninot od Healthaid kako stoi ispred site drugi lekovi. I vikam " Ene go be, imate". Odi, go zema, go gleda, cita naslovot i mi veli "Shto e ova?". Cisto da znajs kolku se informirani nashive aptekari/ki
Sum bil vo slicna situacija :D Isto za istiot L-Theanine.

Не сум баш запознаен како одат реуглативите кај нас... Дали пирацетамот и сличните лекови се издаваат на рецепта или може и без рецепта?

Не сум баш запознаен како одат реуглативите кај нас... Дали пирацетамот и сличните лекови се издаваат на рецепта или може и без рецепта?
Mozit bez recepta ama sumnjam vo kvalitetot na piracetamot kaj nas, edino l theanine ima dobar

Mozit bez recepta ama sumnjam vo kvalitetot na piracetamot kaj nas, edino l theanine ima dobar

Фала. Уште нешто, за Пирацетам од која фирма кажуваш? Јас во Мк имам видено дека има само комбинација на пирацетам со цинаризин(Фезам), а тој го издаваат само на рецепта.
Fezam.jpg

Фала. Уште нешто, за Пирацетам од која фирма кажуваш? Јас во Мк имам видено дека има само комбинација на пирацетам со цинаризин(Фезам), а тој го издаваат само на рецепта.
Fezam.jpg
Jas koristev piracetam od SMART bosanska firma mislam deka beshe

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom