Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
.[/QUOTE]
Zdravo decki, ja citam grupava i neznam so da mislam, namesto info uste pogolema zbunetost. Pa si mislev da prasam pa mozebi nekoj ke mi odgovori konkretno. Vaka:
Aplicirav sam bez posrednik. Po dva meseca mi izleze poishodot. So proishodot aplicirav vo MP i mi zakazaa intervju posle 9 meseci. Go napraviv intervjuto 28 Noemvri 2016 i cekav do minatata nedela koga se smeni od zadolzitelno vo "pred sovet za graganstvo". Me interesira vremenski sto treba da ocekuvam. Gledam luge pisuvaat deka vo dabc se ceka 10 msc sto ne e tocno, pa godina i pol do intervju sto isto ne e. Veruvam deka lugeto se na forumov koi cekaat isto kako jas. Dali postoi nekoj koj ja zavrsil celata procedura do kraj pa da sovetuva?
Blagodaram
100 % e tocno deka vo DABC se ceka 10 do 12 meseca,ne siri dezinformacii..

D

Drexel

Гостин
Pisuva nacionalnost i predadov overena kopija zatoa sto i tatko mi i brat mi sme na osnov na tov dokument

Sent from my D6503 using Tapatalk
Мора оригиналот да го поднесеш да стои кај некого во досие, ти само треба молба исто така да доставиш во твое досие дека оригиналот се наоѓа кај тој и тој со нивен број на преписка, Немој да помислиш да го чуваш дома во фиока

Член од
26 октомври 2017
Мислења
8
Поени од реакции
5
Мора оригиналот да го поднесеш да стои кај некого во досие, ти само треба молба исто така да доставиш во твое досие дека оригиналот се наоѓа кај тој и тој со нивен број на преписка, Немој да помислиш да го чуваш дома во фиока
Stoi originalot vo dosieto na tatko mi, so odreden arhiven broj i vo moeto dosie e prilozena overenata kopija so naznaka deka originalot e vo dosieto so broj toj i toj. Kako vi se cini?

D

Drexel

Гостин
Stoi originalot vo dosieto na tatko mi, so odreden arhiven broj i vo moeto dosie e prilozena overenata kopija so naznaka deka originalot e vo dosieto so broj toj i toj. Kako vi se cini?

Тогаш одлично, јас заебав што не го доставив првично и сега дремам 6 месеци на дополнителна

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Навистина забегавте
Нема нов закон
Ќе има државјанства но со доказ
Не важат САМО потврди
Не треба да изнајмувате станови
Се работи
Има рок за понесување докази
Нов протокол на 6/11
Ќе се одбиваат без доказ
Не важат документи од второстепени роднини
Само директно со предок
Нема упростување на процедура
Не кажувајте непроверени работи
jas tebe ne te razbiram so se objasnuvas,normalno e da ne prifakat lugeto to so go kazvas.Mala nadez nekoj ke mu daj i se fakat za istata.

Член од
26 октомври 2017
Мислења
8
Поени од реакции
5
Јас на финална бев 4 месеци, но има некои кои биле 3 а некои се жалат по 6 месеци, затоа мислам 6 е максимум до кој можеш да чекаш.
Znaci ne se znae. Ajde jebi ga, ke videme. Ti blagodaram mnogu na informaciite. Bidi pozdraven

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
100 % e tocno deka vo DABC se ceka 10 do 12 meseca,ne siri dezinformacii..
Zosto bi sirel be drugar, ti kazuvam za mene, sega neznam kako e, jas cekav mesec i pol

Sent from my D6503 using Tapatalk[/QUOTE]
imase use poubai vreminja :) denes odis sabajle i istio den vo 3 popladne si go zemvis uverenieto za proizhod od dabc

Член од
26 октомври 2017
Мислења
52
Поени од реакции
119
Drustvo,dolgo vreme ve sledam i se resiv da se vklucam i jas vo ovaa konverzacija.Mi treba edna informacija..kako i na koj nacin mozam da dojdam do dokument od voeniot arhiv vo Veliko Tarnavo..Mojot dedo bil bugarski vojnik..no nemam nikakov dokument osven slika?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom