Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo na site, ja pratev temava porano sega pak sum tuka.Nozevite gi izrabotuvam sam,po naracka i za mene.Pozdrav do eMilanist te prepoznav po rabotata.Eve nesto i od mene.20170828_190249.jpg 20170829_195809.jpg Kritiki se dobredojdeni.[DOUBLEPOST=1508245508][/DOUBLEPOST]A ova e rabota vo tek.Skoro e gotov i e na prodazba.Podetalni informacii vo sekoe vre20170924_171729.jpg 20170921_192518.jpg

Последно уредено:
Овој ми е еден од омилените ножеви на @eMilanist, можеби втор после ножевите со круна од елен. Ножот е фултанг ремек дело, изработен од топ материјали и самата изработка е коска. На овој нож ако ми се поткрши сечилото би ме заболело срце :D

Сечило изработено од челик N690 и должина 105 милиметри
Одбојник изработен од инокс - еден од најдобро изработените негови што сум ги загледал
Рачка изработена од еленски рог и црвен вулкан фибер
Футрола изработена од телешка кожа - мирисот јако заудара на кожа
Потпалувачот на првата слика е исто изработен од еленски рог, одеше во пакет со ножот

Овој ми е третиот нож од мајсторот и највеќе ми се допаѓа од трите. Мајсторот му даде име Loveless, зашто наликува на некои од ножевите на легендарниот изработувач на ножеви - Bob Loveless.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

Незнам колку имате приметено, ама Викторинокс ги има на Макпетрол.

Почна да носи некој од поубавите Мора?[DOUBLEPOST=1509795854][/DOUBLEPOST]Некои идеи од каде e најисплатилво да се нарачаат модели како Morakniv Robust , Companion, Kansbol... (помала поштарина, поевтини цени, итн)?

Последно уредено:
Почна да носи некој од поубавите Мора?[DOUBLEPOST=1509795854][/DOUBLEPOST]Некои идеи од каде e најисплатилво да се нарачаат модели како Morakniv Robust , Companion, Kansbol... (помала поштарина, поевтини цени, итн)?
Чекај да му стигне нова рпба на Хубо, од кога имаа попуст, скоро се од Морите им секна. Тоа е најефтино решение, а ако ти е за интернет, јас само ибеј би ти препорачал.

Дали знаете кај во Скопје или околина се продаваат глок ножеви ? Знам порано се наоѓаа по некој арми шоп али тие продавници се затворија.

Поздрав

Не е Глок, ако баш ист таков бараш, али блиску е, нож за маринци.

http://camouflage.mk/nozh-marine-combat

Ножот кошта 3 пати повише но цената не е битна,а за мене бокер не е некоја фирма во која доверил 100 евра и да очекувам исти квалитет како амерички ка-бар кој кошта исти пари.

Ножот кошта 3 пати повише но цената не е битна,а за мене бокер не е некоја фирма во која доверил 100 евра и да очекувам исти квалитет како амерички ка-бар кој кошта исти пари.
Провери и со @eMilanist, тој изработува ножеви и може ќе склопите тоа што ти треба.

Другар глок ми треба бидејќи е скоро па неуништлив и кошта многу малку јас последниот го земав 1700 денари пред многу години,а за на терен негде не ми треба личен или скап нож бидејќи може да се оштети или изгуби и не ми е потребна дополнителна глабоволка.
Не сум заинтересиран за рачно израобтен нож ниту пак за кинезарии со глокот сум задоволен и уште би го користил да не го изгубив.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom