Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.517
Немој вака со педерски финти.
Убаво те прашав во друга тема( гледам дека не најде за сходно да се прискажиш)
Како ти одредваш колку е тоа заслужена плата ?
Заклучивме дека 12000 им е многу. Колку треба според тебе да му паќаш на вработените?
Јас ко имав вработени ги плаќав многу повеќе од тоа, така да сам си заклучуваш и ме наведуваш, но ти простувам, затоа што и немаш други аргументи.

Туку немаш добар збор за новава влада која се грижи за зголемување на платите на повеќе од 18.000 денари во странските инвестиции, кои работат за 12.000 ?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
this just in
СДСМ ја поддржале Теута во Тетово пошо да не била Теута, ДУИ ќе коалицирале со ВМРО.
а ја будала мислев дека ДУИ не коалицирале со ВМРО пошо Груевски бил против СЈО...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.482
Поени од реакции
24.230
Јас ко имав вработени ги плаќав многу повеќе од тоа, така да сам си заклучуваш и ме наведуваш, но ти простувам, затоа што и немаш други аргументи.

Туку немаш добар збор за новава влада која се грижи за зголемување на платите на повеќе од 18.000 денари во странските инвестиции, кои работат за 12.000 ?
Прв пат слушам за тоа така да ке ме извиниш немам што да кажам во врска со тоа.
И не те прашав колку си им плаќал на вработените кога си ги имал. Твоја работа е тоа. Те прашав што ти е репер за тоа колкава плата заслужиле. Дека заслужиле помалце од 12000 сам си кажа така да незнам каде виде или како заклучи дека те наведувам на било што.
Те прашав и многу други работи ама пошто си ми го проценувал карактерот одби да одговориш.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.770
Поени од реакции
16.997
Тоа допрва ќе се дознава.
се се тоа лажги а потребни му се на сценаристот за притисок врз опозицијата и народот, по промена на името и се што им е планот, се тоа ќе се заборави а на учките ќе им ги намалат казните спрема притворот...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.517
Прв пат слушам за тоа така да ке ме извиниш немам што да кажам во врска со тоа.
И не те прашав колку си им плаќал на вработените кога си ги имал. Твоја работа е тоа. Те прашав што ти е репер за тоа колкава плата заслужиле. Дека заслужиле помалце од 12000 сам си кажа така да незнам каде виде или како заклучи дека те наведувам на било што.
Те прашав и многу други работи ама пошто си ми го проценувал карактерот одби да одговориш.
Можи да ме цитираш кај кажав дека не заслужиле 12.000 ?

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
се се тоа лажги а потребни му се на сценаристот за притисок врз опозицијата и народот, по промена на името и се што им е планот, се тоа ќе се заборави а на учките ќе им ги намалат казните спрема притворот...
Велиш промена на име..а знаеш дека без референдум потпишан од граѓаните никој нема право да го чепка името?
Остај тоа што ве лажеше Гујо дека ќе се продавало знаме и име.
Нема ништо од тоа.. тоа беа само безидејни манипулации од партијата за да се отстрани вниманието на луѓето од криминалите кои јавно им беа плеснати.
Учките ги аболицираше Грујо во 2011 , ова што се деси во Диво Насеље беше платена терористичка банда за да престанат да се објавуваат бомбите во тој период.
И секако после тоа никој од партијата ДУПМНЕ не им се поклони на хероите кои паднаа, туку веднаш за Заев се фатија дека поради него се случило ова.
Е до толку беа лицемерни,крволочни,гнасни кон сопствениот народ.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.482
Поени од реакции
24.230
Можи да ме цитираш кај кажав дека не заслужиле 12.000 ?
Сакаш да кажиш дека зголемвањето на минималната плата го сметаш како позитивна работа и со душа чекаш да ја имплементираш?
Ето видиш јас сосем погрешен впечаток сум добил?
А да ја направат 20000 не е подобро?
Можеби 30000.
Минималната плата барем според мене е срање работа. Срање била и кога беше таму 9060 денари и сега кога е 12000( или колку и да е ).

Член од
5 мај 2016
Мислења
35
Поени од реакции
14

Туку немаш добар збор за новава влада која се грижи за зголемување на платите на повеќе од 18.000 денари во странските инвестиции, кои работат за 12.000 ?[/Q UOTE]
Еве јас ќе ти дадам збор за новата влада,затоа што сум добро запознат со платите,еве вака 12,000 ден земаат сите што се вработени во првите 3 месеци, оние кои се подолго земаат од 15-16,000 ден,оние кои седат преку времено 17-18,000 ден,а оние кои работаат и недела и преку времено земаат и до 24,000 ден.од се оваа што ти наведов имам другари кои моментално ги земаат овие суми освен 12,000 затоа што ги имаат поминато сите, тие 3 месеци. А Заев знае дека ако не им дава субвенции на странците они ќе си заминат,а тие уствари и ги даваат тие суми, само што треба да помине време за да дојдеш до таа сума. Друг збор за новата влада е што се живо поскапува,најново дизелот, тие со праски и лубеници останаа со празни раце без пласман им дадоа само субвенции што им следуваа секоја година,ја распродадоја државава што со мењавање на име што со мењавање на историја, сега на учебници за брзо, кукаја за тендерите на ВМРО, сега Анѓушев сите ги зема,плачеа за задолжувања,а сега за пола година се задолжија 400 милиони евра,за 1 год 800 м, а за 11 години колку што владееше грујо скоро 9 милијарди ако продолжат со ова темпо,ги ослободи сите криминалци. И што е најважно сите зборат за криминалот за Грујо,а за Заев никој ништо не збори, а има видео каде зема мито.и плус еднаш осуден,но Бране го пушти.И се ова погоре наведеново за неполна година што ли не чека во следниве 3 години.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Велиш промена на име..а знаеш дека без референдум потпишан од граѓаните никој нема право да го чепка името?
Нема ништо од тоа.. тоа беа само безидејни манипулации од партијата за да се отстрани вниманието на луѓето од криминалите кои јавно им беа плеснати.
Учките ги аболицираше Грујо во 2011 , ова што се деси во Диво Насеље беше платена терористичка банда за да престанат да се објавуваат бомбите во тој период.
И секако после тоа никој од партијата ДУПМНЕ не им се поклони на хероите кои паднаа, туку веднаш за Заев се фатија дека поради него се случило ова.
ова како што за двојазичност требаше 2/3 мнозинство во парламент? а не со обичен закон за унапредување на албанскиот јазик?

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Ти на кој референдум излезе во 1993 година ?
Пардон, што сакаш да кажеш со тоа?
Референдум имаше во 1991 кога беше во прашање државата, а според резултатите кои беа објавени речиси стопроцентно беше поддржана самостојноста на Македонија, токму благодарение на референдумот изгласан од граѓаните.
Идентично ќе биде сега и прашањево со името, никој политичар неможе да го чепне без референдум, биди спокоен.

Член од
5 мај 2016
Мислења
35
Поени од реакции
14
Другар партијата СДС веќе го смени знамето,а за името се согласи да го смени привремено во ФИРОМ така да никој не го лаже народот,народот е веќе еднаш изгорен од СДС, и не сака пак да биде изгорен од нив.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
ова како што за двојазичност требаше 2/3 мнозинство во парламент? а не со обичен закон за унапредување на албанскиот јазик?
Двојазичност нема и ќе нема.[DOUBLEPOST=1510013634][/DOUBLEPOST]
Другар партијата СДС веќе го смени знамето,а за името се согласи да го смени привремено во ФИРОМ така да никој не го лаже народот,народот е веќе еднаш изгорен од СДС, и не сака пак да биде изгорен од нив.
Како тоа го смени знамето?

Член од
5 мај 2016
Мислења
35
Поени од реакции
14
Двојазичност нема и ќе нема.[DOUBLEPOST=1510013634][/DOUBLEPOST]
Како тоа го смени знамето?
Па јас незнам дали знаеш но нашето знаме беше, знамето на Кутлеш, СДС го смени во вентилатор тоа барем треба да го знаеш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom