Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Ама зошто се лажеш себе си постојано и постојано со вакви изјави, а мислиш дека некој друг ти верува?

Освен Ошо и Гурџиев по некоја книга, и да додај го Мало и Коелјо, немаш друго. Ок, и куп весници по нет. Жолта штампа полна глава.
Намали со заболеното его...
Да имаше, ќе споредеше убаво и концизно работите. Христијански секташ е најлош вид на верник. Не сака поклонување, но е убеден дека е просветлен на база на верување до степен на пророк...
Диши.

Ти реков, ти си само налутен зол човек со скршено его од едно дејствување на форум...

Кога ќе прочиташ нешто од Кроули и други Телемити, ќе зборуваме за Телема. Сега може само да ти повторувам да земеш да читаш и да учиш ако сакаш да знаеш што зборувам за да не ме разбираш погрешно.

п.с. И јас бев на миса, Гностичка Миса.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
п.с. И јас бев на миса, Гностичка Миса.
Кој бог, во која форма и начин се објавува на верните присутни на гностичка миса и како верните гностици знаат дека им се објавува токму повиканиот бог а не некој неповикан?

Живо ме занима, како и обично.

Одговори соодветно на поставеното прашање и не ми измрдувај со „доскочици„ и „одоколу„.

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Кој бог, во која форма и начин се објавува на верните присутни на гностичка миса и како верните гностици знаат дека им се објавува толку повиканиот бог а не некој неповикан?
Живо ме занима, како и обично.

Одговори соодветно на поставеното прашање и не ми измрдувај со „доскочици„ и „одоколу„.

Фалус те занима живо. Во мртва душа не вирее огнот на живот. Тебе живо те интересира како да зборуваш лаги заради едно твое верување. Злобно.

Таен и неискажлив господ... Итн итн, и секој има различно искуство кое не може туку така да се пренесе едноставно со ограничениот човечки говор на друг.
Посебно не на човек од стариот еон кој што е грешен.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Фалус те занима живо. Во мртва душа не вирее огнот на живот. Тебе живо те интересира како да зборуваш лаги заради едно твое верување. Злобно.

Таен и неискажлив господ... Итн итн, и секој има различно искуство кое не може туку така да се пренесе едноставно со ограничениот човечки говор на друг.
Хепта,

неспособноста да дадеш соодветен одговор е твоја вродена маана или од мене лесно предвидлива реакција?...

И што рече, кој бог се јавуе на гностичка миса?

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Хепта,

неспособноста да дадеш соодветен одговор е твоја вродена маана или од мене лесно предвидлива реакција?...

И што рече, кој бог се јавуе на гностичка миса?
Ѓаолот, Мики....ѓаолот се јавуе....666
Бррррр....страв ме фаќа...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.625
Поени од реакции
9.241

Ако те разбрав добро, ти зборуваш за интроспекција, нели?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Ако те разбрав добро, ти зборуваш за интроспекција, нели?
Ако интроспекција е ова, тогаш би рекол дека е повеќе од тоа.

Во Гностичката Миса на E.G.C. , „верните“ (верни бре :) ) се активни учесници во Мисата... различни тајни прикажува Мисата, во зависност од иницијацијата и постигнувањата на оној што е дел од истата.
Самото Кредо на Гностичката Миса дава мала слика за „религиозниот“ дел на Телема (бидејќи во E.G.C. има луѓе кои не се членови на ниту еден Ред кој што го прифатил Законот на Телема, но го прифатиле Законот и станале дел од E.G.C. која не бара иницијации).

Гностичката Миса е универзално обожување и призивање на најтајната Светлина која што е двигател на Се (не знам што значи тоа за вас, ниту ме интерсира) и чие име е неизговорливо меѓу мноштвото. Така било, така е и така ќе остане засекогаш, бидејќи некои работи се премногу свети за да се валкаат на Земјата!

Бидејќи Законот на Телема наметнува апсолутна слобода со апсолутна одговорност сега и тука - не може да дефинира шаблон „кој бог и во каква форма“ се објавува и какво искуство има една индивидуа. Тогаш ќе биде залудно целото зборување дека од Телема извираат четирите зраци: Liberty, Life, Light and Love :)

Секако, луѓе кои го проучуваат Законот, ги знаат хиероглифите на Мајсторот (комбинирани со нивните искуства), можат симболично да ги изразат искуствата и да најдат некој пресек со другите и нивните искуства (ако им е волја, инаку ќе обожуваат во тишина, во нивните храмови).
Бидејќи, не секој универзум се поклопува со другиот.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ако интроспекција е ова, тогаш би рекол дека е повеќе од тоа.

Во Гностичката Миса на E.G.C. , „верните“ (верни бре :) ) се активни учесници во Мисата... различни тајни прикажува Мисата, во зависност од иницијацијата и постигнувањата на оној што е дел од истата.
Самото Кредо на Гностичката Миса дава мала слика за „религиозниот“ дел на Телема (бидејќи во E.G.C. има луѓе кои не се членови на ниту еден Ред кој што го прифатил Законот на Телема, но го прифатиле Законот и станале дел од E.G.C. која не бара иницијации).

Гностичката Миса е универзално обожување и призивање на најтајната Светлина која што е двигател на Се (не знам што значи тоа за вас, ниту ме интерсира) и чие име е неизговорливо меѓу мноштвото. Така било, така е и така ќе остане засекогаш, бидејќи некои работи се премногу свети за да се валкаат на Земјата!

Бидејќи Законот на Телема наметнува апсолутна слобода со апсолутна одговорност сега и тука - не може да дефинира шаблон „кој бог и во каква форма“ се објавува и какво искуство има една индивидуа. Тогаш ќе биде залудно целото зборување дека од Телема извираат четирите зраци: Liberty, Life, Light and Love :)

Секако, луѓе кои го проучуваат Законот, ги знаат хиероглифите на Мајсторот (комбинирани со нивните искуства), можат симболично да ги изразат искуствата и да најдат некој пресек со другите и нивните искуства (ако им е волја, инаку ќе обожуваат во тишина, во нивните храмови).
Бидејќи, не секој универзум се поклопува со другиот.
Хепта,

доволно си млад за да ја знаеш „онаа„., според која „...Од шумата...„...и тн...

Туку, од сета оваа твоја „шума„ од веќе виден монолог, намерно ја испушташ најбитната работа; кој бог, како, во кој облик и на кој препознатлив начин, се јавува на гностичката миса?

Собери храброст, а може да ти повикам и „олеснувачи„ па дај конечно, одговори на она за кое си прашан а не за кое не си прашан.

Самоодговарањето чувај го „за по дома„.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Иако не заслужуваш одговор, сепак ете покажав милосрдие и ти излегов во пресрет и за да не бидеш во монолог и да не си го креваш егото до Исус и назад велејќи дека многу мудар си саде мудри прашања поставуваш чии одговори само ти и Црквата ги знаете...

Ете повторно:

Исто и во последниот мој пост кој го коментираш залудно дополнив за твоето прашање, за да биде појасно зошто така сум одговорил.

Твој проблем е што не ти чини одговорот. Различен одговор од овој нема да добиеш... не одговараме на прашања тука за да го задоволиме оној кој што прашал, нели :)

P.S. Like за младоста :love:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Хепта,

да поедниставиме.

На гностичка миса се јавува/ат:
1. Мики Маус.
2. Елвис Присли.
3. Султан Хамид.
4 Дополни сам....

Аман веќе, морам ли постојано да ти помагам?...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Ама си упорен ти само за да секое прашање кое не по христијански терк да го прогласиш за неодговорено. Работи христијанското его, работи... не бесцелно рековте дека патот кон пеколот е широк, па и овие алатки од форуми го прошируваат дополнително :)

Како беше, ти секако не можеш да одиш во рајот, христијанин си - грешен. Барем греши како човек кога веќе си казнет од старт, со наследување :)

Вакви со заокружување прашања ќе си понудиш во твојата црква и додавајте, заокружувајте, верувајте дека е така... кај мене не оди така.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ама си упорен ти само за да секое прашање кое не по христијански терк да го прогласиш за неодговорено. Работи христијанското его, работи... не бесцелно рековте дека патот кон пеколот е широк, па и овие алатки од форуми го прошируваат дополнително :)

Како беше, ти секако не можеш да одиш во рајот, христијанин си - грешен. Барем греши како човек кога веќе си казнет од старт, со наследување :)

Вакви со заокружување прашања ќе си понудиш во твојата црква и додавајте, заокружувајте, верувајте дека е така... кај мене не оди така.
Хепта,

ајде уште троа помош од моја страна, оти е појќе од јасно дека твојата младост и твоето незнаење се правопорционални.

Еве вака:

1. Кога Црквата се собира на служба, таа Го повикува Бога и Он се јавува на одреден начин и во одреден облик.
2. Кога римокатолиците се собираат на миса, не им се јавува Бог.
3. Кога паганите или масоните или било кои идолопоклоници (рецимо, обожавателите на концертите од „Ролинг Стоунс„...) се собираат, тие чинат призив на лукавиот и он им се јавуе, на одреден начин и во одреден облик.
4. Кога овосветовните луѓе прават собиранка, рецимо свадба, на свадбата доаѓаат саде ликовите кои се поканети, а тоа се редовно, смртни луѓе.
4. И сега, доаѓаме до битното; кој се јавува на гностичка миса?

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Ама ти одговорив. Ете линк, не знам зошто бараш друг одговор? :)

Кои христијански лаги сега ги истресе, страшно. Па ти сакаш да ни кажеш дека само православната црква најправилно изведува ритуали!
Сонце.

Па јас постојано зборувам дека за православните дури и другите христијански цркви се сатанизам, постојано измислуваат непријатели за да имаат потреба од гревови и казнувања и постојано заморување на сите со вашите лакрдии!
Не мора да ми докажуваш, знам веќе како оди сето тоа.

И католиците не чинат за православните дури, не пак да ги разберете другите, кои се подалечни од вас...
Опасна вера е твојава - саде осудување и омраза кон другите.
Но нели рековме: таков беше стариот еон и такви учења создаде - контрадикторни и дијаметрално спротивни религии кои го поеделија законот бесцелно!

Зошто? Заради Исус? Зарди црквата? Заради верата?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ама ти одговорив. Ете линк, не знам зошто бараш друг одговор? :)

Кои христијански лаги сега ги истресе, страшно. Па ти сакаш да ни кажеш дека само православната црква најправилно изведува ритуали!
Сонце.

Па јас постојано зборувам дека за православните дури и другите христијански цркви се сатанизам, постојано измислуваат непријатели за да имаат потреба од гревови и казнувања и постојано заморување на сите со вашите лакрдии!
Не мора да ми докажуваш, знам веќе како оди сето тоа.

И католиците не чинат за православните дури, не пак да ги разберете другите, кои се подалечни од вас...
Опасна вера е твојава - саде осудување и омраза кон другите.
Но нели рековме: таков беше стариот еон и такви учења создаде - контрадикторни и дијаметрално спротивни религии кои го поеделија законот бесцелно!

Зошто? Заради Исус? Зарди црквата? Заради верата?
Хепта,

ќе одговориш на прашањето или јас да одговорам во твое име?

Што ти е толку страв да кажеш кој ви се јавува на гностичката миса? Ќе те кара шефот? Ќе те дигнат на клоци од клубот? Ќе останеш без плата?...

Kajgana Shop

На врв Bottom