Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па за кого е подобро, праша ти кажав.
Зошто/како е подобро - е друго прашање.

Поразлични родители ставаат поголем спектар на различни гени на располагање на децата. Кога изборот ти е поголем имаш повеќе шанси да избереш подобро.
Во спротивен екстрем потомство од блиски роднини е секогаш лошо, поради истиот принцип.
Другар нема врска ова што го збориш, тоа со поблиски и подалечни роднини е друго, се мисли на имуниот систем - што поразноврсна ДНК, колку повеќе типови на алели во тебе, толку поактивен инунитет ама за да се постигне тоа, доволно е само да не сте роднини. Нема поента да одиш до пичвајз да бараш маж или жена, не значи дека ако имаш дете со не знам, Индонезијка дека детето ќе ти е Робокап. И спротивно, затоа децата што се резултат на inbreeding имаат секакви болести.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Али еве може грешам: повели објасни зошто не било така, и зошто еве не е добро потомство од блиски роднини?
Од тоа дека не е добро потомство од роднини никако не следи дека потомството од родители од разлини раси е подборо од потомството од родители од иста раса. Тоа е логика за идиоти.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Од тоа дека не е добро потомство од роднини никако не следи дека потомството од родители од разлини раси е подборо од потомството од родители од иста раса. Тоа е логика за идиоти.
Одлично. Но, не објасни зошто дете од роднини не чини?
Чекам одговор, или бев во право и појма немаш?

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Чекам одговор, или бев во право и појма немаш?[DOUBLEPOST=1509286658][/DOUBLEPOST]
Другар нема врска ова што го збориш, тоа со поблиски и подалечни роднини е друго, се мисли на имуниот систем - што поразноврсна ДНК, колку повеќе типови на алели во тебе, толку поактивен инунитет ама за да се постигне тоа, доволно е само да не сте роднини. Нема поента да одиш до пичвајз да бараш маж или жена, не значи дека ако имаш дете со не знам, Индонезијка дека детето ќе ти е Робокап. И спротивно, затоа децата што се резултат на inbreeding имаат секакви болести.
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2015/jul/02/diverse-parental-genes-lead-to-taller-smarter-children-says-extensive-study

Еве статија од Гардијан ти потврдува тоа што кажувам.[DOUBLEPOST=1509286852][/DOUBLEPOST]
што поразноврсна ДНК, колку повеќе типови на алели во тебе, толку поактивен инунитет
Точно тоа го зборам

ама за да се постигне тоа, доволно е само да не сте роднини
Тука грешиш. Не збориме дали "е доволно". Збориме дали е подобро. Поточно дали од мешани родители детето ќе има поразноврсна днк? Одговорот е да.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Чекам одговор, или бев во право и појма немаш?[DOUBLEPOST=1509286658][/DOUBLEPOST]

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2015/jul/02/diverse-parental-genes-lead-to-taller-smarter-children-says-extensive-study

Еве статија од Гардијан ти потврдува тоа што кажувам.
Исти ваков study имаше едно време и дека ако се мешаш со луѓе од жолтата раса ќе бидеш минско поле од срцеви болести а со народот што живее во Африка за српеста анемија. Ако веќе одиме толку до детали, за луѓето од другите континенти постојат и посебни лекарства, памтам во Драга Кајгана еден имаше постирано зошто на наше лекарство пишувало да не се пие ако си Кореец, Јапонец, Кинез... и сега ти замисли имаш дете со Јапонка, кој лек ќе го пие кога ќе се разболе? :/
До сега нема официјално откритие дека мешањето на расите носи поголема интелигенција или не знам што, за вакви studies секоја година искачаат по мал милион. Нели мислиш дека ние тука на пределов кај што сме, на Балканов, досега ќе бевме со 100 Нобеловци годишно да беше точно?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Еве статија од Гардијан ти потврдува тоа што кажувам.
Статија од Гардијан, готово, се е докажано. Знаеш што е проблемот со тебе? Имаш усвоено еден корпус на вредности и се држиш до нив како целина. Мешање на расите, феминизам, Хилари Клинтон и целиот тој сет на вредности кој те прави слеп за најочигледни вистини. Историски гледано, народите кои биле во најголем подем биле расно чисти, а нивниот пад и декаденција директно се поклопува со мешањето со други раси. За ова има милион историски примери, од Римската империја наваму. Друга работа, најгенијалните умови на човештвото доаѓаат од бракови и врски кои биле на партнери од иста раса. Еве бидејќи статијата на Гардијан го тврди спротивното, дали можеш да ми наброиш три суперинтелигентни ликови од мешани бракови кои се значајни за човештвото?

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
со Јапонка, кој лек ќе го пие кога ќе се разболе? :/
До сега нема официјално откритие дека мешањето на расите носи поголема интелигенција или не знам што,
Епа има студиес ете. А и принципот е тој што го кажа погоре за различна днк. Тоа е тоа.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А и другине линкови се од Индепендент и Дејли мејл.. :D од Велика Британија, најинцестната нација во светот :D[DOUBLEPOST=1509287378][/DOUBLEPOST]
Епа има студиес ете. А и принципот е тој што го кажа погоре за различна днк. Тоа е тоа.
Aбе другар принципот е тој ама ти не ја сфаќаш теоријата за различна ДНК. Не значи дека ако не треба да се роднини, треба да се што поодалечени. Не значи дека со што подалечен лик се спариш, толку поразличита ќе ви е ДНК на детето и заради тоа и попаметно детето. Доволно е да не сте роднини.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Статија од Гардијан, готово, се е докажано. Знаеш што е проблемот со тебе? Имаш усвоено еден корпус на вредности и се држиш до нив како целина. Мешање на расите, феминизам, Хилари Клинтон и целиот тој сет на вредности кој те прави слеп за најочигледни вистини. Историски гледано, народите кои биле во најголем подем биле расно чисти, а нивниот пад и декаденција директно се поклопува со мешањето со други раси. За ова има милион историски примери, од Римската империја наваму. Друга работа, најгенијалните умови на човештвото доаѓаат од бракови и врски кои биле на партнери од иста раса. Еве бидејќи статијата на Гардијан го тврди спротивното, дали можеш да ми наброиш три суперинтелигентни ликови од мешани бракови кои се значајни за човештвото?
Значи не можеш да објасниш, баш како што очекував.
Кој е неписмен идиот сега? Лол

Повели дај докази дека не сум во право, јас линкови постирав еден куп. Од тебе ништо само празни муабети лол

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А и другине линкови се од Индепендент и Дејли мејл.. :D од Велика Британија, најинцестната нација во светот :D[DOUBLEPOST=1509287378][/DOUBLEPOST]
Aбе другар принципот е тој ама ти не ја сфаќаш теоријата за различна ДНК. Не значи дека ако не треба да се роднини, треба да се што поодалечени. Не значи дека со што подалечен лик се спариш, толку поразличита ќе ви е ДНК на детето и заради тоа и попаметно детето. Доволно е да не сте роднини.
Ама не разбиарш, има студии. :pos:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
, јас линкови постирав еден куп. Од тебе ништо само празни муабети лол
https://www.vox.com/science-and-health/2017/3/3/14792174/half-scientific-studies-news-are-wrong

Било која книга за хумана генетика од Харвард, Џон Хопкинс, Оксфорд > стади во Гардијан.

Да беше ова точно, досега ќе ја имаа креирано веќе новата генерација на Макс Планк, Марија Кири, Тесла, Ајнштајн и така натака, немаше сите да чекаме на Елон Маск.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Значи не можеш да објасниш, баш како што очекував.
Кој е неписмен идиот сега? Лол

Повели дај докази дека не сум во право, јас линкови постирав еден куп. Од тебе ништо само празни муабети лол
Глуп, напиши на интернет Why is chocolate bad for your health и ќе добиеш мал милион студии кои го докажуваат тоа. Потоа напиши Why is chocolate good for your health и пак ќе добиеш сличен резултат.

Класичен еднонасочен ум. Уште ги чекам примерите на генијалци од мешани бракови.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Не значи дека со што подалечен лик се спариш, толку поразличита ќе ви е ДНК
Точно тоа значи, т.е. тоа се подразбира и во мојот прв пост.
И повторно не зборуваме за "што е доволно".

Али добро имаш право на различно мислење. Јас најдов статии што го потврдуваат моето мислење. Тоа е тоа. :)

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Глуп, напиши на интернет Why is chocolate bad for your health и ќе добиеш мал милион студии кои го докажуваат тоа. Потоа напиши Why is chocolate good for your health и пак ќе добиеш сличен резултат.

Класичен еднонасочен ум. Уште ги чекам примерите на генијалци од мешани бракови.
Нема уште ни еден линк?
Уште празни муабети? :)
Разбираш дека со секој нареден пост со празни муабети само потврдуваш колку сум во право и колку си глуп?

Kajgana Shop

На врв Bottom