Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Јас на сите глупи копиљаци ко тебе што не живееле минимум по 5 години во време на сдс и во време на вмро би им забранил да зборат за политика.
Што лошо напишав?
Ако за тебе гујо не е најголемо гомно кое го родила оваа земја и ако незнаеш дека Струмица е единствена општина што не е задолжена тогаш не ти е местото на оваа тема.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
Што лошо напишав?
Ако за тебе гујо не е најголемо гомно кое го родила оваа земја и ако незнаеш дека Струмица е единствена општина што не е задолжена тогаш не ти е местото на оваа тема.
А зошто за тебе Грујо е најголемо г.мно ?

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
А зошто за тебе Грујо е најголемо г.мно ?
СЈО откри 35 банкарски сметки на Груевски, а 27 на Пешевски

Ете едно последно откриено зло од диктаторот, гледај колку сметки полни со милиони имаат со дебелава прасица пешко.

А на некои луѓе сметките им беа блокирани за 1.000 денари, некои за долг од 50 евра со камата го плаќаа по неверојатни 500 евра.
Директно удараа по граѓаните на РМ , затоа за мене е најголемо г.мно, под кожа му беше влезен на секој граѓанин на РМ.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
@Almeida овој ^ бетер од тебе, ти барем имаше храброст да ни го покажеш изворот, а овој само спинува.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255

Ете едно последно откриено зло од диктаторот, гледај колку сметки полни со милиони имаат со дебелава прасица пешко.

А на некои луѓе сметките им беа блокирани за 1.000 денари, некои за долг од 50 евра со камата го плаќаа по неверојатни 500 евра.
Директно удараа по граѓаните на РМ , затоа за мене е најголемо г.мно, под кожа му беше влезен на секој граѓанин на РМ.
Кој милиони јас ништо не прочитав освен тие сметки што ги имале, и јас имам во сите банки сметки ама пари јок :D

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Измислена е веста. Се гледа. Кај он толку сметки...
Отвори прочитај што пишува, па врати се да не расветлиш што откри

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.300
Кој милиони јас ништо не прочитав освен тие сметки што ги имале, и јас имам во сите банки сметки ама пари јок :D
Па нели реков дека е фејк њуз, фуцк ин тхе браин, што би рекол твојон колега.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Те сфатив, ама кои се последиците од комунизмот после. Нов феудализам само во форма на Олигархија :cool:

Истото важи и за десничарски режим, во суштина каква и да е автократска власт е страшно поефективна било да се работи за унапредување или уназадување на државниот ентитет, проблем е што зад таа брзина и ефикасност стојат ликвидации, прогони и што не. Истото тоа да се постигне преку демократија треба многу време, меѓутоа темелите се поздрави.

Земи Јужно Амерички десничарски vs левичарски режими за компарација, резултатот на крајот кој е?

Од клерофашизам до сталинизам.

Скандивските капиталистички земји се многу поблиску до социјализам него кој било друг.

Умереност и прилагодување е веројатно во прашање.

P

psychostasia

Гостин
И Груевски исто, поштен човек што си го заработуваше лебот поштено и празни сметки има во сите банки. Само го местат човекот за да го замајат народот од правите проблеми како името на пример.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom