- Член од
- 23 мај 2013
- Мислења
- 2.396
- Поени од реакции
- 5.774
Ќе може ли некој модератор да отвори анкета за задолжителен воен рок ?
Баш ме интересира како ја одреди годината на тој месен нарезок.ЈНА СУВ ДНЕВЕН ОБРОК, 20 И КУСУР ГОДИНИ ПОДОЦНА
cute,
Ја коа бев у војска 1999 на теренска обука ни дадоа месен нарезак од 1970, а ако си од тие што имаат среќа ќе ти се падне од 1971. Али нема везе, тие коктел вакцините шо ти ги даваат на почеток, ти праат да пиеш вода од бари и ништо да не ти е. Е сеа, што све има унутра тоа е друга прича, како што е друга прича и фактот дека на секои не знам колку им се заебува јетрата после војска.
?Баш ме интересира како ја одреди годината на тој месен нарезок.
Најсериозно.?
Озбиљно ова прашуваш?
Купи една конзерва и разгледај ја убаво. Голема шанса има датум на производство да имаат стаено.Најсериозно.
Да ?Купи една конзерва и разгледај ја убаво. Голема шанса има датум на производство да имаат стаено.
Епа ние ШРО бевме специјални изглеа. Коа бевме на повеќе дневна теренска обука на Криволак, во Пепелиште такви ни дадоа. Еднаш додуше.Да ?
Јас бев војска во сега далечната 1997 и и тогаш се вртеше истиот муабет. Не видов такво нешто, напротив месниот нарезак во конзерви беше ганц нов, како од фабрика излезен како и се што јадевме. По серискиот број знаевме дали е говедски или свински за да случајно не им падни за јадење на припадниците на армијата на другиот државотворен народ или оние од исламска вероисповест ради свинското.
Сигурно и во дрнч веруваш дека служат во војска?
Знаеш што мислеше војската што е дрнч и од што е правен или да те потсетам.
Додуша имаше и дрвени колачиња ама ретко кој веруваше дека се од дрво.
Војводо не беше сами ти теренска, сите одевме и сите имавме добиено сув оброк мимимум еднаш во воениот рок. За месни нарезаци колку имаш јадено во текот на службата ако ти кажам косата ќе ти се крени или минимум еднаш неделно па сега ти рачунај. Вака по муабетот би рекол дека си бил прашинар па затоа овие муабети ( прашинар ти е инаку пешадија ).Епа ние ШРО бевме специјални изглеа. Коа бевме на повеќе дневна теренска обука на Криволак, во Пепелиште такви ни дадоа. Еднаш додуше.
Али пошто господинот Груевски убаво ви кажал да не верувате на sosrsidi i komunari i masonski-iluminati ете иди прашај го Здравче Левица, мислам дека од твое село е. Он беше со мене у војска и ако памти ќе ти го каже истово. А веруем дека памти.
Дрнч има две значења.
Едното е течност за чистење пушки, а другото храна што се служи у петок, која беше составена од тоа што останало од претходните денови, микс.
Сегде кај што бев (и у Илинден и по селата* коа служев), така беше (освен во воена академија). Не е тоа нешто кој знае колку страшно. Има и пострашни ствари у војска.
* Битола и Охрид
Јас имам најдвано и тутки коса во јадењето па што.Ти реков иди прашај го Здравче, дали јадел конзерва од 71-ва.
Имам јадено доста месни наресци у војска (како и сите), али еднаш беше само со таква дата.
За дрнчот, зарем немаш грав наоѓано, помеѓу оризот, компирите?