Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
DREKSEL nemam nisto od nego , Mislam da trazam od Trnovo,
inaku seloto kade sto e roden toj majkami tatko mi i jas so popisot
na Kncev se site bugari,Majka mi ima svidetelstvo za zavrseno
osnovno skolo i pise oti bila bugarka, Mislene daj,[DOUBLEPOST=1510519807][/DOUBLEPOST]seloto e radovisko
Ako e bugarsko sveditelstvo ke ti svrsi rabota

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
decki ve molam za pomos, i jas planiram da odam vo Strumica vo Bugarskiot klub da zemam potvrda so mnozinsko naselenie. Dali treba da nosam nekoj izvod od baba, prababa pa da go proverat nejzinoto selo so kakvo naselenie e ili pak treba moeto selo da go proverat kadesto jas ziveam??? Ne mi e jasno na koj osnov, kako sto?
Треба да ги носиш сите изводи/умреници вклучително и твој извод и пасош.
Ако ја вадиш потврдата на основ на прабаба тогаш ќе ти треба нејзина умреница,умреница/извод на баба/дедо и во зависност од која страна се поврзуваш извод од мајка или татко.Најдобра варијанта ти е да извадиш потврда на основ на предок роден во село кадешто според статистиката на Кнчов живееле само блгари во тоа време.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Имајте предвид дека според статистиката на Димитар Мишев од 1905 г. подетално е опишано, ги пишува многу србомани, гркомани итн.[DOUBLEPOST=1510520357][/DOUBLEPOST]И да е според двете или трите статистики 100% бугарско село, тоа не значи дека ќе помине во МП, тоа ти е само да си ја пробаш среќата и да се надеваш и на други фактори кои би ги убедиле да те пуштат на лотаријата.

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Abe zasto GI lazete lugeto za potvrdi so mnozinsko naselenie, Jas imav potvrda kade 100% naselenieto e popisano Bugarsko I toa Ohridsko Selo I pak Molbata Ne e uvazena, potvrdute spored mene nemaat nikakvo znacenje, neka se Javi Nekoj I neka prilozi dokaz, Deka samo so potvrda zel graganstvo, se somnevam Deka IMA takvi

Sent from my Xtouch using Tapatalk
ako neko pocne da pisuva deka potvrdi ne vazat posrednicite odma napadnat vo kontra napad BIZNISO DA NE I PROPADNE

Член од
10 ноември 2017
Мислења
23
Поени од реакции
4
Фала ви многу а каде да видам дали селото е пишано со Бг население ? се работи за селото Смолари (близу до границата на бг е)

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
Сподели тука еден форумџија пред 2-3 месеци дека го одбиле во ДАБЧ со документи од чичко/вујко така да не верувам дека примаат но со сигурност не тврдам.
Искрено не верувам дека Лазар ќе издаде потврда на основ на братучед.Нема да има статистика пошто братучедот сигурно не е роден пред 1918/20.Освен ако имате заеднички предок но во тој случај не ти треба братучедот.
што знам деновиве јас му го проверувах бројот од дабч на мој братучет кој е од јануари поднесено за произхот значо пред месец ипол му бил излезен произходо и деновиве посредникот му го подигнал и му рекол да си извади слика лекарско и неосудуван за да закажат интервју

D

Drexel

Гостин
Abe zasto GI lazete lugeto za potvrdi so mnozinsko naselenie, Jas imav potvrda kade 100% naselenieto e popisano Bugarsko I toa Ohridsko Selo I pak Molbata Ne e uvazena, potvrdute spored mene nemaat nikakvo znacenje, neka se Javi Nekoj I neka prilozi dokaz, Deka samo so potvrda zel graganstvo, se somnevam Deka IMA takvi

Не ги лажам луѓето но повеќето се очајни и незнаат што да прават а немаат ни што да однесат а сакаат нешто да однесат да не ги биде жал подоцна што не однеле и да се нервираат што не однеле. Потврдите од клубовите е единствено што можат да однесат без резлилика дали ги одобруваат или не ги ставаат на долго чекање за размислување, па произход на потврдите законски се издава ама немора да значи дека ќе ти дадат државјанство може да добиеш постојан престој во бг да живееш и работиш и после 5 год по пат на натурализација да бидеш државјанин

Последно уредено од модератор:
Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
што знам деновиве јас му го проверувах бројот од дабч на мој братучет кој е од јануари поднесено за произхот значо пред месец ипол му бил излезен произходо и деновиве посредникот му го подигнал и му рекол да си извади слика лекарско и неосудуван за да закажат интервју
Sto pisuvase na status koga ti go proveruvase?

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
Sto pisuvase na status koga ti go proveruvase?
Статус'т на зајавлението е : Одобрено зајавление. В процес на издаване ,,,,оваа му пишуваше пред 3- 4 дена а сега пише Нјама намерени зајавленија по посочените критерии брачет ми ми кажа дека посредникот му го подигнал произходот

Член од
20 јуни 2017
Мислења
36
Поени од реакции
16
А која дата во Јануари поднел за произхот?

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249

АКО СИ ИСКРЕН мада ке излажеш??!!!!!!!ДАЛИ СИ ОСУДУВАН----(казна за паркинг)----без разлика дали си крив или прав,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,?????????!„!!!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom