- Член од
- 9 мај 2017
- Мислења
- 32
- Поени од реакции
- 12
Дали може некој во ПП да орати линк онлајн ако можи да се најди т.е да се пребара воениот архив.
Се разликува, оваа е за странци ама имаш многу поволности со неа, престој, право да работиш итн.[DOUBLEPOST=1510605731][/DOUBLEPOST]Според ова што го читам "постојана лична карта" дали би се разликувала од постоечката Бг.Л.К.и би важела единствено за државјани на Р.Македонија?
Како така да го сфатив ова околу издавањето на Л.К. или грешам?
Позз
Не, имаш google.com и кога ќе напишиш воен архив велико трново еве на македонски кои резултати ти излегуваат? А ако се вратиш барем 5-6 страни назад ќе ти стане јасно дали можеш да пребаруваш во архивот или да подадеш молба. Мислам да не глумиме ретардирани, поздрав[DOUBLEPOST=1510605813][/DOUBLEPOST]Дали може некој во ПП да орати линк онлајн ако можи да се најди т.е да се пребара воениот архив.
Којто разбрал, разбрале и тоа е варианта,нели ?
За жал така се суша подолго време. Покрај тоа можно е за не европските инвеститори да не ограничат само со работни дозволи кои ќе важат само во БХЕдноставно приоритетите се други во моментов (Албанија), нас ќе не решаваат по друг начин, на пример ако неможеш да си ги докажеш бугарските корени дојди и работи во бугарија, имаш олеснувања во процедурата за работна виза т.е. постојана лична карта и други бенефиции кои ти следуваат како бугарин од македонија (со документ за произход), плус автоматски според закон влегуваш во приоритетна листа за државјанство и процедурата се убрзува и побрзо ќе земеш отколку некој со оригинални документи. Е сега тие што работат во мк малку потешко али тие што дремат по дома и чекаат пасош за да бегаат по германии, англии, а им се нуди шанса да не се само џаболебари, нека размислат.
http://topnovini.bg/node/779534
Ako mozi rekov arno ako ne.. nw mi glumi ludilo i ne se izrazuvaj na takov nacinСе разликува, оваа е за странци ама имаш многу поволности со неа, престој, право да работиш итн.[DOUBLEPOST=1510605731][/DOUBLEPOST]
Не, имаш google.com и кога ќе напишиш воен архив велико трново еве на македонски кои резултати ти излегуваат? А ако се вратиш барем 5-6 страни назад ќе ти стане јасно дали можеш да пребаруваш во архивот или да подадеш молба. Мислам да не глумиме ретардирани, поздрав[DOUBLEPOST=1510605813][/DOUBLEPOST]
Којто разбрал, разбрал
I mene istoto me interesira ako najdea prati mi ako najdam ke ti pratam [DOUBLEPOST=1510607693][/DOUBLEPOST]Дали може некој во ПП да орати линк онлајн ако можи да се најди т.е да се пребара воениот архив.
I mene istoto me interesira ako najdea prati mi ako najdam ke ti pratamДали може некој во ПП да орати линк онлајн ако можи да се најди т.е да се пребара воениот архив.
Da prati nekoj link za vadenje na postojana licna karta oficijalna stran kade sto pisuva sto kako moze so nejze i slicno ?Не таа карта не е нормална лична карта и не укажува државјанство, со неа можеш да живееш и работиш во бугарија и да ги имаш сите права како државјанин освен да гласаш, државјанство се стекнува после 5 години
Odobren ili gotov za podiganje?Да споделам....на мајка ми и е одобрен произходот денес а има поднесено на 24 Април оваа година само со потврда од БККС издадена на основ на нејзина баба родена 1919 во село со 100% блгарско население.
Абе друго е произход да ти одобрат а друго е државјанство али ај со среќа нека и е што и да планира да правиДа споделам....на мајка ми и е одобрен произходот денес а има поднесено на 24 Април оваа година само со потврда од БККС издадена на основ на нејзина баба родена 1919 во село со 100% блгарско население.
Одобрено.....ќе можи да се подигне кога ќе пишува "Издадено удостоверение".Odobren ili gotov za podiganje?
Постирав информативно да се знае до каде се стигнати во ДАБЧ инаку кој го следи форумов јасна му е работата дека има голема разлика помеѓу одобрен произход и одобрено државјанство.....тс одобрен произход не гарантира и добивање државјанство.Абе друго е произход да ти одобрат а друго е државјанство али ај со среќа нека и е што и да планира да прави
Под број 1 се ти е опишано и сите документи наведени, Главни работи кои се потребни е треба прво за виза Д да аплицираш, да уложип пари во бугарска банка дали беше 1000 или 2000€ не се сеќавам да покажеш дека имаш пари и нема од социјално да живиш, да имаш место кај ќе живееш правиш договор за кирија ли било што незнам, овие се најглавните точки кои мора да ги задоволиш другите потребни документи се наведени во линкот, запомни дека кога ќе ја земеш виза Д мора да завршиш се додека си во бг без да излезеш зошто визата не важи ако излезеш само еднаш се користи и толку, или најубава варијанта да обезбедиш се пред да ја земеш и потоа ја земаш влегуваш и поднесуваш само во полиција во која општина во бг ќе живееш.Da prati nekoj link za vadenje na postojana licna karta oficijalna stran kade sto pisuva sto kako moze so nejze i slicno ?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
na 20 jan petokА која дата во Јануари поднел за произхот?