Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Благодарам, туку нешто те снема од кога Сдс дојдоа на власт.
Се мислам дека не си задоволен со нивните постапки, ама претходно од што многу гурабии јадеше не ти се отвара уста :D .
Биди маж барем, опцуј го овој што летал за 4.000доларос до Аргентина. Или страв ти е од удба

Не бе комунистите се најдоброто нешто за секое општество. Незнам само зашто напињате за на Запад а не за Исток тогаш... Сите земји кои што биле комунистички мед и млеко сигурно.
Јас никогаш не бев за СДСМ. Јас единствено што сакав е Гвујо и фамилијата да легнат по затвори. Тој што летал до Аргентина за 4000 евра, разликата во цената да си ја даде за лекови.

Комунизмот е лек за општество како што било Македонија после втората светска војна. Комунизмот и планската економија во суштина се супер кога земјата треба да се индустријализира, и да се изгради инфраструктура. Ме мрзи да ти објаснувам.

B

Bafra

Гостин
Многу грешиш.
Паторот комунист беше? Најголемиот егзодус на Македонци е во негово време.
Сите лекари у Германија отидоа. Сите IT инжињери отидоа по светов. Знаеш како е рикосана репродукцијата? Знаеш сигурно.
Тоа што Сталин го правел во Русија е чисто држење на власт и малку има врска со комунизам. Тоа е тиранија. Ги мешаш поимите. Во време на СФРЈ многу луѓе добија шанса да се школуваат и стекнат високо образование. Последниве години гледај - цветаат приватни факултетчиња, дисперзирани студии у Дебар, се шири силна антикултура, шунд, религија....
Споредбата со Русија исто е несоодветна затоа што се работи за огромна територија и голема, огромна застапеност на други народи покрај рускиот кои се силно асимилирани и кои без „цврста рака“ којзнае каде би терале.
Интелектуалците бегаат кога се шири простаклук и истиот станува мејнстрим....национализам, верска омраза....
Грујо го донесе Васил Тупурковски
Ставрески СДС кадар
Мијалкови капиталисти сигурно не се.
Итн итн[DOUBLEPOST=1511367316][/DOUBLEPOST]
Јас никогаш не бев за СДСМ. Јас единствено што сакав е Гвујо и фамилијата да легнат по затвори. Тој што летал до Аргентина за 4000 евра, разликата во цената да си ја даде за лекови.

Комунизмот е лек за општество како што било Македонија после втората светска војна. Комунизмот и планската економија во суштина се супер кога земјата треба да се индустријализира, и да се изгради инфраструктура. Ме мрзи да ти објаснувам.
Не е финтата само краткорочно да гледаш нелии.
А за комунизмот те молам не ми објаснувај, доволно е да ги погледне човек земјите каде имало комунисти :P
Сигурно Америте на сите им се криви

D

Daedalus

Гостин
Се мислам дека не си задоволен со нивните постапки, ама претходно од што многу гурабии јадеше не ти се отвара уста :D .
Биди маж барем, опцуј го овој што летал за 4.000доларос до Аргентина. Или страв ти е од удба

Не бе комунистите се најдоброто нешто за секое општество. Незнам само зашто напињате за на Запад а не за Исток тогаш... Сите земји кои што биле комунистички мед и млеко сигурно.
сдсм ни „к" немаат од комунизам у нив.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
А за комунизмот те молам не ми објаснувај, доволно е да ги погледне човек земјите каде имало комунисти :P
А ако човек ги погледне откога биднаа капиталисти... страшно.

А исто може да ги погледеш најсиромашните земји во светов и да ми кажеш кој систем се.

Доста со Алекс Џоунс, десничарски, конзервативни, као демек либерални прдежи.

П.С. јадеш соја ?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Не е финтата само краткорочно да гледаш нелии.
Сигурно Америте на сите им се криви
Тоа зависи во која состојба доаѓањето на комунизмот ја затекнал една држава. Светски познати економисти ќе ти кажат дека нема подобар систем од планската економија која се врзува со комунизмот кога е потребно да се гради една држава од корен, односно кога треба да се направи квантен скок од заостанато полуфеудално општество во индустријализирано. Комунизмот станува баласт кога се усложнува економијата на една држава.

B

Bafra

Гостин
А ако човек ги погледне откога биднаа капиталисти... страшно.

А исто може да ги погледеш најсиромашните земји во светов и да ми кажеш кој систем се.

Доста со Алекс Џоунс, десничарски, конзервативни, као демек либерални прдежи.

П.С. јадеш соја ?
Не јадам соја, сакаш машки со цицки ли....

Алекс е сељак а ти само него ли го знаеш. Плус жена му е Еврејка.

Комунистичките земји ниту една не премина во капитализам, Кина најблиску е. Сите други Олигархија[DOUBLEPOST=1511369283][/DOUBLEPOST]
сдсм ни „к" немаат од комунизам у нив.
Е немаат ама затоа имаа Олигархизам и непотизам. Како немаат кога се е исто само њега нема...

Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39

Кому - на, Кому - не.

B

Bafra

Гостин
Тоа зависи во која состојба доаѓањето на комунизмот ја затекнал една држава. Светски познати економисти ќе ти кажат дека нема подобар систем од планската економија која се врзува со комунизмот кога е потребно да се гради една држава од корен, односно кога треба да се направи квантен скок од заостанато полуфеудално општество во индустријализирано. Комунизмот станува баласт кога се усложнува економијата на една држава.
Светски познати економисти кои во животот немаат ни еден ден во реален сектор.
Хартија е едно, реалноста е друга.
Природните закони се појаки од планот на најпаметниот економиста :P

Во сите науки е признато дека постојат ЦИКЛУСИ (не женски) само економијата не ги признава и комунистите

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Светски познати економисти кои во животот немаат ни еден ден во реален сектор.
Хартија е едно, реалноста е друга.
Природните закони се појаки од планот на најпаметниот економиста :P

Во сите науки е признато дека постојат ЦИКЛУСИ (не женски) само економијата не ги признава и комунистите
ОК, не разбра баш што ти кажувам. Терај магарето.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.296
Поени од реакции
21.387
Зошто кримос?
Затоа што режимот не успеа да докаже дека е виновен?
Аболициран затоа што не беше ништо докажано и неговото апсење беше чиста политичка хајка, човекот ја водеше најдобрата општина во Македонија, единствено Струмица не беше задолжена ниту 1 денар и овој крај беше најекономски развиен и претставува најубаво место за живеење во Македонија.
Тоа инфо дека Струмица не била задолжена, е од 2016 година, пред да ја напушти функцијата крадоначалник. Претходните години имаше ситуации каде општината беше задолжена со над 4 милиони евра.

Струмица можеби претставува најубаво место за живеење, ама за партиските овци. Пастиров од Муртино цела Струмица ја направи бачило. Самиот има изјавено дека сите 2744 штабски овци во општината се вработени со одлуки на кадрови комисии на СДСМ - од хигиенирач во Еленица, до директор на некоја институција која што е под општината.

И не се пишува "најекономски развиен", туку "економски најразвиен", што секако нема врска со реалноста.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Струмица можеби претставува најубаво место за живеење, ама за партиските овци. Пастиров од Муртино цела Струмица ја направи бачило.
Така тебе те лажат од штабот на ДРПМНЕ.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.296
Поени од реакции
21.387
Инаку ми беше симпатичен неговиот српски со онаа насмевка која сепак зрачеше со искреност, а не "A не веома врло добро" за што не тролаа низ целиот Балкан. Затоа и сега се гледа кој е роден за добар дипломат и политичар, а кој е роден за крадец и манипулатор на сопствениот народ
:facepalm:

Вакво газо-лижење веројатно ти е последица на сендвич-инстинктот за бранење на својот сопственик, во спротивно не гледам причина зошто некој би се резилел со вакви "Семе Синапово" патетики.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
Многу грешиш.
Паторот комунист беше? Најголемиот егзодус на Македонци е во негово време.
Сите лекари у Германија отидоа. Сите IT инжињери отидоа по светов. Знаеш како е рикосана репродукцијата? Знаеш сигурно.

Тоа што Сталин го правел во Русија е чисто држење на власт и малку има врска со комунизам. Тоа е тиранија. Ги мешаш поимите. Во време на СФРЈ многу луѓе добија шанса да се школуваат и стекнат високо образование. Последниве години гледај - цветаат приватни факултетчиња, дисперзирани студии у Дебар, се шири силна антикултура, шунд, религија....
Споредбата со Русија исто е несоодветна затоа што се работи за огромна територија и голема, огромна застапеност на други народи покрај рускиот кои се силно асимилирани и кои без „цврста рака“ којзнае каде би терале.
Интелектуалците бегаат кога се шири простаклук и истиот станува мејнстрим....национализам, верска омраза....
Ова некој виц или не е не ја разбирам поентата?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom