- Член од
- 4 октомври 2017
- Мислења
- 178
- Поени од реакции
- 127
Javi se na telefon, prasaj , jas se javuvav nekolku patiJas im prativ meil i ne mi vratija ?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Javi se na telefon, prasaj , jas se javuvav nekolku patiJas im prativ meil i ne mi vratija ?
Broj da mi pises ?Javi se na telefon, prasaj , jas se javuvav nekolku pati
A druze bese u sofia, sto napravi, sto kazaa? Slusna nesto za vo idnina????[DOUBLEPOST=1509173016][/DOUBLEPOST]Ок ок за колку време враќаат огдговотр од архивот во велико трново?
Bulgaria Arhiva CitalnaBroj da mi pises ?
Pred 7/8 meseci dovolno im bese sto im prativ skenirani izvodi od mene, tatkomi, dedomi za koj I vadev, edno baranje so podatoci, moja adresa za da mi pratat pismoto so, potvrda I skenirani dokazi od uplatnicite , p.s. vadwv za dvajca dedovci, 20 evra vkupno[DOUBLEPOST=1509193244][/DOUBLEPOST]Ne preveduvav I legalizirav nistoАко сакате да вадите потврди од Велико Трново имајте во предвид дека е неопходно да докажете роднинска врска со лицето за кое ќе вадите потврда или да доставите полномошно од негов законски наследник, а тоа значи да се поврзете со изводи и да извршите превод и легализација на истите.
Необходимо е зајавителјат да удостовери родствена вр'зка с лицето или да представите п'лномоштно от законен наследник.
Ако прифаќаат документи од друга држава непреведени, во ред.Pred 7/8 meseci dovolno im bese sto im prativ skenirani izvodi od mene, tatkomi, dedomi za koj I vadev, edno baranje so podatoci, moja adresa za da mi pratat pismoto so, potvrda I skenirani dokazi od uplatnicite , p.s. vadwv za dvajca dedovci, 20 evra vkupno[DOUBLEPOST=1509193244][/DOUBLEPOST]Ne preveduvav I legalizirav nisto
Ajde da ne se zaebavame , srpski, hrvatski, bugarski ma.sve e toa razbirlivo osobeno eden izvod I kines ke sfati sto ee ime I prezime. Pa za mene kumanovski I strumicki eponerazbirlivo od srpskiot I kustendilskiotАко прифаќаат документи од друга држава непреведени, во ред.
Ако е све разбирливо, тогаш кога ќе поднесуваш документи во ДАБЧ и во МП поднеси ги на македонски и објасни им дека е едно и с'што. Едно е законски, а друго е да ти ги прифатат такви какви што се, во случајов во архивот во Трново како што кажуваш.Ajde da ne se zaebavame , srpski, hrvatski, bugarski ma.sve e toa razbirlivo osobeno eden izvod I kines ke sfati sto ee ime I prezime. Pa za mene kumanovski I strumicki eponerazbirlivo od srpskiot I kustendilskiot
Vtoroto, eve da vidis kako izgledaАко е све разбирливо, тогаш кога ќе поднесуваш документи во ДАБЧ и во МП поднеси ги на македонски и објасни им дека е едно и с'што. Едно е законски, а друго е да ти ги прифатат такви какви што се, во случајов во архивот во Трново како што кажуваш.
Имам едно прашање до тебе, дали од архивот бараше да ти изготват Писмена Справка или Удостоверение? Првата е 8 лева+ поштарина, а удостоверението е 15 лв. + поштарина.
BSP se opozicia I normalno sakaat predvremeni izbori isto kako sto I kaj nas VMRO sega saka, pred ova vo Bugarija imase mnogu predvremeni I se e mozno no spored mene nema da ima zatoa sto Borisov znae deka slednite izbori mozi najverovatno da gi izgubipartijata na kornelija ninova bsp poftorno ce go butkale pravitelstvoto pisit na vesti.... ce barale da se raspusti parlamento po legandaren 100 pat.... i nedaj bzoe borisov pak da im prifati i da se praet predvremeni parlam izbori... oti toj taka si znajt .... nekoj to ce go pobaret i bojko ne mu e mislit mnogu .... vednas ja raspusta vladata..... ce si sedime uste 2 godini dodeka se naprajt nova vlada pa novi komisii pa novi ministri.... i koj znaet koj ce bidet posle na vlast..... teatar a nie dolgi godini statisti...
Бојко многу ми наликува на Дуче, а и така се држиpartijata na kornelija ninova bsp poftorno ce go butkale pravitelstvoto pisit na vesti.... ce barale da se raspusti parlamento po legandaren 100 pat.... i nedaj bzoe borisov pak da im prifati i da se praet predvremeni parlam izbori... oti toj taka si znajt .... nekoj to ce go pobaret i bojko ne mu e mislit mnogu .... vednas ja raspusta vladata..... ce si sedime uste 2 godini dodeka se naprajt nova vlada pa novi komisii pa novi ministri.... i koj znaet koj ce bidet posle na vlast..... teatar a nie dolgi godini statisti...
Vaka so citam dobar drzavnik e i imat pojava za liderБојко многу ми наликува на Дуче, а и така се држи
https://www.youtube.com/watch?v=U0JXe4jWyrQ
Viceprezident potpisuva a na tebe izgleda vicepremier. Ti si poseben.Супер јас сум 5 месеци на финална, а на задолжитена бев нецели 3 месеци. Колку се чека кај вицепремиерот?