Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
А aкo сaкaш oсвен нoзете и устaтa дa јa зaбришеш,сaмo клекни нa кoленa.
Ustvari da bese svesen nemase da bides tolku glup. E posle nekoj ke mi drzi predavanje deka site sme bile isti. Ti si odlicen dokaz deka toa ne e taka. Ameba ednokletocen, elementaren, intelektuelno zargan :pipi:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ustvari da bese svesen nemase da bides tolku glup. E posle nekoj ke mi drzi predavanje deka site sme bile isti. Ti si odlicen dokaz deka toa ne e taka. Ameba ednokletocen, elementaren, intelektuelno zargan :pipi:
Блaгoдaрaм.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Имам едно прашање за тие со први братучеди и слично, а и другите ако знаат нешто нека одговорат. Дали имате потврда од здружение издадена врз основа на братучед или директно во ДАБЧ сте подале документи и ви е издадено удостоверение врз основа на братучед и дали освен тоа е наведено нешто околу вашите дитектни предци дедо-прадедо или само роднинските врски со братучедот.
Дали моментално примаат апликации во ДАБЧ со документи по сребрена линија.

Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
МП не спорат дека удостоверенијата од ДАБЧ се самостојни административни актове туку постапуваат по измените на Наредба бр.1 од 1999г. за прилагане на чл.5 од ЗБГ, а таму стои: удостоверение+сите документи кои го докажуваат тоа. А ако е незаконски да ги прекратуваат со одлуката од судот кој никој не ја видел што пишува во неа, тие што висат ти е исто како да се прекратени и кога тогаш ќе ги прекратат. Надеж за тие што висат и не се прекратени се измени во законот кои не се на повидок и никој не знае дали ќе има скоро и какви ќе се тие.[DOUBLEPOST=1510320354][/DOUBLEPOST]
Каде ги преведе, во МК?
da vo Mk, preveduvac so e na listata on Konzulatot vo BT. Pisav mail ispadna deka treba da gi dadam originalite na uvid.

Член од
5 јуни 2017
Мислења
50
Поени од реакции
14
Кај мене е така, барем така ми одговорија...пишете им на маил, до сега два пати им имам пишано и ми одговараат во рок од неколку саати... aba@aba.government.bg
Do kogo da go upatam prasanjeto tamu do pretsedatelot ili nekoj drug bidejki pisuva treb da obelezis i konkretno da prasam za mojot status

Член од
18 октомври 2016
Мислења
119
Поени од реакции
164
Кaкo и дa е ти гaрaнтирaм декa не идaт пo ред,тoa биди сигурен.Прoчитaј 3-4 пoстa пoгoре и ке се увериш.Претерaa и тие штo oбјaвувaaт нoвoсти и прoрoчaнствa,aмa и вие штo прaвите стaтистики дo кaде стигнaле,кoгa ке пoтпишувaaт истo претерувaте aмa немa врскa,уште еднaш сo среќa aкo е фер требa вие први дa земете,штo сте изгубиле тoлку време.
Јас не правам СТАТИСТИКИ туку се јавувам на форумов кога имам моментални новости и ме инересираат само вистинити факти и не губам време со пишување на форумов бидејки додека луѓе трошат време на КАЈГАНА јас работам,творам и заработувам за мојата ЌЕРКА...... ТОЛКУ.

Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
Denes I'm pisa mail I vednas ti odgovorija?
Da. Eve go mailot.
Здравејте, ако имате документ от Вашијат дјадо/ лична карта и паспорт/ трјабва да ги представите и свидетелство за раждане на мајка Ви или башта Ви от к'дето да е видно този дјадо на кого е башта. Документите се представјат на ул. Аксаков, № 5 гише № 3 с молба да б'дат приложени к'м Вашата преписка.

I sea na dopolnitelna kolku se ceka? edno 2 godini valda :(

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Neznam druze , prviot broj od molbata koj broj e od koja godina??????

Moze odat bez red ili po nekoj niven ili po nekoj red na dobieni dopolnitelni doks.
Moze neznam otkako me vratija so objasnuvanje deka namesto kopija od krstenica treba da odnesam orginalot vednas 18 avgust 2015 go odnesov i eve 2 godini i nesto nema promena sega podnesov i molba da kazat vo sto e problemot . ednostavno ja tupat so 2014

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Da. Eve go mailot.
Здравејте, ако имате документ от Вашијат дјадо/ лична карта и паспорт/ трјабва да ги представите и свидетелство за раждане на мајка Ви или башта Ви от к'дето да е видно този дјадо на кого е башта. Документите се представјат на ул. Аксаков, № 5 гише № 3 с молба да б'дат приложени к'м Вашата преписка.

I sea na dopolnitelna kolku se ceka? edno 2 godini valda :(
Nikoj neznae kolku se ceka na dopolnitelna kaj site e razlicno, a na koja e-mail adresa I'm pisa sto vaka brzo ti odgovorija?

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Ha, izgleda kruzat lazni pasosi, eden decko e vraten od Ungarija so falc pasos, bil vo pritvor 3 dena i go vratile nazad, Inaku pasos dobil za 6 meseci, odel preku posrednik,, i demek neznael deka e falc, cekal 6 meseci da "izleze" pasosot i mislel deka se e regular...
овие работи се за маленки деца те молам не ги пишувај испагаш,се правиш сосила глуп со овие работи,(без навреда),да ти објасним,за да добиеш за 6 месеци треба прецедателот да ти е братучет или брат,,и колку што занам сликање се прави во полициска станица за ПАСОШ а не во барака,истае процедурата за сите,се оди преку ЛЕГАЛНИ институции а не НЕ преку тезга от пазар....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom