Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 мај 2017
Мислења
32
Поени од реакции
12
Дали може некој во ПП да орати линк онлајн ако можи да се најди т.е да се пребара воениот архив.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Според ова што го читам "постојана лична карта" дали би се разликувала од постоечката Бг.Л.К.и би важела единствено за државјани на Р.Македонија?
Како така да го сфатив ова околу издавањето на Л.К. или грешам?
Позз :D
Се разликува, оваа е за странци ама имаш многу поволности со неа, престој, право да работиш итн.[DOUBLEPOST=1510605731][/DOUBLEPOST]
Дали може некој во ПП да орати линк онлајн ако можи да се најди т.е да се пребара воениот архив.
Не, имаш google.com и кога ќе напишиш воен архив велико трново еве на македонски кои резултати ти излегуваат? А ако се вратиш барем 5-6 страни назад ќе ти стане јасно дали можеш да пребаруваш во архивот или да подадеш молба. Мислам да не глумиме ретардирани, поздрав[DOUBLEPOST=1510605813][/DOUBLEPOST]
е и тоа е варианта,нели ?
Којто разбрал, разбрал

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Едноставно приоритетите се други во моментов (Албанија), нас ќе не решаваат по друг начин, на пример ако неможеш да си ги докажеш бугарските корени дојди и работи во бугарија, имаш олеснувања во процедурата за работна виза т.е. постојана лична карта и други бенефиции кои ти следуваат како бугарин од македонија (со документ за произход), плус автоматски според закон влегуваш во приоритетна листа за државјанство и процедурата се убрзува и побрзо ќе земеш отколку некој со оригинални документи. Е сега тие што работат во мк малку потешко али тие што дремат по дома и чекаат пасош за да бегаат по германии, англии, а им се нуди шанса да не се само џаболебари, нека размислат.
http://topnovini.bg/node/779534
За жал така се суша подолго време. Покрај тоа можно е за не европските инвеститори да не ограничат само со работни дозволи кои ќе важат само во БХ

Член од
9 мај 2017
Мислења
32
Поени од реакции
12
Се разликува, оваа е за странци ама имаш многу поволности со неа, престој, право да работиш итн.[DOUBLEPOST=1510605731][/DOUBLEPOST]
Не, имаш google.com и кога ќе напишиш воен архив велико трново еве на македонски кои резултати ти излегуваат? А ако се вратиш барем 5-6 страни назад ќе ти стане јасно дали можеш да пребаруваш во архивот или да подадеш молба. Мислам да не глумиме ретардирани, поздрав[DOUBLEPOST=1510605813][/DOUBLEPOST]
Којто разбрал, разбрал
Ako mozi rekov arno ako ne.. nw mi glumi ludilo i ne se izrazuvaj na takov nacin

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Да споделам....на мајка ми и е одобрен произходот денес а има поднесено на 24 Април оваа година само со потврда од БККС издадена на основ на нејзина баба родена 1919 во село со 100% блгарско население.

Член од
11 декември 2011
Мислења
82
Поени од реакции
73
I mene istoto me interesira ako najdea prati mi ako najdam ke ti pratam :D[DOUBLEPOST=1510607693][/DOUBLEPOST]
I mene istoto me interesira ako najdea prati mi ako najdam ke ti pratam :D

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Не таа карта не е нормална лична карта и не укажува државјанство, со неа можеш да живееш и работиш во бугарија и да ги имаш сите права како државјанин освен да гласаш, државјанство се стекнува после 5 години
Da prati nekoj link za vadenje na postojana licna karta oficijalna stran kade sto pisuva sto kako moze so nejze i slicno ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
19 ноември 2009
Мислења
18
Поени од реакции
8
Искрено, немам појма кој ми е ПИН-от, ама бидејќи поднесов, ми се чини пред декември 2015, пишав како што пишува под точка 4.

Што понатаму? Како да закажам за понатаму? Идеји? Искуства?

Attachments

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Да споделам....на мајка ми и е одобрен произходот денес а има поднесено на 24 Април оваа година само со потврда од БККС издадена на основ на нејзина баба родена 1919 во село со 100% блгарско население.
Odobren ili gotov za podiganje?

D

Drexel

Гостин
Абе друго е произход да ти одобрат а друго е државјанство али ај со среќа нека и е што и да планира да прави

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Odobren ili gotov za podiganje?
Одобрено.....ќе можи да се подигне кога ќе пишува "Издадено удостоверение".
Абе друго е произход да ти одобрат а друго е државјанство али ај со среќа нека и е што и да планира да прави
Постирав информативно да се знае до каде се стигнати во ДАБЧ инаку кој го следи форумов јасна му е работата дека има голема разлика помеѓу одобрен произход и одобрено државјанство.....тс одобрен произход не гарантира и добивање државјанство.
За во иднина никој со сигурност не може да знае и да тврди како ќе се одвива целиот процес за добивање на државјанство.

Последно уредено:
D

Drexel

Гостин
Da prati nekoj link za vadenje na postojana licna karta oficijalna stran kade sto pisuva sto kako moze so nejze i slicno ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Под број 1 се ти е опишано и сите документи наведени, Главни работи кои се потребни е треба прво за виза Д да аплицираш, да уложип пари во бугарска банка дали беше 1000 или 2000€ не се сеќавам да покажеш дека имаш пари и нема од социјално да живиш, да имаш место кај ќе живееш правиш договор за кирија ли било што незнам, овие се најглавните точки кои мора да ги задоволиш другите потребни документи се наведени во линкот, запомни дека кога ќе ја земеш виза Д мора да завршиш се додека си во бг без да излезеш зошто визата не важи ако излезеш само еднаш се користи и толку, или најубава варијанта да обезбедиш се пред да ја земеш и потоа ја земаш влегуваш и поднесуваш само во полиција во која општина во бг ќе живееш.

https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider57/документи-от-дејности/35ea8c1e-postoqnnoprebivavanepdf.pdf

Немој да го заборавиш најглавното Удостоверение од дабч на кое ќе пишува дека ова удостоверение е за постојано пребиваване

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom