Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Кога ќе проверувам на сабајле и гледам 56 коментари и си викам сигурно нешто ново има и кога ќе прочитам во сите 56 коментари едно исто се кажува и тука учествуваат 3-4 исти лица .

D

Drexel

Гостин
Е што друго да зборуваме сите едно исто прашуваат, а нема ни многу упатени членови, ниту никој не прашува друго во врска со процедурата, макар и сите сме изнервирани па некаде маките да си ги кажеме :ROFLMAO:

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Е што друго да зборуваме сите едно исто прашуваат, а нема ни многу упатени членови, ниту никој не прашува друго во врска со процедурата, макар и сите сме изнервирани па некаде маките да си ги кажеме :ROFLMAO:
Pa ete go prasav clenot Killuminati sto vcera odnesol dopolnitelni dokumenti da objasni kakva e postapkata za nosejne pa ne odgovara, I celo vreme si se vrtime vo krug

D

Drexel

Гостин
Pa ete go prasav clenot Killuminati sto vcera odnesol dopolnitelni dokumenti da objasni kakva e postapkata za nosejne pa ne odgovara, I celo vreme si se vrtime vo krug
Кога поднесуваш дополнителни документи го носиш во оригинална форма заедно со пополнета молба дека во твојата преписка доставуваш дополнителен документ, Ако веќе имаш дадено преведени и легализирани изводи и умреници немораш да доставуваш ако документот што го доставуваш се однесува на тие изводи, а ако доставуваш нешто сосема друго по друга линија ти се потребни други преведени и легализирани изводи

Attachments

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Кога поднесуваш дополнителни документи го носиш во оригинална форма заедно со пополнета молба дека во твојата преписка доставуваш дополнителен документ, Ако веќе имаш дадено преведени и легализирани изводи и умреници немораш да доставуваш ако документот што го доставуваш се однесува на тие изводи, а ако доставуваш нешто сосема друго по друга линија ти се потребни други преведени и легализирани изводи
Tie policajcite I sluzbenikot na vlezot pustaat bez zakazano?I dali se dostavuva sve na istion shalter na prizemje kade go dostavivme barajneto za grazdanstvo?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
dali mora i sestra mi licno da bide prisutna koga kje davame moja molba so star dokument i nejzina molba kade sto kje pisuva deka ona se povikuva na star dokument vo moeto dosie `ref.number` ?

D

Drexel

Гостин
dali mora i sestra mi licno da bide prisutna koga kje davame moja molba so star dokument i nejzina molba kade sto kje pisuva deka ona se povikuva na star dokument vo moeto dosie `ref.number` ?
Не мора да биде присутна може и овластено лице со полномошно тоа да го нашрави за неа.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Мислам дека можеш и ти да ги поднесиш документите за сестра ти само носи нејзина копија од пасош....сепак не можам да тврдам со сигурност.Ако има некој што носел дополнителни документи на име на сестра/брат нека сподели.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom