Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Не знам за тоа
Четвртиот пасус, вели има незаконски добиени документи, а законот им е над се, накратко.
Значи имаат изговор за 2 работи, да одбиваат при најмал сомнеж и дека ќе спроведат истраги

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
А јас на ламарини тропав[DOUBLEPOST=1511123151][/DOUBLEPOST]Досаден сум Ама.... ДОГОВОРОТ Е ТОА[DOUBLEPOST=1511123225][/DOUBLEPOST]Ме израдва брате упм
Мене ми е од одамна кажано и сигурирано кој ке зема државјанство а кој не.и мене не ми одговараат информациите кои идат до мене ама тоа е то.неможиме тука ништо друго да правиме ипак бракјава имаат други закони за кои сега строго се држат.
А јас на ламарини тропав[DOUBLEPOST=1511123151][/DOUBLEPOST]Досаден сум Ама.... ДОГОВОРОТ Е ТОА[DOUBLEPOST=1511123225][/DOUBLEPOST]Ме израдва брате упм
Абе мене никако немие до радост ама тоа е вистинската ситуација .како мене така и на90% од апликантите не ни одговара ама тоа е то.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Епа нека ми е со среќа. После 2 години конечно...

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Не знам за тоа[DOUBLEPOST=1511124049][/DOUBLEPOST]
Неможам сега да го барам, ак го најдам ќе го постирам, иначе ова е од 2015 година, затоа напишав беше, па не беше, а од април годинава е секојдневие. Иначе на повеќе пати имаат изјавувано дека ДАБЧ си игра курташак со удостоверенијата.
Znaci 10 clena e sovetot normalno so pretstavnici od vlasta,samo 2 od MP znaci ocigledno nema volja vo partiite na vlast na celo so Bojko da ni davet,ne e nikakov problem zakonot,koga nesakaat toa ti e.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Четвртиот пасус, вели има незаконски добиени документи, а законот им е над се, накратко.
Значи имаат изговор за 2 работи, да одбиваат при најмал сомнеж и дека ќе спроведат истраги
Издаваат удостоверенија противзаконски т.е. не го почитуваат тоа што го бара законот, не наведуваат врз основа на кои документи е утврдено потеклото, нема документи за в'сшодјашт според законите, погрешно го толкуваат законот итн.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Издаваат удостоверенија противзаконски т.е. не го почитуваат тоа што го бара законот, не наведуваат врз основа на кои документи е утврдено потеклото, нема документи за в'сшодјашт според законите, погрешно го толкуваат законот итн.
Ако не наведуваат значи, по соте основи[DOUBLEPOST=1511124662][/DOUBLEPOST]
Епа нека ми е со среќа. После 2 години конечно...
Е сега пофали се од кога што како

Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
Zdravo imam edno prasanje dali za podnesuvanje na dopolnitelni dokumenti ze zakazuva elektronski vo Pravosudieto ?.I uste edno prasanje dali minuva vtor bratucet .

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ај помош,
Молбата ви е уважена, вашиот поднесок е ставен на дополнително експертско разгледување.

Има и ново бројче

Што е ова, колку се чека???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom