Android корисници (проблеми, прашања, совети)

T

Trajce Vasilev

Гостин
Дали го успорува телефонот? тоа ми е најбитно....
Стави си ако сакаш,не ти го успорува телефонот.Ја користам и одлично е.[DOUBLEPOST=1509888220][/DOUBLEPOST]
не ставај вакви апликации, трошат и батерија и ништо не ти нудат. Сигурно не одиш на до толку шкљ сајтови за да фатиш вирус.
Господине прво тоа не е апликација,туку тоа е системска опција и не троши батерија.А ако одиш на линкот што го пратив погоре ке видиш дали тоа нуди ништо или нуди нешто.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Стави си ако сакаш,не ти го успорува телефонот.Ја користам и одлично е.[DOUBLEPOST=1509888220][/DOUBLEPOST]
Господине прво тоа не е апликација,туку тоа е системска опција и не троши батерија.А ако одиш на линкот што го пратив ке видиш дали тоа нуди ништо или нуди нешто.
и екранот да го ставиш на макс светлина е системска опција ама троши. Не пикајте секакви глупости по телефонитр

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Господине прво тоа не е апликација,туку тоа е системска опција и не троши батерија.А ако одиш на линкот што го пратив погоре ке видиш дали тоа нуди ништо или нуди нешто.
ОК, ај да видиме колку % троши :D

T

Trajce Vasilev

Гостин
ОК, ај да видиме колку % троши :D
Ја ако ти кажам дека мене ич не ми троши батерија ти нема да ми веруваш па заради тоа да го оставиме дечкото да ја проба функцијата па да каже дали троши батерија или не.

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Ме интересираат 2 работи
Се работи за S7 edge
Сакам да му направам сток ром -нешто како restore кај ајфон,значи имам нугат 7 и пак да му ставам нугат само да се освежи тел,т.е. да пробам да ми се подобри батеријата.
Е сега имам 2 прашања:

1. Дали може да му ставам ром од друга земја без да правам рут?
И кој ром од која земја е како најдобар?

2. Дали може да ставам нугат ама од јануари месец тој пач што беше првиот пошто на него батеријата ми беше зверска,ИЛИ мора да се стави тој најновиот - последниот што е на sammobile?

Еве пример дали може овој или мора тој најгоре последниот што е?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Ако ти е само за освежување зошто не направиш фабрички ресет?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Направив ама нема некое подобрување затоа сакам да пробам вака ама прво прашувам пошто до сега не сум правел
Со секој нов ota update батеријата е се полоша

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Направив ама нема некое подобрување затоа сакам да пробам вака ама прво прашувам пошто до сега не сум правел
Со секој нов ota update батеријата е се полоша

Стави го најновиот ром за твојот уред.

Eве како да имаш топ батерија/перформанси за S7/S8 претежно е ова.

1. Барем еднаш во 2 дена гасете ги сите апликации од мулти-таскинг.

2. Не користете движечки позадина, и не ја менувајте дифолт темата

3. Не ги оставајте нотификациите во позадина, чим ги прочитате стиснете clear all.

4. Исклучето го bixby ако не го користите, package disabler (сите 6 сервиси во search или колку и да се) и сите гугл сервиси/апликации кои не ги користите, најдобро да се почека 2 дена по инсталација на најнов фирмвер за овој трик.

5. Уклучете game mode - тестирајте дали и колку повеќе ви ја цеди батеријата, ако не ја цеди оставете го уклучено, не заборавајте да зголемите резолуција

6. Обавезно апдејт на сите апликации во Galaxy Apps! круцијално за подобри перформанси

7. 1 у неделата, гасите се од позадина, влагате во строејџ, чистите кеш - го гасите уредот. Држите bixby +volume up и стискате на power и држите - чим се упали екранот пуштате power, а продолжувате да ги држите bixby и volume up, кога ќе видите плав екран можете да ги пуштите - почекајте ќе се појават опции, со volume down/up селектирате низ менито, дојдете до wipe cache partition со power селектирате, избришете го кешот, и reboot to system тоа е тоа.

I

INFECTED

Гостин
Здраво и ве молам за помош!
Денес ненамерно го избришав фолдерот Camera заедно со неколку гб фотки и видеа кои многу ми значат...
Дали знаете како да ги вратам (барем фотографиите) во оригинален квалитет и големина?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

AAbrat

Член од
28 октомври 2015
Мислења
743
Поени од реакции
1.701
Ве молам за помош ако знае некој да ми поможи.
Пред неколку месеци купив телефон Coolpad Torino од Вип. Добро работеше се додека овај викенд вечерта почна да се губи тачот, отворам слики ми оди во музика, пуштам музика на YouTube сами се менуваат песни итн,.. Го однесов следниот ден во Вип, ми направија само фабрички рестарт и се беше во ред. Сега пак навечер бев излезен и пак забега тачот, неможев да го контролирам. Еве сабајлево пак си работи. :( Што да направам незнам дали е можно на ладно да не ми работи ?
Ама која е логиката не е толку ладно, други телефони гајле немале на овие температури.
Ве молам за помош , што да правам .

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Ист проблем имав лани јас и истото оправдување си го давав - од ладното ми е. Ама на крајот испадна дека нема врска тоа. Го однесов на сервис, му смениле тач и демек се среди за по еден месец пак да се јави истиот проблем. И на крајот проблемот испадна дека е оштетена, подујана батерија која го притискала тачот оздола. Ја сменав батеријата и сега е супер.

Ај провери батеријата дали е подујана и кажи.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Ве молам за помош ако знае некој да ми поможи.
Пред неколку месеци купив телефон Coolpad Torino од Вип. Добро работеше се додека овај викенд вечерта почна да се губи тачот, отворам слики ми оди во музика, пуштам музика на YouTube сами се менуваат песни итн,.. Го однесов следниот ден во Вип, ми направија само фабрички рестарт и се беше во ред. Сега пак навечер бев излезен и пак забега тачот, неможев да го контролирам. Еве сабајлево пак си работи. :( Што да направам незнам дали е можно на ладно да не ми работи ?
Ама која е логиката не е толку ладно, други телефони гајле немале на овие температури.
Ве молам за помош , што да правам .
Памет за другпат, кинезарија не. Сем можда Huawei/Xiaomi (ако си напреден корисник)

Kajgana Shop

На врв Bottom