Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

D

dARK_ElementaL

Гостин
Ипси бараше одговор на прашањето што ти го постави. Ти не му одговори.

Јас ти барав да образложиш за Александар Мкд-ски и за останатото што рече дека било неточно, а ти отворено рече дека не образложуваш.

И после зборуваш дека биле достапни одговорите, а ние не сме барале.

Жити Один што уште ќе чуеме?

Sent from my SM-G318H using Tapatalk

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031

Јас ти барав да образложиш за Александар Мкд-ски и за останатото што рече дека било неточно, а ти отворено рече дека не образложуваш.

Да,Мики не даде одговори на тие прашања,а и на некои други.
А,црковен човек се прави.
Жити Исус,дали бар еднаш ќе добиеме солиден одговор од Мики ? :semolam: :popce:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
На Ипси му имам одговорено миљон пути, а он мене ми пишува „вртење од околу„.[DOUBLEPOST=1509899551][/DOUBLEPOST]

Александар не е предмет на оваа дискусија.[DOUBLEPOST=1509899590][/DOUBLEPOST]
Ти пратив линк до моите одговори, ама и тоа те мрзи да го погледнеш...[DOUBLEPOST=1509899623][/DOUBLEPOST]
Жими Один-све што е потребно.[DOUBLEPOST=1509899685][/DOUBLEPOST]
Да,Мики не даде одговори на тие прашања,а и на некои други.
А,црковен човек се прави.
Жити Исус,дали бар еднаш ќе добиеме солиден одговор од Мики ? :semolam: :popce:
Жими тебе, одговорите мои се дадени и достапни. Или и тебе, попут dark, те мрзит да прочепкаш по форумов...

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
На Ипси му имам одговорено миљон пути, а он мене ми пишува „вртење од околу„.[DOUBLEPOST=1509899551][/DOUBLEPOST]

Ти пратив линк до моите одговори, ама и тоа те мрзи да го погледнеш...[DOUBLEPOST=1509899623][/DOUBLEPOST]

Жими тебе, одговорите мои се дадени и достапни. Или и тебе, попут dark, те мрзит да прочепкаш по форумов...
Прочепкав,но баш солидни одговори не видов.
Темава е за Христијани,Муслимани и други убедувања(верувања и религии),а можат и атеисти да се искажуваат.Во времето на Александар владеел паганизам,што претставува уште една форма на нечие убедување или верување,па поради ова нема никаков проблем да се спомне овој владетел.

D

dARK_ElementaL

Гостин

беше во врска за пагани, а Александар беше даден како пример за паган. А ти беше тој што рече дека сум имал погрешен став за него И не беше само Александар тој за кого требаше да образложиш имаше и друго, но ти ни тоа не сакаше да го образложиш. Затоа немој да кажуваш дека си давал одговори и што други барале на темава.

Жими Один сакаме одговор да чуеме.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
беше во врска за пагани, а Александар беше даден како пример за паган. А ти беше тој што рече дека сум имал погрешен став за него И не беше само Александар тој за кого требаше да образложиш имаше и друго, но ти ни тоа не сакаше да го образложиш. Затоа немој да кажуваш дека си давал одговори и што други барале на темава.

Жими Один сакаме одговор да чуеме.

Одговорот за Ацета делумно веќе ти го дадов; прочепкај малце, најди го, оти немам намера да ти го барам, линкувам и приложам на послужавник.

Патем кажано, се повторуваш, не кажуваш ништо конструктивно, а убо‘ ти реков дека не си подготвен за оваа тема.[DOUBLEPOST=1509902595][/DOUBLEPOST]
Прочепкав,но баш солидни одговори не видов.
Темава е за Христијани,Муслимани и други убедувања(верувања и религии),а можат и атеисти да се искажуваат.Во времето на Александар владеел паганизам,што претставува уште една форма на нечие убедување или верување,па поради ова нема никаков проблем да се спомне овој владетел.
Уште еднашка постетуење:

https://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-926#post-8224052

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Одговорот за Ацета делумно веќе ти го дадов; прочепкај малце, најди го, оти немам намера да ти го барам, линкувам и приложам на послужавник.

Патем кажано, се повторуваш, не кажуваш ништо конструктивно, а убо‘ ти реков дека не си подготвен за оваа тема.[DOUBLEPOST=1509902595][/DOUBLEPOST]

Уште еднашка постетуење:

https://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-926#post-8224052
Мики,само за ова ли те бива ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики,само за ова ли те бива ?
Ме бива за многу нешта, но овде се води муабет согласно насловот од темава, така да не ми бегај од прашањето...

Член од
21 јуни 2015
Мислења
37
Поени од реакции
17
На сите Атеисти, тие кои не веруваат во Господ, Го имаат моето посебно честитање, им честитам! Зашто им честитам? Затоа што тие ја користат својата интелегенција, ја користат моќта на размислување, многу од луѓето во светот кои веруваат во Господ, веруваат слепо, веруваат вo Господ само затоа што нивните родители веруваат во тоа, некои христијани се христијани, затоа што нивните родители се христијани, некои муслимани се муслимани, затоа што нивните родители се муслимани, вакви личности слепо веруваат. Атеистите ја корисатат логиката, тие атеисти кои живеат во религиозни области, размислуваат: како е можно луѓево околу мене да веруваат во Бог кој има човечки особини? Како можам да верувам во некој кој е сличен на мене? И затоа одбива да верува во вакви Богови, и вели нема Бог! Затоа сакам да ве прашам јас како муслиман вас почитувани атеисти, која е дефиницијата на еден Бог?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
На сите Атеисти, тие кои не веруваат во Господ, Го имаат моето посебно честитање, им
честитам! Зашто им честитам? Затоа што тие ја користат својата интелегенција, ја користат моќта на размислување, многу од луѓето во светот кои веруваат во Господ, веруваат слепо, веруваат во
Господ само затоа што нивните родители веруваат во тоа, некои христијани се христијани, затоа што нивните родители се христијани, некои муслимани се муслимани, затоа што нивните родители се муслимани, вакви личности слепо веруваат. Атеистите ја корисатат логиката, тие атеисти кои
живеат во религиозни области, размислуваат: како е можно луѓево околу мене да веруваат во Бог кој има човечки особини? Како можам да верувам во некој кој е сличен на мене? И затоа одбива да верува во вакви Богови, и вели нема Бог! Затоа сакам да ве прашам јас како муслиман вас почитувани атеисти, која е дефиницијата на еден Бог?
Дефиниција не даваат атеистите туку религиите., едни викаат едно, други друго, трети трето, четврти четврто и т.д.
Ти како муслиман во кој Бог веруваш дека постои?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеистите ја корисатат логиката, тие атеисти кои живеат во религиозни области, размислуваат: како е можно луѓево околу мене да веруваат во Бог кој има човечки особини? Како можам да верувам во некој кој е сличен на мене? И затоа одбива да верува во вакви Богови, и вели нема Бог! Затоа сакам да ве прашам јас како муслиман вас почитувани атеисти, која е дефиницијата на еден Бог?
Малку си контрадикторен. Не малку, малку повеќе.
Ако некој вели дека нема бог, како да ти дефинира бог? Нема што да дефинира ако смета дека не постои.
Друга работа, “велењето“ дека нема бог и неверувањето се сосем две различни работи. Првата се нарекува антитеизам, второто атеизам кои се поприлично различни гледишта.
Лично за мене ама баш ме брига како вие си ги дефинирате вашите богови.

Член од
21 јуни 2015
Мислења
37
Поени од реакции
17
Малку си контрадикторен. Не малку, малку повеќе.
Ако некој вели дека нема бог, како да ти дефинира бог? Нема што да дефинира ако смета дека не постои.
Друга работа, “велењето“ дека нема бог и неверувањето се сосем две различни работи. Првата се нарекува антитеизам, второто атеизам кои се поприлично различни гледишта.
Лично за мене ама баш ме брига како вие си ги дефинирате вашите богови.
На пример ако за компјутерот пред тебе, ти речам дека е човек, ти ќе ми речиш и тие како тебе дека тоа не е човек, туку е компјутер, значи ја знаеш дефиницијата на еден компјуер, и затоа одбиваш да веруваш на моето тврдење дека тоа е човек а не компјутер. Исто така е и моето прашање која е дефиницијата на компјутерот т.е. која е дефиницијата на Бога, ти и тие како тебе ја знаете дефиницијата на Бога, па затоа тврдите дека нема Бог.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
На сите Атеисти, тие кои не веруваат во Господ, Го имаат моето посебно честитање, им честитам! Зашто им честитам? Затоа што тие ја користат својата интелегенција, ја користат моќта на размислување, многу од луѓето во светот кои веруваат во Господ, веруваат слепо, веруваат вo Господ само затоа што нивните родители веруваат во тоа, некои христијани се христијани, затоа што нивните родители се христијани, некои муслимани се муслимани, затоа што нивните родители се муслимани, вакви личности слепо веруваат. Атеистите ја корисатат логиката, тие атеисти кои живеат во религиозни области, размислуваат: како е можно луѓево околу мене да веруваат во Бог кој има човечки особини? Како можам да верувам во некој кој е сличен на мене? И затоа одбива да верува во вакви Богови, и вели нема Бог! Затоа сакам да ве прашам јас како муслиман вас почитувани атеисти, која е дефиницијата на еден Бог?
Ова е премногу навредливо !

D

dARK_ElementaL

Гостин

Уште еднашка постетуење:

Ти се повторуваш со тие ,,погрешни заклучоци" и кој што барал на темава.
И ти реков не беше само Александар Мкд-ски туку имаше и друго за образложување. Ако ти се образложува, образложувај. Ако мислиш да ми објаснуваш кој што прави на темава и кој какви заклучоци има, воопшто не ме интересира. Јас и другите не сме тема.

Kajgana Shop

На врв Bottom